Mammu bizness: Paff - atraktīva dizaina attīstošās rotaļlietas un ne tikai

Mammu bizness: Paff - atraktīva dizaina attīstošās rotaļlietas un ne tikai

09. Dec 2014, 13:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni iedvesmo un kā pierāda šis Mammu biznesa projekts, arī mudina topošās un jaunās māmiņas uzsākt ko jaunu un nebijušu! Šis dienas stāstā māmiņa Dace, kas ir zīmola Paff radītāja!

Paff ir Latvijā ražotas, atraktīva dizaina attīstošās rotaļlietas. Piedāvājumā ir arī knupīša turētāji, sedziņas un citas praktiskas, ikdienā noderīgas lietas. Paff izstrādājumi tiek izgatavoti no kvalitatīviem un bērniem draudzīgiem materiāliem. Visa Paff produkcija ir māmiņas Daces roku darbs un katra lietiņa ir pieejama vienā unikālā, vai pavisam nedaudzos eksemplāros.

20141208161319-22752.jpg

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Manā ģimenē ir daudz šuvēju. Šuj mana mamma, šuva viņas mamma, viņas mammas mamma un arī es šuju, cik vien sevi atceros. Līdz šim ar to nodarbojos vairāk savam priekam un vajadzībām, bet dēla piedzimšana lika uz šo nodarbi paskatīties no cita skatpunkta. Meklējot dēlam nepieciešamo, veikalos nespēju atrast lietas, kuru kvalitātes un cenas samērs man būtu pieņemams, bet daudz, kas vispār nav veikalos atrodams.Turklāt katrā veikalā redzēju gandrīz vienu un to pašu, bet gribējās, kaut ko praktiskāku, mīļāku un personiskāku, tāpēc sāku šūt pati. Aizrāvos ar to un nolēmu, ka ar saviem darbiņiem varu iepriecināt arī citus – tā radās ideja par Paff. Šoruden mūsu zīmolam apritēs jau trīs gadi. Pa šo laiku esam krietni attīstījušies, bet šajā nozarē jau vienmēr ir, kur augt.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Bez šaubām tie ir bērni – gan mani, gan citu. Vērojot viņu intereses un vajadzības rodas neskaitāmas idejas, no kurām labākās tiek īstenotas un piedāvātas arī citiem.

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Visas Paff lietiņas var apskatīt un iegādāties mūsu mājaslapā: www.paff.lv Esam atrodami arī draugiem.lv: http://www.draugiem.lv/paff.lv/ Un facebook: https://www.facebook.com/paff.lv

20141208143152-59427.jpg

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Jāsaka godīgi, ka īpaši reklamēties nemaz nevaram atļauties, jo pieprasījums pēc Paff mīļmantiņām ir lielāks kā divas rokas spēj sašūt, tāpēc pagaidām tikai ik pa laikam par sevi atgādinām sociālajos tīklos un tepat, māmiņu kluba forumā.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Protams, konkurence ir. Ienākot šajā nozarē biju pārsteigta, cik agresīvi bija noskaņotas dažas konkurentes. Man pat rakstīja naidīgas vēstules ar absurdiem pārmetumiem un aplinkus mudinājumiem "nelīst viņu lauciņā". Tajā brīdī sapratu, ka viss notiek. Ja reiz konkurenti satraucas, tātad bizness ir uzsākts veiksmīgi.

Pati pret konkurentiem esmu draudzīgi noskaņota, man tiešām patīk citu Latvijas rokdarbnieku produkcija. Vēl jo vairāk, es apzinos, ka katrs konkurents ar saviem darbiņiem arvien vairāk popularizē Latvijā ražotas lietas līdz ar to savā ziņā palīdz arī man :)

20141208113531-46625.jpg

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Nosaukums radās ātri un spontāni. Tam nav īpašas nozīmes. Bija svarīgi lai nosaukums būtu īss un atmiņā paliekošs. Man vienmēr ir patikuši beznozīmīgi (bet skanīgi) burtu salikumi – dziļo jēgu tiem var piedomāt klāt pēc tam, ja vajag. Bet vai vajag? :)

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Paff produkcija ir iespēja katram bērniņam iegūt savu unikālo mīļļietiņu, kādas nebūs nevienam citam. Tas arī ir mūsu galvenais uzstādījums – personiska attieksme pret katru un individuāla pieeja katras mantiņa radīšanā pretstatā lielveikalos nopērkamajai masu produkcijai.

20141208113629-81151.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir divi bērni, Ēriks un Elīza. Protams, kā jebkurai citai mammai viņi man ir vislielākais prieks un iedvesmas avots.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Ērikam nupat palika trīs gadi un viņam ļoti patīk palīdzēt. Bieži gan šī palīdzība man vairāk traucē nekā palīdz, tomēr daudz ko darām kopā, stāstu viņam ko un kāpēc daru un šajā vecumā Ērikam jau ir puslīdz skaidrs kā naudiņa tiek pelnīta. Elīza vēl nav pat mēnesi veca, bet jau ir devusi iedvesmu jaunu lietu radīšanai. Vislielākā palīdzība no bērniem ir Paff produkcijas lietošana un pārbaudīšana „dzīvē”. Pateicoties tam varam nepārtraukti augt un attīstīties.

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Ir grūti, jo viss ir jādara pašai. Nav iespējas biznesu uz laiku atstāt kādam vietniekam un pašai aiziet garākā atvaļinājumā. Pat ja tas ir dekrēta atvaļinājums – pēdējos pasūtījumus pabeidzu divas dienas pirms dzemdībām, bet jaunus atkal nācās pieņemt, kad meita vēl nebija pat pilnu nedēļu veca. No otras puses, strādājot mājās varu jebkurā brīdī visu uz pāris stundām atlikt un kaut pašā dienas vidū aizbraukt, piemēram, pa mežu pastaigāties. Lielākā priekšrocība šādam biznesam ir iespēja pakārtot darbu ģimenei. Pakārtot ģimeni darbam gan ir grūtāk. Bieži gadās sēdēt pie šujmašīnas ar vienu bērnu klēpī/slingā, bet otru blakus vai strādāt, kamēr pārējie guļ, bet pagaidām tiekam galā labi. Ir grūti, ka no darba nav morālas atpūtas, to nevar atstāt aiz muguras vakarā atgriežoties mājās. Pat ļaunāk, mans darbs man ir aizrautīgs hobijs un bieži es pat atpūšos strādājot! :) Galvenais izaicinājums darbam mājās ir nepadošanās slinkumam. Vienmēr ir sevi jāpiespiež izdarīt mazliet vairāk nekā liekas, ka varētu.

Milzu paldies jāsaka manam vīram, kurš jau kopš paša sākuma mani ir, ne tikai atbalstījis, bet arī iesaistījies un palīdzējis tik daudz, ka mans hobijs ir pārvērties par ģimenes biznesu.

20141208143239-50831.jpg

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Viennozīmīgi. Kopš esmu kļuvusi par mammu mana dzīve vispār ir apmetusi kūleni un pagriezusies pavisam citā (labākā) virzienā. Esmu paveikusi vairākas lietas par kurām kādreiz tikai sapņoju.

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Es ieteiktu sākt lēnām un pamazām. Ir teiciens, ka pakāpieni rodas kāpjot. Ja darbiņiem būs potenciāls ar laiku tie noteikti gūs atzinību. Galvenais ir nesēdēt rokas klēpī salikušai, bet darboties un ļaut savu veikumu novērtēt arī citiem :)

20141208114114-42740.jpg

Uzdod savu jautājumu 9.decembrī un laimē 20% atlaidi pirkumiem www.paff.lv!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!


20141202111131-14474.jpg


cecii cecii 09. Dec 2014, 16:15

Prieks skatīt vaigā mūsu bēbītes miega lupatiņas izgatavotāju. Lai veicas!🌷

09. Dec 2014, 14:31

Ļoti patīk Jūsu darbiņi, var redzēt, ka rūpīgi un no sirds. Gribēju pajautāt, vai māneklīšu turētājiem ar bērna vārdu ir iespējamas arī garumzīmes? Vēlējos zem eglītes palikt šo turētāju gaidāmajam bērniņam, bet gribas ar pareizu vārdu.

09. Dec 2014, 13:25

par PAFFu esmu dzirdējusi, būtu mans puika tik maziņš tad noteikti pasūtītu to skaisto knupju turētāju.

pandulaacis pandulaacis 09. Dec 2014, 13:22 Sarkangalvīte

Lai Dace pati pastāsta, kas un kā ir ar šiem paklājiem - esmu maķenīt priviliģēta kliente, tāpēc man ir šāds.
😀

pandulaacis pandulaacis 09. Dec 2014, 12:51 Sarkangalvīte

Tu domā šādu? 😀

pandulaacis pandulaacis 09. Dec 2014, 00:44

Jūs abi esat tik burvīgi un saskaņoti, es gribu Ēriku par znotu!

siiiceee siiiceee 09. Dec 2014, 00:28

ļoti patīk paff produkcija, tā tiešām ir maksimāli personalizēta 😀 panākumus turpmāk 😀