Mammu Bizness: "Pādīte"- mierīgiem bērniem un harmonijai mājās!

Mammu Bizness: "Pādīte"- mierīgiem bērniem un harmonijai mājās!

24. Nov 2015, 17:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nu lūk, beidzot iepazīstamies arī ar fantastiskas, siltas, mīļas un pat patriotiskas gultas veļas ražotājām tepat, Latvijā! Esat gatavas? Lasiet interviju, un iespējams, arī jūs tajā atradīsiet ko savu!

Kas iedvesmoja izveidot savu biznesu? Kā nonācāt līdz šai idejai?  Kas iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašām?

Labdien! Tevi uzrunā Sandra un Gunta. Esam mammas brīnišķīgiem bērniem un tikpat brīnišķīgiem krustbērniem krustmātes. Esam draudzenes daudzu gadu garumā, nu esam arī biznesa partneres.

20151123192136-23743.jpg

Gunta

20151123192146-20534.jpg

Sandra

Katrai lietai ir savs stāsts. Stāsts par to, kā viss reiz sācies, kā ir bijis domāts, plānots un kā tapis īstenots šajā dzīvē.

Tā pamatā ir vienas no Pādītes radītājām mazais dēliņš, par kuru ikdienā rūpējoties, gādājot un mīlējot, ir radies šis stāsts.

Ja mēs kādu ļoti mīlam, gribam, lai tam būtu viss labākais, skaistākais un mīļākais, mēs vēlamies un radam patīkamas izjūtas, sajūtas, baudam skaistus un neviltotus mirkļus, tiecamies uz pilnību it visā, mūsu izdomai, fantāzijai un iespējām nav robežu! Mēs iedvesmojamies no mirkļiem un sajūtām, pieskāriena un smaida, mēs vienkārši esam un mīlam!!!

Mēs mēģinam noķert un paturēt, varbūt pat apturēt šos mirkļus un izbaudīt, un izgaršot tos vēl un vēl.. Stāsta vaininieka krustmātei dodoties pirmo reizi apraudzīt savu krustbērnu, nācās lauzīt galvu par dāvanas izvēli. Negribējās dāvanā nest neko ikdienišķu un pierastu, bet gan tādu, lai paliktu gan pašam krustbērnam, gan viņa vecākiem kā jauka un ar labām un svētīgām, domām piepildīta atmiņa. Kāpēc lai tā nebūtu skaista, Latvijas dabā sastopamos toņos izšūta gultasveļa mazajam gulētājam, kura mieru un miedziņu sargātu senās Latvju zīmes? Un te radās ideja par Pādīti, kuras lādītē, mēs varētu salikt lietas, priekšmetus, kas būtu ļoti konkrētas, domātas tieši mūsu mazulītim, ar noteiktu domu un ideju un glabātu pilnīgi taustāmi sajūtamas atmiņas par brīnišķīgajiem kopā piedzīvotajiem mirkļiem.

Mēģinot sniegt vislabāko, arī ar šādām ikdienā un īpašos notikumos paredzētām lietiņām un priekšmetiem, mēs sākām pētīt un iedziļināties senajās Latvju zīmēs. Atklājās, ka mums tepat līdzās pastāv neizmantots enerģijas un informācijas avots, kuru, prasmīgi pielietojot ikdienā izmantojamās lietās un priekšmetos, mēs varam gan sev pašiem, gan citiem dot un vairot labklājību un svētību. Šīs Latvju zīmes ir spēcīga enerģijas izpausmes forma, kas mūs saista ar dabu, pasauli, Visumu un aizved mūs atpakaļ pie mums pašiem, tātad rodot līdzsvaru un harmoniju mūsu dzīvēs. Tās ir daudz un dažādas, dažādiem dzīves gadījumiem un notikumiem paredzētas un domātas. Pādītes lādītē esošajām lietiņām ir izvēlētas tās, kuras visvairāk lolo pašu mazulīti un viņa mammu

20151123192224-98089.jpg

-Kad un kā sākāt savu biznesu?

Idejas par skaistu gultas veļu gan tikko dzimušiem, gan jau lielākiem bērniņiem pamatā bija vēlme skaisti, gaumīgi un laikam atbilstoši, atbilstoši latviskajai mentalitātei, iekārtot bērniņa gultas vietu. Saskārāmies ar to, ka nemaz nav tik vienkārši ko tādu iegādāties, jo bērnu gultas veļas tirgus ir pārsātināts ar krāsainiem, ar dzīvnieku attēliem veidotu gultasveļu. Mūsu pārliecība ir, ka labu gaumi var un vajag veidot jau kopš pašām pirmajām bērniņa dzīves dienām t.sk. ar mazulim apkārt esošajām lietām un priekšmetiem, un vidi. Tāpēc radās ideja par gultas veļas komplektu bērniem maigos pasteļtoņos radīšanu. Kā pievienotā latviskā vērtība šim produktam ir – gultasveļā iestrādātas senās Latvju rakstu zīmes, izšūtas nedaudz stilizētas un izvēlētas pēc sava sargājošā un mieru, miegu un svētību nesošā spēka.

To īsti nevar saukt par biznesu, “Pādīte”  ir kā pašu bērns, rūpīgi lolots, pārdomāts un gaidīts. Kopš brīža, kad pieņēmām lēmumu veidot “Pādīti” ir pagājuši deviņi mēneši. Tieši tik daudz laika bērniņš pavada māmiņas puncī, pirms sastopas ar lielo pasauli. Šobrīd varam teikt, ka mūsu mazulis “Pādīte” ir tikko piedzimis un mīļi sagaidīts šajā pasaulē.

- Ko tieši radāt, ar ko ir saistīts jūsu bizness un kā sākās viss radošais process?

Skaista gultas veļa gan pavisam maziem, tikko dzimušiem bērniņiem, gan arī lielākiem bērniem, līdz pat 7gadu vecumam. Mūsu mājas lapā www.padite.lv  ir iespēja aplūkot visu piedāvāto produkcijas klāstu. Visi piedāvātie gultas veļas komplekti ir veidoti saskanīgos pasteltoņos, iedvesmojoties no Latvijas dabas, izšūti ar senām Latvju zīmēm. Zīmes ir pavisam nedaudz stilizētas, tādējādi ļaujot mūsu senču mantojumu apvienot ar mūsdienīgo, mēs pat teiktu, moderno, un ejot līdzi laikam. Katru no izšūtajām zīmēm esam izvēlējušies pēc tās sargājošās, mieru, miegu, svētību un labu atpūtu nesošās nozīmes.

Tāpat piedāvājam arī ekskluzīvu jaundzimušo šupulīša komplekta līniju – gultas veļas komplektus pašiem mazākajiem puisīšiem un meitenītēm, kuros iestrādāti ar roku darināti tamborējumi – ar Austras koka un Auseklīša – seno Latvju zvaigžņu joslām un musturiem. Senie latvieši ticēja, ka zvaigžņu sega pasargā mazā gulētāja mieru un miegu un palīdz atvairīt jebko, kas to varētu mēģināt traucēt.

Kas iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašām?

Nenoliedzami, galvenais iedvesmas avots ir vienas no Pādites dibinātājām mazais dēliņš, viņa ikdiena un vēlme padarīt to arvien skaistāku un harmoniskāku.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Mūsu bērni, personīgā pieredze, tas ir mūsu dzinulis. Galvenais ir tās realizēt. Šobrīd mūsu ideju plūsma ir neapstādināma. Idejas rodas nepārtraukti. Vērtēšanai esam nodevušas tikai nelielu daļu no savām iecerēm. Ļoti ceram, ka mūsu pircējam tās patiks.

20151123192236-10904.jpg

- Vai  ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par jūsu ražojumiem var uzzināt vairāk?

 Visplašāk to var izdarīt mūsu mājas lapā www.padite.lv Tāpat esam vienojušās par sadarbību ar vairākām Rīgā populārām tirdzniecības vietām.  Drīzumā mūsu produkciju varēs iegādāties arī vairākos veikalos, aicinām sekot līdzi jaunumiem mūsu mājas lapā!

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamējat savu uzņēmumu?

Galvenokārt reklāma par mūsu piedāvāto produkciju būs izvietota sociālajos tīklos, kā, piemēram, www.facebook.com. Plānojam arī izvietot informāciju www.etsy.com . Šobrīd veicam pārunas ar vairākiem sadarbības partneriem.  Ar prieku informēsim par jaunumiem, varbūt arī kādā tematiskā rubrikā.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esat pamanījušas?

Konkurence jeb bērnu gultas veļas piedāvājums Latvijas tirgū nenoliedzami ir. Tomēr, mēs esam pārliecinātas, ka katrai Precei ir SAVS Pircējs, kam ir saprotama un pieņemama mūsu filozofija un skatījums uz lietām.  Mūsuprāt Pādītes radītais produkts ir unikāls ar savu toņu niansētību, ar izšūtajām senajām Latvju zīmēm, ar savu dizainu un konceptu.

20151123192258-75367.jpg

- Kāpēc uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonācāt?

Par Pādi senos laikos sauca krustāmo bērnu un krustabu rituāla vadītāju, kurš vēlāk kļuva par krustvecāku. Kā jau minējām raksta sākumā, viens no iemesliem, kāpēc radās Pādīte kā koncepts, kā zīmols, kā uzņēmums bija – vienas no uzņēmuma dibinātājas mazā deliņa krustmātes jautājums mammai par to, ko tad mazais krustbērniņš vēlētos saņemt dāvanā savās kristībās? Mammas atbilde bija, ka ļoti priecātos par skaistu gultasveļu mazulim. Līdz ar ko varam teikt, ka, tā kā mazais puisītis ir Pādītes iedvesmas avots, tad vārdam “Pāde”  nolēmām piešķirt mīlīgu, pamazināmu formu kā jau mazam bērniņam. Un tā tapa nosaukums “Pādīte” .

- Kā kopumā raksturotu to, ko radāt? Varbūt ir kāds firmas moto?

Pādītes uzdevums, radot šīs lietas, ir radīt vidi, kurā varētu attīstīties cilvēku labākās īpašības. Vidi, kurā ir ir saprotama lietu kārtība, kur viegli šūpojas un gaisa plūsmā vibrē puzuris, kurā mazulis atpūšas skaisti izrakstītā gultiņā, dabas toņi, miers, sargājošas un svētību nesošas senās latvju zīmes. Tā ir vide, kas ir organiska un dabiska, nepiesātināta ar nevajadzīgo un lieko. Vieta, kurā visaugstākajā godā tiek turēta, pielūgta un lolota mīlestība, tādējādi ne vien dodot labklājību saviem mīļajiem, bet arī pašiem saņemot daudzkārt atpakaļ.

Šādu “ikdienas maģijas" sajūtu savas mājās var radīt ikviens, vienīgais priekšnosacījums ir vēlēšanās un tiekšanās pēc šādas harmonijas! Mēs ar prieku sniegtu savu ieguldījumu tās radīšanā!

“Mierīgs un izgulējies mazulis – miers un harmonija Tavās mājās!”

- Parunāsim par bērniem! Pastāstiet par viņiem! Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu? Kā bērni palīdz biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Būsim patiesas un atklātas, darbs un ģimene, jo īpaši, kad tajā ir ienācis mazs bērniņš nav viegli savienojamas jomas. Tomēr, tās, ja atrod pareizo un īsto pieeju, tās var viena otru papildināt. Bērns mūsu dzīvē ienes tik daudz pozitīvu, skaistu un gaišu emociju, ka ir dabiska vēlme tās transformēt, pārveidot kādā taustāmā, skaistā lietā, konkrētajā gadījumā tie ir Pādītes piedāvātie produkti. Nenoliedzami mums ir jāsaka milzīgs paldies Sandras “atbalsta grupai” – vīram un dēliņa auklītei, pateicoties kuram mums ir iespēja izbrīvēt tik nepieciešamo laiku, lai apdomātu, radītu un īstenotu dzīvē arvien jaunas un jaunas idejas. Savukārt Guntas paldies pieaugušajiem bērniem par idejām un labiem vārdiem.  Un tādām kā gaidām par mazbērniem, kas noteikti vēlēsies gulēt saldā, netraucētā, Latvju zīmēm sargātā miedziņā.

20151123192312-34394.jpg

- Vai varat  teikt, ka būšana par mammu ir iedvesmojusi lielām lietām?

Mēs varbūt negribētu domāt kategorijās “liels”  vai “ mazs”, katram tas ir ļoti individuāli. Tomēr šobrīd šis projekts ir mūsu radošā pašizpausme, kam esam nodevušās pilnībā, tas ir kas tāds, ko noteikti gribam paveikt un “ palaist pasaulē”, jo  visvairāk par visu mums šķiet, ka mums katram vajag vairot harmoniju, mieru un svētību gan savās mājās, gan ārpus tām. Pādītes radītās lietas ir veids, kā mēs to vēlamies sniegt citiem līdzcilvēkiem.

- Ko ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Nebaidīties, noticēt sev, savam sievišķīgajam radošajam pirmssākumam un spert pirmo soli. Ja tas būs ĪSTAIS projekts, tad arī īstie un patiesie cilvēki, kas palīdzēs šo projektu jeb ieceri īstenot, atradīsies! Arī mēs tam ticam un dodamies uz priekšu.

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg