Mammu bizness: www.pinkcrocodile.lv - veikals, kurš nav tāds, kā citi

Mammu bizness: www.pinkcrocodile.lv - veikals, kurš nav tāds, kā citi

21. Apr 2015, 13:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Diāna Rogoļeva ir SIA Pink Crocodile valdes locekle un www.pinkcrocodile.lv  interneta veikala īpašniece. Ko šeit var iegādāties, uzzināsi jau šodien!

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Doma par interneta veikalu bija pašsaprotama, jo varēju strādāt tikai no mājām (bērnam bija nedaudz vairāk par gadiņu). Tāpēc sākumā klientiem bija iespēja pasūtīt preci internetā, bez iespējas aplūkot preces dzīvajā.

Man vienmēr bija intersanti, kā tas ir – vadīt savu biznesu. Kad piedzima bērns, sapratu, ka ir īstais laiks to uzzināt. Likās, ka ja ir savs bizness, Tu esi brīvs cilvēks, tomēr diemžēl tā nav. Principā Tu visu laiku esi darbā, domā par klientiem, piegādēm, akcijām..

Ir arī pozitīvas puses.. Tomēr Tev ir iespēja nedēļas vidū paņemt brīvdienu un pavadīt dienu ar savu bērnu, izņemt bērniņu ātrāk no bērnu dārza.. Protams tas nav iespējams visu laiku, bet dažreiz to var atļauties.

20150323135527-70356.jpg 

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Sāku domāt par biznesu tiklīdz piedzima bērns. Meklēju piegādātājus un sadarbības partnerus, pētīju cenas utt. Galvā bija daudz ideju, tomēr apstājos pie rotaslietu un aksesuāru interneta veikala, jo pašai vienmēr sagādāja grūtības atrast rotas un somu par pieņemamām cenām.  Tad, kad bērnam palika 1 gads un 3 mēneši piereģistrēju savu SIA.

Pašai bija nelieli uzkrājumi un principā ar to arī pietika. Vienmēr rēķinājos tieši ar to naudu, kura man ir. Tad pamazam, pamazam palielināju preču klāstu un nu jau manā veikalā ir ap 1000 precēm.

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Tirgoju gatavus ražojumus, pati neko netaisu (kaut arī tūvākajā nākotnē ir domas par ražošanu).  Manā veikalā var atrast dažādas rotaslietas, somas, matu aksesuārus, makus un daudz citu stila lietiņu par salīdzinoši zemām cenām.

Kā jau minēju, sākt savu biznesu mani pamudināja vēlme būt brīvai. Pats sev saimnieks. Tomēr dažreiz tik ļoti gribās, lai visa atbildība nav uz Taviem pleciem. Šobrīd mans bizness ir viens liels apmācibas process. Katram jau liekas, ka viņš zin, kā ir jādara. Tomēr kad Tu uzsāc savu biznesu, parasti saproti, ka Tu neko nezini. Man pat nebij kam pajautāt, tāpēc tagad cītīgi mācos. Mans bizness – mana skola.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Protams, ka tas ir mans bērns! Viņš dod man spēku nepadoties, viņš dod man spēku iet uz priekšu, neskatoties uz grūtībām.

Idejas..Ideju man vienmēr ir pilna galva..Parasti man vairāk jādomā par ideju realizāciju. Šeit man palīdz mans vīrs, dažreiz draugi..

20150323135541-11210.jpg 

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Interneta veikala adrese – www.pinkcrocodile.lv

Sociālajos tīklos : https://www.facebook.com/rozakrokodils              http://www.draugiem.lv/pinkcrocodile/

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Kā jau lielākā daļa mazo  uzņēmēju cenšos reklamēties visur, kur ir iespējams reklamēties bez maksas. Pārsvarā sociālajos tīklos. Un protams mani reklamē mani foršie klienti.

20150323135555-89142.jpg

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Mani lielākie konkurenti ir nodokļu nemaksātāji.  Tie, kas liek sludinājumus reklamas portālos un sociālajos tīklos. Viņi nemaksā nodokļus un bieži vien spēj nodrošināt nedaudz zemākas cenas. Arī dažādas koppasūtījumu lapas, kuras it kā tirgo preces par noliktavas cenām.

Pārējos es uztveru nevis kā konkurentus, bet vairāk kā kolēģus. Prieks, ja ir no kā mācīties.

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Vienkārši naktī ienāca prātā, ka varētu nosaukt šādi. Gribu, lai mans veikals nav tāds, ka visi pārējie, tāpēc arī tāds nosaukums – Rozā Krokodīls.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Skaistums ikvienam!

20150323135607-23517.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Manam dēliņam ir 2.5 gadi. Ko lai stāsta.. Protams, ka jebkurai mammai, man viņš liekas superīgākais bērns pasaulē. Šobrīd viņš iet dārziņā, un pagaidam ar to arī pietiek, negribu viņu pārslogot. Viņam patīk konstruktori un mašīnas, jau tagad redzu, ka viņu vairāk interesē „tehniskās”  lietas, tomēr mācu būt radošam, tas noder vienmēr.

Viņš mani māca plānot savu laiku. Kad nepieciešams, klusi paspelejas viens, tomēr neļauj to ļaunprātīgi izmantot.

Berns – ir labākais, kas ar mani varēja notikt..

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Uz šo jautājumu ir grūti atbildēt. Laikam jau ka ir grūti, bet daudziem ir vēl grūtāk, tāpēc nesūdzēšos. Ir gājis visādi, piemēram man bija jānāk uz darbu ar bērnu (kad vēl negājam dārziņā). Vajag plānot, tad visu var paspēt. Dažreiz vajag izvērtēt prioritātes, un to, kas mazāk svarīgs, vienkārši nedarīt (man tā izdarīt ir gruti).

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Pagaidam mans dēliņš mani iedvesmo ar savu smaidu..

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Jā, protams. Tikai katram tas „lielas lietas” ir savādākas.

Esmu priecīga, ka būšana par mammu iemācīja mani priecāties par katru dienu, būt šeit un tagad, nevis sapņot par kaut ko. Esmu sapratusi, ko nozīmē būt laimigai. Es nebaidos no grūtībām un eju pretī izaicinājumiem ar smaidu.

Protams būšana par mammu mani iedvesmoja uzsākt savu biznesu, bet tas nav pats galvenais manā dzīvē..

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu?

Noteikti vajag pamēģināt. Ja nepamēģināsi, neuzzināsi sanāks, vai nē. Neviens biznesa plāns nedod 100% garantiju, tāpēc vienkārši ir jādara.

Tu vari mēģinat strādāt mājās. Piemēram man no sākuma nebija birojs, strādāju no mājām, tas būtiski samazina izmaksas un riskus. Tāpat ir iespēja mēģināt neieguldod lielus lidzekļus. Un nevajag baidīties, ka nesanāks, jo noteikti sanāks!

20150409091612-69436.jpg

Uzdod savu jautājumu un laimē foršu un stilīgu cepurīti!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

20141202111131-14474.jpg

 

inleila inleila 21. Apr 2015, 20:55

Ļoti foršs veikals! Veiksmi biznesa attīstībā!
Vai Jūsu veikaliņā var arī kaut ko nopirkt ar rozā krokodila emblēmu?😀
Kādas preces veikaliņā vēl plānojat pārdot?