Mammu Bizness: 9 mēneši - bizness, kas ļauj grūtniecības laikā atrast piemērotāko apģērbu!

Mammu Bizness: 9 mēneši - bizness, kas ļauj grūtniecības laikā atrast piemērotāko apģērbu!

16. Jun 2015, 09:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mani sauc Karīna Spridzāne un es vēlos pastāstīt par savu biznesu, ko uzsāktu vēl, gaidot bērniņu. Mans bizness ir grūtnieču apģērbu un aksesuāru veikals "9 mēneši", kas atrodas t/c Galleria Riga, 5.stāvā. 

20150608104224-61081.jpg


Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Atvērt savu veikalu iedvesmoja mana grūtniecība un vīrs. Pašai esot grūtniecības periodā saskāros ar problēmu, ka nav ko vilkt mugurā, īpaši, ja esi aktīva mamma un grūtniecības laikā ej uz dažādiem sabiedriskiem pasākumiem. No interneta vienmēr pasūtīju drēbes, kuras nebija pareizajā izmērā. Līdz kādā dienā, ejot pastaigā la Ziedoņdārzu, vīrs man teica: " Bet mīļā, kur ir problēma? Varam vaļā paši savu veikalu modernām topošajām mammām!". Divreiz man nebija jāsaka. 

20150608104104-36502.jpg

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Savu biznesu sāku 2014.gada augustā, kad tā vēl bija tikai ideja. Sāku ar to, ka sazinājos ar preču piegādātajiem no Lielbritānijas un sākās ilgais e-pastu periods, kurā viss tika saskaņots. Ilgi meklēju tirdzniecības centru, kurā veikaliņš būtu. Līdz 2015.gada 1.martā veikaliņš bija vaļā. Visu šo laiku, līdz veikals atvērās es biju stāvoklī, novembrī piedzima dēliņš un martā veikals bija vaļā. Daudzas biznesa lietas kārtoju ar punci un tagad ar savu dēliņu uz rokām.

20150608104129-48480.jpg

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Mēs paši neradām neko. Mēs tirgojam grūtnieču apģērbu un aksesuārus. Pie mums ir plašā klāstā viss grūtniecībaii-drēbes, kosmētika, jostas. Krūtszīdīšanas apģērbs arī ir pieejamas mūsu veikalā. Tirgojam brendus kā Jojo Maman Bebe, Seraphine, Palmer's, Weleda, Madara, Kivvi. Lepojamies arī ar to, ka veikalā ir pieejamas Latvijā ražotās Fancy Mom drēbes grūtniecēm, kā arī dizaineres Diānas Urtānes radītā zīmola "Silk&Milk" krūtszīdīšanas apģērbs. Esam izveidojuši veiksmīgu sadarbību ar Gitu Pujāti, kura mūsu veikalam šuj unikālas kleitas un svārkus, kuri ir tikai vienā eksemplārā.

20150608104139-61010.jpg

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Virzīties uz priekšu liek mūsu veikala burvīgās klientes. Daudzas no viņām izsaka savas vēlmes, nelielu kritiku, no kuras cenšamies mācīties un ņēmām vērā, lai veikalā būtu tieši tas, ko topošās un jaunās mammas vēlas. Mums ir svarīgi, lai mūsu klientes būtu apmierinātas. 

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Tā iemesla dēļ, ka esam pavisam jauns uzņēmums un ar finansēm ir tā kā ir, mājas lapa uz doto brīdi mums vēl nav, taču tā ir tapšanas procesā. Iegādāties preci var tikai uz vietas mūsu veikalā. Par mūsu veikalu var uzzināt vairāk mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/9menesi vai Twitter kontā: www.twitter.com/9menesi vai www.draugiem.lv/9menesi

20150608104149-33040.jpg

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Cenšamies sevi reklamēt, taču daudz finanses atvēlēt reklāmai nevaram atļauties, diemžēl. Reklāma drukātajos žurnālos un interneta protālos ir ļoti dārga, kas tikko atvērušam veikalam ir nedaudz par dārgu. Man ir lieliska komanda, kas man palīdz un bez kuras es nevarētu veikalu atvērt. Vīrs Ansis, kurš palīdz visur, kur nepieciešams. Dizainere Kristīne Šuste palīdz interjera lietās, kā arī atbild par reklāmas baneru izgatavošanu, ko vēlāk publicēju mūsu Facebook lapā un citos sociālajos tīklos. Paši sagatavojam, piemēram skrejlapas par mūsu veikalu, izdrukājam, sagriežam un iznēsajām pa ginekologu praksēm, piemēram, kad ejam pastaigāties ar dēliņu. Reklamējam sevi ar Facebook, draugiem.lv un Twitter starpniecību. Bet ļoti ceram, ka izdosies arī kur citur.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Vislielākā konkurence ir internetveikali, kur produkcija, protams, ir lētāka kā pie mums, jo interneta veikaliem nav tādu izmaksu kā ir mums- telpu īre, pārdevēju algas u.c.faktori. Citi  Rīgā grūtnieču apģērbu veikali, mūsuprāt, nepiedāvā  tik plašu apģērbu un aksesuāru klāstu topošām mammām kā mēs. Uzskatām, ka esam vienīgais šāda koncepta veikals. Piemēram, esam vienīgais veikals Baltijā, kas piedāvā Seraphine firmas apģērbus grūtniecēm.

20150608104200-23765.jpg

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Kā, lai vēl labāk nosauc grūtnieču apģērbu veikalu, ja ne par "9 mēneši"? Manuprāt, nosaukums ļoti labi raksturo veikala klientu loku. Nosaukums gan nenāca viegli. Ilgi domāju. Līdz kādā dienā, braucot vilcienā tas vienkārši atnāca. Un bija skaidrs, ka veikals tā sauksies.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Mēs radām brīnišķīgas sajūtas topošajām mammām. Mēs esam par skaistu un sievišķīgu gaidīšanas periodu! Ikviena topošā mamma ir skaista, pat 9. mēnesī, kad sāp mugura un ir uzpampušas kājas. Mums ir tāds prieks redzēt klientes, kuras iziet pacilātā noskaņojumā no mūsu veikala un atgriežas pēc neilga laika atkal un pat iepērkas pie mums tad, kad bērniņš jau ir uz rokām. 

20150608104209-95131.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir burvīgs dēls Kārlis. Nesen palika 6 mēneši. Mums ir pirmais zobs un notiek aktīvs velšanās process. Man ir tā laimējies ar dēlu, ka viņš ir tik ļoti pacietīgs un ļauj mums ar vīru dzīvot mierīgi, galvenais -izgulēties.

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Pavisam noteikti-viegli nav. Ir grūti. Ir dienas, kad mani moka sirdsapziņas pārmetumi, ka varbūt darot veikala lietas, es pārāk maz kvalitatīva laik veltu dēlam vai arī daru viņam pāri, ka visur viņu ņemu sev līdzi. Mums aukles nav, es vienkārši nespēju iedomāties atstāt tik mazu dzīvībiņu svešam cilvēkam, līdz ar to dēls ir visur man līdzi, pat uz biznesa tikšanām ar sadarbības partneriem, bet, manuprāt,mans bizness to atļauj. Ir dienas, kad abi ar vīru vakara apsēžamies gultā, dēls ir starp mums un man gribas paraudāt un izstāstīt, cik grūti ir būt mammai, vadīt veikalu un vēl veļu gludināt. Izstāstu un paliek vieglāk. Lai gan vīrs man ir zelts-gatavo ēst vairāk kā es kopš mums ir veikaliņš un cenšas palīdzēt ar mazo, piemēram, vanno dēlu, iet ar viņu pastaigās un iemidzina.

20150608104233-45628.jpg

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Dēls palīdzēja saprast, kā tas ir būt stāvokli un ko sieviete jūt, kad ir gaidībās. Palīdzēja saprast daudzas praktiskas lietas par grūtniecību, kas veikalā palīdz -kādas drēbes ir labākas, kādi audumi ādai patīk, kādi fasoni slaidina utt.

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Viennozīmīgi. Grūtniecība un mazulis uz rokām iedvesmoja mani lielām lietām. Grūtniecibas laikā es paspēju iegūt autovadītāja tiesības, iegūt maģistra grādu izglītības vadībā, uzrakstīt publikāciju par skolotāju izglītības attīstību Latvijā un uzsākt savu biznesu. 

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Noteikti ticēt savai idejai un nebaidīties to īstenot. Nevajag baidīties no daudzajiem "NĒ". Arī man bija daudzas iestādes un partneri, kuri neatbildēja uz e-pastiem vai atteica sadarbību. Visām mammām ieteiktu ticēt sev un sapulcināt ap sevi spēcīgu komandu (jo cilvēks viens pats nevar daudz ) un AIZIET! 

Īsumā tā! Ja ir kādi jautājumi, droši atbildēšu! 

Uzdod savu jautājumu un laimē dāvanu karti 20,-eur vērtībā!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg

26. Jun 2015, 08:52 Karīna.Spridzane

Apsveicam @MaraKenigsvalde! Paldies par jautājumiem un esat laimējusi 20 EUR dāvanu karti no veikala "9 mēneši". Lūdzu sazināties ar mani caur veikala Facebook lapu, vai draugiem.lv kontu vai uz e-pastu 9menesi@gmail.com

17. Jun 2015, 10:48 anna0816

Vai, cik es Jūs labi saprotu- gluži manas domas! 😀
Jā, mūsu lielais nākotnes plāns, ko ceram uzsākt jau nākamajā gadā ir interneta veikals, lai mūsu veikala produkcija būtu pieejama visām Latvijas (un ne tikai) topošajām mammām. Pagaidām esam tikai pieejami uz vietas Galerijā Rīga, kas, protams, ir lieliski mammām, kuras dzīvo Rīgā un tās apkaimē, bet mēs ļoti vēlētos sasniegt arī mammas Daugavpilī, Liepājā un Salacgrīvā un citur. 😀

17. Jun 2015, 10:45 MaraKenigsvalde

Sveika!
Protams, ka mēs apsvērām arī domu par mūsu veikala atvēršanu kādā no Jūsu nosauktajiem iepirkšanās centriem, taču daudzos no viņiem nav vairs brīvu tridzniecību platību un jāgaida rindās ir vairākus gadus. Tāpēc izvēlējāmies. Galerija Rīga, kas ir pašā Rīgas centrā 😀
Pati esmu dizainējusi tikai divas kleitas no Gitas Pujātes kolekcijas. Dizainējusi fasoni un piemeklēju audumu. Kleitas bija no mākslīgā zīda ar garām rociņām. Esmu pievienojuso foto ar vienu no kleitām. Pārējās drēbes dizainē un šuj ražotāji.
Paldies par labo ideju. Nebija man ienākusi prātā šāda doma, noteikti būtu iespējams, ko tādu realizēt, sadarbojoties ar Gitu Pujāti.

17. Jun 2015, 10:36 sweet SUN

Sveika!
Mēs iepērkam drēbes tieši no ražotāja: Jojo Maman Bebe (Lielbritānija), Seraphine (Lielbritānija), Fancy Mom (Latvija), Happy Mum (Polija).
Visbiežāk pērk mākslīgā zīda, lina un viskozes kleitas, visvairāk viskozes kleitas no visām nosauktajām. Lai kleitas ir ērtas, elpojošas un tajās var labi izskatīties.
😀

17. Jun 2015, 10:32 Susurēns

Paldies par jaukajiem vārdiem! 😀
Ir daļa klientes, kuras cenšas piemeklēt tērpu "2 in 1" (grūtniecība+krūtszīdīšanai). Ir daļa, kuras pērk tikai grūtniecības paredzētas drēbes. Un ir daļa, kura obligāti vēlas "3 in 1" (transormējamās drēbes- grūtniecibas, krūtszīdīšanai un pēc krūtszīdīšanas ikdienai). Dažādas klientes un to vēlmes.
Jā, pie mums var pasūtīt jebkuru tērpu, kuru Jūs varat atrast www.seraphine.com un www.jojomamanbebe.co.uk, kurš nav pie mums veikalā. Tad mēs sazināmies ar firmām un noskaidrojām, vai attiecīgais izmērs ir noliktavā. 😀