Mammu bizness: PUPA for kids - sāc ar ideju!

Mammu bizness: PUPA for kids - sāc ar ideju!

17. Feb 2015, 12:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jūs zinat, kas ir PUPA? Nē, te nekāda sakara ar pārtikā lietojamām pupiņām nav, tūliņ jūs visu sapratīsiet! Iepazīstieties ar PUPAs radītāju!

-    Labdien! Mani sauc Zane un es esmu zīmola PUPA radītāja.

 20150216125840-78019.jpg

-    Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Ideja, radās plūdu dēļ☺ Kad piedzima mans ceturtais bērns (tagad man ir pieci) – meita Izolde, es tādus siekalu plūdus piedzīvoju pirmo reizi mūžā. Vienkārši nezināju, kur likties. Man nebija tik daudz apģērbu, ko mainīt. Nācās meklēt risinājumu un tas bija lacīte/ siekalķērājs. Tā kā veikalos, un sevišķi, ja nedzīvo Rīgā, izvēles nebija gandrīz nekādas, toties skapja tālākajā plauktā skumji dusēja sen aizmirsta jaunības dienu draudzene – šujmašīna, sāku kaut ko darīt lietas labā. Biju jau ievērojusi, ka bērniem , bieži vairāk par pašu rotaļlietu interesē mazās birciņas ar logo vai kopšanas instrukciju, tāpēc izdomāju visādus knibulīšus pievienot arī savām lacītēm.Tā teikt – ar vienu šāvienu nošaut 2 zaķus – praktiski lietojama attīstošā rotaļlieta. Redzot, cik ļoti bērniem patīk tos knibināt un zelēt un, redzot arī to, cik jau “ aizņēmušies” manu ideju, zinu, ka esmu trāpījusi desmitniekā.

 20150216125855-67358.jpg

-    Kad un kā sāki savu biznesu?

Šo nodarbi uzsāku pirms apmēram 5 gadiem, bet noteikti ne kā biznesu. Lacītes šuvu tikai savai meitai. Tad tās ieraudzīja draugi un radi, tad draugu draugi. Visiem patika, visi gribēja, un tā pamazām tas sākās. Sākumā vienkārši dāvināju savas lacītes, līdz pamazām nonācu līdz kaut kam nopietnākam. Par mazu biznesiņu to var saukt 3 gadus. Bet tā kā paralēli ir bijuši visu laiku mazi bērni, tad tas attīstījies ļoti lēnām un pamazām.

-    Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

-    Tīrība, skaistums, attīstība – tās ir trīs kvalitātes, kas apvienotas vienā produktā. Šie trīs vārdi visprecīzāk raksturo zīmola PUPA radītās lacītes/siekalķērājus, kas ir zīmola pamatprodukts. Vasaras sezonā lacītēm pievienojas arī lakatiņi un cepurītes gan meitiņām, gan puišiem, rudens un pavasara sezonās tās ir ausainītes. PUPAs koncepcija ir neizplūst daudz un dažādos produktos, bet koncentrēties un dažiem, un izstrādāt tos līdz pilnībai. Tagad gan aksesuāriem ir pievienojušās arī vestītes, bet tās arī savā ziņā var uzskatīt par aksesuāriem. Visu nosaka pašas vajadzības , un veste man šķiet visunikālākais un universālākais apģērba gabals.

-    Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Galvenais virzītājspēks ir pašas vajadzības - bērni aug, viņiem vajag arvien kaut ko jaunu. Tāpat klientu atsauksmes noteikti ir tas, kas neļauj pamest šo nodarbi un mudina turpināt attīstīties.

20150216125908-86840.jpg 

-    Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Vairāk var uzzināt šeit:

https://twitter.com/pupaforkids

http://instagram.com/pupaforkids

http://www.draugiem.lv/pupaforkids/

https://www.facebook.com/pages/PUPAforkids-handmade-childrens-accessories/

PUPA nopērkama šeit:

http://ej.uz/pupalv

Veikals Mazputniņš, Rīgā, Miera 19

Veikals Bēbis Cēsīs un Siguldā

-    Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Vislabākā reklāma noteikti ir tā, kas iet “no mutes - mutē” un man par to ie liels prieks.

-    Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Jā, protams, kā tad bez konkurences. Konkurence arī ir viens no virzītājspēkiem. Cenšos radīt kvalitatvas lietas un tā laikam arī ir galvenā atbilde konkurencei. Katrai lietai būs savs pircējs. Ir labi, ja ir iespēja izvēlēties.

20150216125932-42793.jpg 

-    Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

PUPA. Nosaukums vienkārši atnāca pie manis. Gribēju, lai tas ir vienkāršs, viegli uztverams un izrunājams un, lai tam ir arī jēga. PUPA ir visa sākums - sēkliņa. No tās izaug augs, bizness, arī cilvēks rodas no sēkliņas. PUPAi ir tieksme uz augšanu , tiekšanās uz augšu  - tas attēlots arī logo. PUPAs logo daudzi saskata (mammas) pupu (kaut tā nav pamatideja), un arī tas man ļoti patīk, jo mana mērķauditorija ir tieši tie, kam mammas pups ir ļoti svarīgs. Angliski šis vārds nozīmē “kūniņa” kas arī man likās ļoti piemēroti.

-    Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Es radu ne parastus aksesuārus bērniem. Man pašai patīk vienkāršas, kvalitatīvas lietas, bet ar odziņu. Vienmēr ir paticis mazliet atšķirties no masas.

-    Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir 5 bērni vecumā no 24 līdz 2 gadiem vai otrādi:-) Esmu trīs meitu un divu dēlu mamma.

Visu, kas saistīts ar bērniem, es varu nolikt savas dzīves pozitīvajā pusē. Būšu banāla, bet citu neko nevaru pateikt – bērni ir labākais, kas ar mani ir noticis. Es no sirds lepojos ar viņiem. Man ir ļoti labi bērni – es viņus cienu, mīlu un apbrīnoju.

20150216125943-22660.jpg 

-    Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Viegli nav:-) Ir gan pozitīvās, gan negatīvās puses. Ja tas ir bizness, kur viss darbojas, tev tikai jāuzrauga un jātur stūre - tā ir viena lieta, bet, ja pats esi galvenais darītājs - tā ir pavisam cita lieta. Ir ļoti daudz jāstrādā. Ļoti! Smejos,ka, strādājot, algotu darbu, nekad neesmu tik daudz strādājusi, kā tagad, kad esmu pati sev noteicēja:-)

-    Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Bērni , kā daudzām , vai pat visām mammām ar biznesu, ir iedvesmas avoti. Lielākie bērni ir arī palīgi un padomdevēji. Vidēja meita ir PUPAs fotogrāfs, lielākā meita un dēls, palīdz sagādāt un atgādāt no Rīgas materiālus. Mazie bērni ir PUPAs lietu modeļi un testētāji.

-    Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Noteikti!

 20150216125955-20782.jpg

-    Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu?

Sāc ar ideju! Nekad nekopē! Riteni no jauna neizdomāsi, bet katru lietu var uzlabot, paskatīties uz to no cita rakursa, tāpēc - iedvesmojies, mācies, bet noteikti pieliec kaut ko no sevis. Un, ja ideja ir, ja tu dedz par savu lietu - nekas nevar neizdoties! Dari!

Uzdod savu jautājumu 17.februārī un laimē!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

20141202111131-14474.jpg

 

 

 

pandulaacis pandulaacis 17. Feb 2015, 23:20

Bezgala skaisti! Prieks, ka padomāts arī par mazajiem džentlmeņiem! 😀 Īpaši fanoju par ausainītēm, būs pavasarī jāiegādājas.

Vai esi šuvusi aksesuārus un drēbes arī sev pašai? Paldies! 😀

17. Feb 2015, 18:19

Ļoti skaisti, tādi mīlīgi darbiņi, bet man kā praktiskam cilvēkam interesē kāda ir struktūra, materiāls (varbūt ir kas iekšā) lacītei, jo mums bija viena, iespējams, konkurējoša smukumlace, bet savu praktisko funkciju veica ļoti švaki, smukā kleita apakšā bija slapja, pleķaina.