Mammu bizness: Aromātiska atmosfēra ar Arom Boxi garantēta!

03. Mar 2015, 14:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Stāsts par Arom Boxi sākas šādi ..

„Tu jau zini, kā tas ir. Negaidīti silta atvasaras diena. Ilgi meklētais svētku tērps, kas beidzot ir atrasts. Bezrūpīga diena pie jūras. Masāža ar pieredzējušām rokām. Paēdusi un priecīga ģimene. Klēpī ieritinājies murrājošs kaķis. Apziņa, ka rīt varēs gulēt tik ilgi, cik kārosies. Laimes sajūta, kad iekāp lidmašīnā uz izsapņoto ceļamērķi”.

20150303085116-78156.jpg

Bet dzīve ir dzīve, un dažbrīd šķiet, ka nekas nav kārtībā. Todien priekšnamā valdīja pilnīgs haoss, jo visapkārt bija abu manu meitu cepures un cimdi, kas katru rītu atgādināja, ka kaut kas ir jāmaina. Tā radās nepieciešamība ierīkot katrai savu kasti, lai visām lietām būtu sava vieta. Es nevēlējos parastu, veikalā nopērkamu kasti. Gribēju kaut ko īpaši skaistu, aromātisku un estētisku. Un dzima ideja par Arom Boxi. Drīz pēc pirmajiem kastu paraugiem izveidoju arī uzņēmumu, kurš nu ir kā mana trešā atvase, ko pati esmu radījusi un šobrīd pamazām laižu pasaulē. 

Radot un šujot vienu Arom Boxi, jau raisās domas par nākamo. Kombinējot unikālus audumus, rodas pavisam cita aromātiskā auduma kaste. Vienā izpildījumā dārgi un grezni, citā – romantiski un ar vasaras pieskārienu. Tādas ir Arom Boxi visām gaumēm un interjeriem, garderobēm un skapju plauktiem. Smaržīgajam lavandas pildījumam ir arī vēl cita svarīga īpašība – tas palīdz aizsargāt apģērbu un citas lietas no kodēm.

Katra kaste ir radīta tepat Latvijā, rūpīgi un ar mīlestību pieredzējušu meistaru rokām. Kastes pieejamas dažādās krāsās un izmēros. Tas ir estētisks un praktisks interjera elements, kas katrā telpā ienesīs kārtību un mieru. Katra kaste ievietota auduma maisiņā, kas to pasargā no putekļiem un netīrumiem, un maisiņu var izmantot apavu vai citu lietu glabāšanai.

Īpašiem gadījumiem radītu Arom Boxi var atstāt mantojumā nākamajām paaudzēm. Pasūtot īpašu pūra lādi ar izšūtu jaundzimušā vārdu, dzimšanas datumu, laiku un horoskopa zīmi, saņemsit unikālu Arom Boxi, kurā saglabāt pirmās bērna lietiņas. Tāpat varat pasūtīt īpašu piemiņas kasti, kurā saglabāt taustāmas atmiņas par savu kāzu dienu. Tie ir notikumi, kurus nekad neaizmirsīsim, un atmiņas par tiem ir tik īpašas, ka tās jāglabā īpašās kastēs.

„Atver Arom Boxi kasti un dziļi ievelc elpu. Izbaudi nomierinošo smaržu, ko rada kastes audumā iestrādātie ekoloģiskie lavandas ziedi no Latvijas laukiem. Sakārto drēbju skapi, darba galdu vai istabu, saliekot Arom Boxi kastē visu, kam tur īstā vieta: nesezonas apģērbu, bērnu drēbītes, grāmatas, rotaļlietas, adīkļus, fotogrāfijas vai citus sīkumus. Rokām darbojoties, domas noskaidrosies”.

20150302135036-12122.jpg

Bet te - intervija!

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Jau sen vēlējos kaut ko savu. Bija doma par skaistumkopšanas salonu, tad par kosmētikas izplatīšanu, bet vienmēr bija kādi šķēršļi. Visam jānotiek tieši tā, kā tas ierakstīts zvaigznēs. Abas meitas man ir ar nelielu gadu starpību, apmēram četrus gadus biju mamma uz pilnu slodzi.  Biznesa ideja radās, kad piedzima jaunākā atvase. Kad kādu dienu ģērbu meitas pastaigai, sapratu, ka priekšnamā visapkārt ir abu  meitu cepures un cimdi. Tā radās nepieciešamība ierīkot katrai savu kasti, lai visām lietām būtu sava vieta. Es nevēlējos parastu, veikalā nopērkamu kasti. Gribēju kaut ko īpaši skaistu, aromātisku un estētisku. Un dzima ideja par Arom Boxi. Rādās pirmās aromātiskās auduma kastes pašu vajadzībām.

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Ideja par aromātiskajām kastēm dzima pirms pusotra gada. Tad vēl par savu biznesu nedomāju, jo bija nesen piedzimusi mana otrā meitiņa. Es es esmu mamma, kas maksimāli investē bērna attīstībā un audzināšanā, tāpēc par biznesu kā tādu sāku domāt, kad jaunākajai meitiņai palika pusotrs gadiņš.

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Esmu Arom Boxi radītāja.  Tās ir aromātiskas auduma kastes , kurās iestrādāti dabīgi kaltēti lavandu ziedi. Lavandu aromāts atbaida kodes, piešķir patīkamu aromātu glabājamām lietām, piešķir estētisku baudījumu interjeram. Vēlme izgatavot kut ko pašai man jau ir sen. Ar rokām šuju svārkus, vēlāk modē nāca žābo, ko šuju sev un draudzenēm. Esmu dekupējusi koka  pakaramos, gatavoju zīdpapīra bumbas, šuju gultas veļu un aizkarus. Radošais process ir tas, kas man patīk un virza uz priekšu.  

Mans moto attiecībā uz darbu ir  - darbs = hobijs.  Darbam jāpatīk un tad viss ies no rokas. Pēc lielākas pauzes, atsākot strādāt es biju pilna entuziasma un vēlējos darboties, bet mazu brīdi pastrādājot, sāku  saprast, ka tavi mērķi un ambīcijas neiet kopā ar uzņēmumu. Dzīve ir īsa, lai izniekotu savu enerģiju mainot lietas citu labā, ja tajā pašā laikā tu to vari darīt sev. Tas bija kā spēriens, lai sāktu savu ideju attīstīt. 

20150302135046-20687.jpg

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Es esmu aktīva un radoša. Tas arī ir kas mani dzen uz priekšu. Meklēt jaunus veidus kā šūt kastes, kādiem mērķiem tās var pielietot, meklēt un uzrunāt potenciālos sadarbības partnerus. Viss priekš manis ir jauns un interesants. Katra diena ir pavisam savādāka. Mani tas iedvesmo. Es esmu pateicīga, ka esmu atradusi savu nišu,  ko tik sen jau meklēju. Šī brīža nodarbošanās mani iedvesmo un patiešām motivē.

20150303085155-24635.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Iegādāties Arom Boxi šobrīd var Studijā Pienene un Riga Gift Shop. Personalizētas kāzu, kristību, raudzību pūra lādes var pasūtīt apmeklējot Facebook.com/aromboxi

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Šobrīd aktīvi strādāju pie dažādu paraugu gatavošanas. Katra mērķauditorija ir ar savu gaumi un prasībām. Nākamajā mēnesi Arom Boxi kastes būs kā jaunums vairākos žurnālos. Pēc kāda laika būs raksts presē, žurnālos, internetā. Viss ir procesā. 

20150302135056-54021.jpg

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Varu teikt, ka manas radītās kastes ir unikālas – apvienojot estētisko baudījumu, praktisko pielietojumu, smaržu un daudzveidību. Arom Boxi ir lieliska dāvana. Personalizēta kaste ir lieliska dāvana raudzībās, kristībās vai kāzu dienā.

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Par cik mans mērķis nav tikai Latvijas tirgus, tad nosaukumu viennozīmīgi vajadzēja internacionālu. Arom tapēc ka aromātika , Boxi tapēc ka kaste.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Aromātiska auduma kaste, kas sniedz labsajūtu drēbēm un lietām. Tā ir daļa no pārdomātas estētikas, kas tev liks justies īpaši.

20150302135108-92136.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir divas meitas. Gabrielai ir 3 gadi un 6 mēneši, Odrijai drīz būs divi gadi.  Abas iet bērnudārzā.  Gabrielu vedu uz tautas deju ansambli „Dzintariņš”. Tas bija dabisks lēmums, jo pati tur dejoju 14 gadus. Odrija ir brīnumbērns runāšanas ziņā. No gada un astoņiem mēnešiem viņa skaita pantiņus, dzied dziesmas un skaita no viens līdz desmit. Nu jau arī angliski. 

20150302135125-67018.jpg

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Domāju, ka man ir viegli. Kad bērni iet dārziņa, tad tev ir visa diena, lai nodarbotos ar savām lietām. Vīrs man ir brīnišķīgs pavārs, tā ka kulinārija ir viņa ziņā. Manā pārziņā ir bērni un pārējās mājas lietas.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Bērni bija kā iedvesma pašā sākumā. Šobrīd radusies ideja par bērnu pūra lādēm, kurās saglabāt pirmās lietiņas par piemiņu.  Uz kastes izšūtiem iniciāļiem, vardu, dzimšanas datumiem un citu informāciju, ko mamma grib atstāt par piemiņu bērniņam. Kā arī raudzību un kristību personalizētām kastēm.

20150302135138-85478.jpg

Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Būt mammai tā jau ir lielākā no lietām.  Tas  ir pavisam, kas cits nekā vienkārši būt sievietei. Es kā mamma uz dzīvi skatos ar lielāku jēgu un vairāk gribas izdarīt. Skatoties uz bērniem tu saproti, cik ātri iet laiks.

20150303085140-63132.jpg

Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

 Esiet mazliet egoistes attiecībā pret savām vēlmēm. Dariet, to kas jums sirdij tuvs un mīļš, vairojot savu sievišķo enerģiju.

Uzdod savu jautājumu un laimē!

BALVA Arom Boxi!

 Foto: Arom Boxi publicitātes foto

20150225140223-53158.jpg

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

20141202111131-14474.jpg

 

Supersausins Supersausins 03. Mar 2015, 19:34

Loti jauks izdomajums..
Ko tadu redzu pirmo reizi un beidzot esmu izlemusi kas butu jauka davana mammai apalaja dzimsanas diena😀..
Vai šīs jaukas kastites var ari izgatavot ar pasūtītāju izvēlētajiem inecuāļiem?
Cik ilgā laikā izgatavot var šāda veida kastītes?
Vai plānojat arī citas smarzas ieviest?
😀

03. Mar 2015, 17:28

FORŠI.
Kāpēc tieši lavanda?
nevis kāds cits zieds, augs.

inleila inleila 03. Mar 2015, 16:08

Ļoti skaistas kastītes!
Vai ir bijis kāds neparasts pasūtījums, izmēra vai auduma ziņā?

LvMomi LvMomi 03. Mar 2015, 11:58

Ļoti skaists un praktisks interjēra elements 😀

Cik ilgi top viena šāda kaste?
vai ir kāda kaste, kura visvairāk ir palikusi atmiņā un kādēļ tieši tā?
vai meitiņas nepārdzīvo, kad skaistās mammas radītās kastes ceļo prom pie jaunajiem saimniekiem?

Vsi palīdzat klientēm tikt pie labākās krāsu kombinācijas pēc vajadzībām, jo man piemēram ir ļoti grūti izvēlēties .. priecātos, ja kāds palīdzētu 😀

Dace Dace 03. Mar 2015, 09:33

Ārkārtīgi skaisti!Šādu aromātisko kasti noteikti gribētu katra sieviete!Lai jums izdodās!👍