Mammu bizness: LeSe ir oriģināli, kvalitatīvi ādas izstrādājumi! Gribat iepazīties?

Mammu bizness: LeSe ir oriģināli, kvalitatīvi ādas izstrādājumi! Gribat iepazīties?

02. Dec 2014, 11:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni iedvesmo un kā pierāda šis Mammu biznesa projekts, arī mudina topošās un jaunās māmiņas uzsākt ko jaunu un nebijušu! Šis dienas stāstā tiksimies ar trīs meitu māmiņu Diānu, kas ir ceturtās meitiņas gaidībās un nodarbojas ar dažādu ādas izstrādājumu izgatavošanu!

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Tas bija tāds loģisks secinājums, jo zināju, ka nespētu darīt ilgi vienveidīgu darbu. Jau agrāk nodarbojos ar dažādām radošām lietām un viss mākslinieciskais mani vienmēr saistījis. Kā arī apzinājos to, ka pēc iespējas ilgāk gribēšu būt mājās ar bērniem. Bet pie domas par savu biznesu nonācu pirms aptuveni 2 gadiem un visu šo laiku arī pamazām virzījos uz šo mērķi.

Kad un kā sāki savu biznesu?

Savu firmu LeSe oficiāli reģistrēju šī gada septembrī, pavisam nesen. Viss notika un vēl joprojām notiek pamazām – soli pa solītim, kaut mērķi un sapņi ir diezgan lieli, jo vēlos sadarboties arī ar citiem radošiem un iniciatīviem cilvēkiem.

Ko tieši Tu radi, ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss Tavs radošais process? Kas Tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Šobrīd nodarbojos ar dažādu ādas izstrādājumu izgatavošanu, bet viss radošais process sākās jau ļoti sen – sākumskolā radošie pulciņi, vēlāk mākslasskola un tad Rīgas Amatniecības vidusskola, kur arī apguvu ādas izstrādājumu modelēšanu.

Vislielākais pamudinājums uzsākt kaut ko pašai, bija lielā vēlme sevi realizēt, jo mākslas jomā nebiju neko darījusi aptuveni 3 gadus – tas ir ilgs laiks. Tā nu pamazām atsāku šo to skicēt, šo to izgatavot no ādas un redzēju, ka tuvinieki un draugi to atzinīgi novērtē, kas, protams, deva man lielu iedrošinājumu iet tālāk un mēģināt vēl.

Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Tā nu ir sanācis, ka arī mans vīrs ir ļoti radošs cilvēks – viņš ir rakstnieks un mūziķis. Esam tāda radošā komanda, viens otru iedvesmojam un iedrošinām virzīties uz priekšu. Viens no mūsu kopprojektiem bija mana vīra pirmā grāmata, kuru mēs nolēmām uztaisīt ekskluzīvu – ar ādas vākiem, kas ļoti labi piestāv arī grāmatas saturam, bet tas jau ir cits stāsts...

Domāju, ka jaunas idejas radīsies visu laiku, ja atradīsies radošā vidē, starp radošiem cilvēkiem, tad tas ir kā upe, kura vienkārši plūst un labi, ja sanāk visu īstenot.

Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lietas? Kur par Tevi, Taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Ir 3 veikaliņi internetā - https://www.etsy.com/shop/LeSeForYou?ref=shop_sugg

http://www.livemaster.ru/lese

http://www.meistardarbs.lv/adas-rozisu-rotu-komplekts

Kā arī savs blogs, kurā izlieku jaunākās lietas, kuras tapušas - http://leseforyou.blogspot.com

Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

LeSe – tas ir saīsinājums no leather season (ādas sezona), tāds bija nosaukums manam pirmajam blogam, kuru rakstīju, kad atsāku strādāt ar ādu. Vārds lese no vācu valodas tulkojumā nozīmē raža, kas man šķiet ļoti zīmīgi, jo firmu reģistrēju tieši ražas laikā.

20141201152241-63926.jpg

Kā kopumā raksturotu to, ko radi Tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Radu oriģinālas un kvalitatīvas lietas no ādas un tas tad arī ir moto – oriģināli un ar kvalitāti.

Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir 3 meitas un tagad gaidam, kad piedzims ceturtā meita. Esmu ļoti laimīga, ka viņas man ir, tas ir liels dzīves piepildījums. Arī meitas ir ļoti radošas, viņām ļoti interesē viss, ar ko nodarbojas vecāki, tapēc ļaujam viņām izpausties, kā jau nu kurai labāk patīk un sanāk. Ne vienmēr mums viss ir vienkārši, jo pēc rakstura viņas ir ļoti dažādas un katrai ir vajadzīga sava pieeja. Domāju, ka tas, kas visvairāk bērnam ir jāredz, jādzird un jājūt ir, ka vecāki viņu patiesi mīl, tad arī visu ir viegli risināt.

Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Grūti varētu būt tad, ja nav noteiktas pareizas prioritātes, bet, ja tu skaidri zini, kas ir svarīgākais, tad viss ir iespējams.

20141201152252-95178.jpg

Kā bērni palīdz tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Vienkārši ar to, ka viņas ir. Lai varētu labi veikt savu darbu, man ir ļoti svarīgi kvalitatīvi pavadīt laiku kopā ar meitām, jo tieši tas dod atkal iedvesmu un spēku strādāt.

Vai Tu vari teikt, ka būšana par mammu Tevi ir iedvesmojusi lielām lietām?

Jā, noteikti! Pateicoties meitām esmu vēl vairāk sapratusi, kas es esmu un ko es vēlos izdarīt sava dzīvē.

Ko Tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu?

Sākt ar mazumiņu, atrast to, kas ir tieši tev piemērots un pārvarēt bailes!

Ar cieņu, Diāna Jacenko, LeSe 

20141201152231-20585.jpg

Uzdod savu jautājumu 2.decembrī! 

Un maza dāvaniņa no LeSe visaktīvākajai komentētājai būs neliels maciņš, kuru izgatavošu īpaši šai intervija, tāpēc foto nosūtīšu jums nedaudz vēlāk, ja tā drīkst.

 

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!


20141202111131-14474.jpg

20141001142247-77050.jpg

pandulaacis pandulaacis 03. Dec 2014, 22:26 LeSe

Paldies, atcerēšos! 🌷

pandulaacis pandulaacis 02. Dec 2014, 23:46

Labvakar! Visu dienu vairākkārt jūsmīgi aplūkoju bildes, bet tā arī nesanāca laika ierakstīt komentāru. Ļoti skaisti, rokassprādze it īpaši! 🌷

Vai esi darinājusi no ādas arī ko bērniem paredzētu? Kādu laiku man bija ragains, lielacains mošķis - atslēgu piekariņš no ādas. Manuprāt, bērniem patiktu līdzīgas rotaļlietas / aksesuāri.
😀

Supersausins Supersausins 02. Dec 2014, 20:37

Kur tu smelies idejas saviem darbiniem?

Supersausins Supersausins 02. Dec 2014, 16:06 LeSe

Paldies par atbildi😉..
Vai ar so matrealu ir vieglak stradat neka ar citiem?
Vai laika gaita neesat planojusi ari savus darbinus pardot ne tikai interneta bet ari kada maza veikalina apvitnojoties ar lidzigu nozaru specialistiem, bet pardot tiesi savus darbinus ar savu logo.?

Supersausins Supersausins 02. Dec 2014, 06:26

Sveika😀. Cik saprotu tad tu no adas taisi dazadus darbinus.😀.
Kas ir bijis lielakais pedeja laika pasutijums?
Cik ilgu laiku vajaga lai izgatavotu adas aproci?😀