Mammu Bizness: Kopā ar meitiņu veidojam ne tikai piezīmju grāmatiņas

Mammu Bizness: Kopā ar meitiņu veidojam ne tikai piezīmju grāmatiņas

21. Nov 2016, 09:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mammu Biznesa projekts turpinās, un pie mums ieceļo patiešām interesanti raksti, mēs esam priecīgi par ikvienas mammas uzdrošināšanos. Galu galā - tas iedvesmo arī citas māmiņas: nebaidīties, turpināt būt radošām, un atklāt sevī aizvien jaunus talantus!

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Viss, kā parasti mēdz teikt, notika nejauši. Apmēram pirms diviem gadiem mana dzīve strauji izmainījās - mums piedzima otrais bērniņš. Tas ietvēra arī pārmaiņas darba jomā, palika krietni mazāk laika gan sev, gan vecākajai meitiņai. Kaut arī aizgāju no darba lielā uzņēmumā, šķita, ka laika vairāk no tā nekļuva. Bija arī zināmas grūtības ar otro bērnu, ko ārsti nevarēja izskaidrot.
Vienu apmākušos rītu, kad es kā parasti biju iegrimusi plānos un darbos, man klāt pienāca vecākā meitiņa un palūdza paspēlēties ar viņu (abi bērni neapmēklē bērnudārzu, es tos skoloju mājās). Bija vairāk kā skaidrs, ka tieši tagad nebūtu tas īstais brīdis un es skaidri varēju nolasīt meitas acīs, ka arī viņa to saprot.
Tajā dienā viņa man palūdza uztaisīt viņai kādu albumiņu, kurā viņa varētu zīmēt un veidot ilustrācijas un kurā arī es varētu rakstīt par tiem brīžiem, ko pavadām kopā. Meitiņa teica, ka tas būtu tik jauki, jo tad, kad viņai paliktu skumji, vai es būtu aizņemta, viņa varētu ielūkoties šajā albumā un sajust mūsu kopīgos mirkļus.
Es atradu laiku, lai izveidotu tādu piezīmju grāmatiņu, par kuru meitiņa tik ļoti lūdza. Kad šuvu kopā lapas, es daudz piedomāju un iztēlojos, cik tiešām daudz atmiņu mums varētu būt un kā atrast vairāk laika un baudīt mūsu kopā būšanu.
Es uztaisīju albumiņam no auduma vāku, piešuvu viņas mīļākās krāsas lentīti un apsēju ar milzīgu banti. Darot šo darbu, iegrimu dziļās pārdomās... Es apsolīju meitiņai, ka tagad mēs vairāk laika pavadīsim kopā un katra šīs grāmatas lapa tiks aizpildīta ar mūsu piedzīvojumiem!
Es turēju savu solījumu. Tagad mēs kopā ar meitiņu (viņa man vairāk palīdz kā dizainere) veidojam piezīmju grāmatiņas, fotoalbumus, plānotājus saviem tuviniekiem, draugiem, draugu draugiem, lai padarītu pasauli krāsaināku. Mēs esam palikušas tuvākas viena otrai pateicoties šai nodarbei un mēs dalāmies ar šo iedvesmu ar apkārtējiem!

20161104191228-62489.jpg

20161104191307-52816.jpg

- Kad un kā sāki savu biznesu?

No sākuma es dāvināju albumiņus paziņām un draugiem, tad pamazām nāca ideja iet plašāk.

- Ko tieši tu radi, ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?
Mans bizness ir saistīts ar piezīmju grāmatiņu, fotoalbumu un plānotāju veidošanu. Tā kā esmu praktisks cilvēks, uzreiz sapratu, ka atklātņu veidošana vai dzimšanas dienu noformējums nav tādas lietas, kas mani aizrautu.
Gan fotoalbums, gan atmiņu grāmatiņa par bērniņa attīstību ir 100% roku darbs - sākot no lapu locīšanas un sašūšanas kopā, vāku vāka dizaina un beidzot ar iepakojuma kastītes noformējumu.
Ir ļoti daudz iespēju, kā piezīmju grāmatiņa var tikt izmantota, ja vien cilvēkam patīk to lietot. Personīgi man patīk turēt rokā, šķirstīt, labot un veidot piezīmes, īsas ilustrācijas dažādiem dzīves notikumiem.
Albumu var izmantot ļoti dažādiem praktiskiem nolūkiem, piemēram, kā:
* dienasgrāmatu vai ceļojumu piezīmju albumu,
* kontaktu albumu (telefongrāmata),
* vēlmju, vēlēšanos un sapņu albumu,
* ģimenes arhīvu (mazuļa sasniegumi un viss ko vēlamies paturēt atmiņā, jo ātri vien piemirsās),
* plānotāju (gan darbā, gan bērnu treniņiem/pulciņiem/iepirkumiem),
* albumu idejām,
* savu personalizēto pavārgrāmatu,
* kā savu radošuma stūrīti, piemēram, zīmējumiem,
* savu pateicības un veiksmes albumu, kas ir labs palīgs un pašas radīts iedvesmas avots ne tik veiksmīgos dzīves brīžos,
* sportista grāmatu (mērķi, sasniegumi, ieturētā diēta, foto utml.),
* budžeta plānotāju.

Piezīmju grāmatiņa ir ļoti skaista, tā piedod "odziņu" arī grāmatiņas īpašnieka tēlam! :)

20161104191405-26778.jpg

20161104191503-57200.jpg

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Parasti, kad veidoju dizainu, man palīdz tas, ka veidoju to kādam konkrētam cilvēkam. Es iedomājos kā tas saskan ar viņa raksturu, ģērbšanas stilu, kā es sajūtu šo cilvēku. Tieši tāpēc es cenšos pēc iespējas vairāk uzzināt par dāvanas saņēmēju, ja man pasūta blociņu dāvanai, piemēram, kādi ir šī cilvēka hobiji, kādam notikumam piesaistīta dāvana (iespējams tas būtu kāds novēlējums) un tamlīdzīgi.
Viennozīmīgi, es iedvesmojos no savas dzīves notikumiem un no dabas. Kad izdodas pabūt ilgāk pie dabas, atbraucot mājās uzreiz vēlos pierakstīt savus iespaidus un domas. Bieži vien šādos brīžos braucu meklēt jaunus audumus, jo ir vēlme likt sajūtām "iedzīvoties matērijā".

20161104191530-75379.jpg

20161104191551-61667.jpg

Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lietas? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Manus darbus pašlaik var apskatīties Facebook lapā ar nosaukumu www.facebook.com/missjunotebooks. Arī Instagram aplikācijā man ir savs profils "Miss Ju Gifts".Pašlaik neuzturu savu mājas lapu, bet tās man noteikti ir ieplānots!

20161104191617-73792.jpg

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Es pastāstu par saviem darbiem sociālajos tīklos. Kad vaicāju klientiem, kā mani ir atraduši, bieži vien cilvēki saka, ka redzēja manis veidoto albumu kādai draudzenei vai paziņai, vai arī sociālajā tīklā.

20161104191723-69260.jpg

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Konkurence noteikti pastāv katrā nozarē. Ir daudz uzņēmumu, kas piedāvā albumus, plānotājus. Es lieku uzsvaru uz roku darbu, kvalitāti un unikālo dizainu, kā arī iespēju piemeklēt kaut ko raksturīgu cilvēka profesijai, hobijam. Esmu arī atvērta jaunām idejām un ierosinājumiem no klientu puses, kad ir iespēja veidot ko pavisam personīgu. Cilvēki to novērtē! It īpaši tie, kas saņem šādu piezīmju grāmatiņu vai fotoalbumu dāvanā!

20161104191746-53105.jpg

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Mana uzņēmuma nosaukums ir radies no mana vārda "Jūlija". Kādreiz izdomāju šo kā lietotājvārdu vienā forumā interneta vidē. Es paņēmu to " anglisko versiju", ko latviski var iztulkot divējādi – vai nu "Jūlijas jaunkundze", vai nu "es skumstu pēc Tevis". Mēs skumstam pēc tā, uz ko tiecās mūsu sirds: pēc harmonijas, mīlestības, prieka, jaukām emocijām. Tieši to, es cenšos sniegt caur saviem darbiem un radošumu.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Es uzskatu, ka manus darbus raksturo izteikti smalkas detaļas. Cenšos katrā darbiņā ielikt kādu "odziņu", kaut ko īpašu, neatkārtojamu. Es esmu sieviete un attiecīgi manos darbos var just sievišķīgus toņus un krāsu salikumus.
Mans moto ir redzēt pasaules daudzveidību, toņu spēles un maigumu, atspoguļojot to caur savām sajūtām darbos.

20161104191831-44344.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Esmu divu aktīvu un pozitīvu bērnu brīnišķīga mamma:) Meita nākamgad uzsāks savas skolas gaitas, dēliņam ir divi ar pusi gadi. Viņi ir tik līdzīgi ārēji un tik atšķirīgi savos raksturos! Meitiņa ir brīvības mīlētāja, dabas bērns, fiziski aktīva, izteikti sievišķīga un vienlaikus ar līdera nostāju, gribasspēku un motivāciju. Dēls ir drīzāk vērotājs, ļoti pedantisks, smaidīgs un atvērts visam jaunam! Viņam interesē detaļas un sīkumi. Es esmu priecīga, ka man ir iespēja būt ar bērniem kopā, dot laiku un telpu viņu attīstībai.

20161104191921-10697.jpg

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Viennozīmīgi ir izaicinājums savienot darbu ar ģimeni īpaši, ja darba vieta ir mājās un bērni visu laiku mājās - gan ģimene, gan darbs prasa nodošanos procesam. Kad esmu ar ģimeni, nav iespējas domāt par darbu un otrādi. Pa dienu varu radīt tajos brīžos, kad mazais guļ vai spēlējas. Šeit ir arī prasme atdalīt sevi un savu laiku no ģimenes. Savukārt, bieži kopā braucam iepirkt kādus materiālus, bet parasti ar bērniem tas izvēršas par vairāku stundu pasākumu. Taču tas nekas - tikai jāieplāno vairāk laika un pacietības. Man ir arī virkne aizraušanos, kas prasa vēl papildus laiku, piemēram, ķīniešu valodas apguve, kas prasa laiku un apņemšanos, taču tas jau ir cits stāsts.

20161104191945-40800.jpg

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Bērni palīdz ar radošumu, kaut ko arī bieži no viņiem nošpikoju, jāatzīst :)

20161104192012-96643.jpg

- Vai Tu vari teikt, ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Es uzskatu, ka tieši būšana par mammu tiešā veidā ietekmēja manu izvēli un iedvesmoja šādā veidā realizēt savu radošumu. Jebkurš cilvēks to meklē. No sākuma maldījos ilūzijā, ka varu realizēties ģimenē uz 100%. Izradās ka nē. Tad sapratu, ka sirds vēlās ko citu, saku pievērsties vairāk radošumam un tā tas pamazām uzņēma apgriezienus.

20161104192035-39218.jpg

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu?

Es teiktu tā: ja iekšā ir sajūta, ka kaut kas aizrauj - tad ir jāturpina. Kaut vai pamazām, bet jāturpina. Nevērtēt to, cik daudz no savas darbības varēs nopelnīt, kam to vispār vajadzēs, kur meklēt klientus vai pētīt konkurentus. Sākotnēji tas nav vajadzīgs, tas vairo šaubas un grauj ticību un šo mazo, dzimstošo, trauslo radošuma dzirksti. Liela nozīme ir arī ģimenes atbalstam, spējai kopīgi meklēt iespējas, nevis atrunas. Nesaspringt un negaidīt - "nu kad jau, kaut kad jau". Visam savs laiks. Ir tāds teiciens: "Nevar sagaidīt, ka bērns piedzims viena mēneša laikā, ja pat to liek iznēsāt 9 sievietēm" – to mēs bieži aizmirstam.

20161104192122-82196.jpg

Fotogrāfe: Julia Zhitluhina
Fotogrāfe: www.familyphoto.lv

Meklē, uzzini vairāk, iepazīsti tuvāk, atrodi savu īpašo plānotāju un ne tikai:

www.facebook.com/missjunotebooks

MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg