Manas labsajūtas formula

14. Mar 2018, 12:36 Cool_Diana Cool_Diana

Esmu māmiņa 9. mēnešu vecai meitai. Mamiņukluba mājaslapā lasu rakstus par dažādiem ieteikumiem māmiņām, un par to, kā justos pozitīvi un laimīgi. It kā pastāv kāda reālā brīnumaina māmiņu labsajūtas formula! Un tagad gribu uzrakstīt Jums šī konkursa ietvaros savas domas par savām sajūtām.

 Es domāju, ka jebkuras sievietes un man tajā skaitā labsajūtu veido parastas lietas: labi izgulēties, labi jūsties (nekādas sāpes mugurā, piemēram), labi  izskatīties, jauka saruna ar vīru vai mammu, kārtība mājās. Bet rakstot šo es aizdomājos, par to, ka pastāv viens svarīgs priekšnosacījums tam visam -  bērnu labsajūta! Tas ir fakts, ja bērns ir vesels un priecīgs, sieviete var sākt ‘dusmoties’ uz dzīvi un velēties darīt kaut ko sevis dēļ- rūpēties par savu veselību, par  izskatu, atpūtu un hobijiem.  Un tad uzdodod sev daudz jautājumu, par to, kā piepildīt manu labsajūtu, es varu atbildēt, ka tā ir  iespēja apmeklēt ārstu vai fizioterapeitu, aiziet pie friziera vai kosmetologa, vai uz treniņu tad, kad man to vajag un bez stresa, atstājot bērnu labās rokās. Nesen bija raksts,  ka māmiņai jāmeklē palīdzība bērna pieskatīšanā no vīra, ģimenes, draugiem. Bet ja šādas iespējas nav vai lai to darītu Tev pašai vajag ieguldīt daudz puļu, lai organizēto šādu pasākumu?..  Tad es padomāju, ka atbalstu varētu meklēt māmiņu klubā, kur būtu iespēja atvest bērnu pie Jums un atstāt uz divām vai trīm stundām, kur bērnu pieskatītu un/vai apmācītu par sapratīgu cenu. Es visu saprotu, ka pastāvētu kāda rinda, lai tādu iespēju izmantot, bet visu mēs tik un tā plānojam... Es domāju, šāda iespēja dotu iespēju daudzām māmiņām piepildīt sevi un uzlabot savu labsajūtu.

Mans raksts paliks bez kādiem secinājumiem. Gribu novēlēt visām mamiņām vienmēr izpildītu priekšnosacījumu  savai labsajūtai!