Mammu Bizness: Viss taviem un bērnu svētkiem - yourday.lv!

Mammu Bizness: Viss taviem un bērnu svētkiem - yourday.lv!

09. Jun 2016, 10:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā sarīkot īstu ballīti bērnam vai pieaugušajiem? Uzzini ar yourday.lv interneta veikala īpašnieces palīdzību! Viņa iepazīstinās ar sevi un savu sirdsdarbu! 

"Mani sauc Laura un, pateicoties meitiņas pirmās dzimšanas dienas svinību organizēšanai, es sapratu, kas ir tas, ar ko es no visas sirds vēlos nodarboties."

20160531101503-72987.jpg

20160531102733-58209.jpg

20160531102758-73934.jpg

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Pirmais, kas iedvesmoja uzsākt savu biznesu, bija viens no skaistākajiem notikumiem ikvienas sievietes dzīvē – manas kāzas. Ļoti gribēju šo dienu padarīt skaistu un neaizmirstamu gan sev, gan kāzu viesiem. Aplūkojot iespējas Latvijā, sapratu, ka nevarēšu piepildīt sapni tādu, kādu vēlos. Un nekas cits neatlika, kā uzņemties iniciatīvu pašai iegādājoties inventāru, dekorus, atribūtiku ārpus Latvijas robežām, jo preču klāsts Latvijā bija ļoti mazs un par astronomiskām cenām.  Tā tapa interneta veikals www.yourday.lv, kas sākotnēji specializējās tikai kāzu preču nomā. Mazs veikaliņš, ar nelielu preču klāstu un draudzīgām cenām. Neliela piepelnīšanās paralēli pamatdarbam citā uzņēmumā, kas ir pilnīgi nesaistīts ar svētku lietām.

20160525095650-30426.jpg

20160531102844-38751.jpg

- Ko tieši tu radi, ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process?

Man vienmēr ir patikušas skaistas, gaumīgas lietas gan interjerā, gan ballītēs. Meklējot preces savām kāzām, es atradu ļoti daudz patiešām skaistu lietu, dažādus piegādātājus, jaunas idejas. Tā es lēnām sāku papildināt kāzu preču klāstu savā interneta veikalā, piedāvājot ne tikai nomu, bet arī dažādas preces līgavai, dāvanas, aksesuārus, dekorus, u.t.t. Sāku sekot līdzi kāzu modes tendencēm, sāku sarunas ar dažādiem piegādātājiem par ilgtermiņa sadarbību. To visu darīju tikai brīvajā laikā, kura nebija daudz. Svētki sāka kļūt par manu hobiju un sirdslietu. Gandarījums, ko saņēmu palīdzot kādam noorganizēt skaistas kāzas, bija vislabākais atalgojums. Tas ienesa manī prieku un harmoniju.

Drīzumā pieteicās bērniņš un, protams, atvaļinājums no pastāvīgā darba. Šo brīvo laiku es pilnībā veltīju veikala attīstībai. Tagad bija gan laiks, gan motivācija, gan milzīga iedvesma darboties un attīstīties.

Otrais attīstības vilnis bija pēc meitiņas pirmās dzimšanas diena. Arī šo pasākumu es vēlējos noformēt īpašā noskaņā pēc savas gaumes. Tas nebija vienkārši, jo atrast visu to, kas ir acu priekšā, bet nav nopērkams veikalos, nav viegli. Kad dzimšanas dienas ballīte bija nosvinēta, es sapratu, ka JĀ! Tas ir tas, kas man patiešām patīk – meklēt, organizēt, saskaņot un beigās izbaudīt sajūsmu par to, cik skaisti svētki izdevušies. Pēc ballītes es saņēmu daudz labus vārdus un tas motivēja vēl vairāk. Līdz beidzot, es izlēmu paplašināt preču klāstu un piedāvāt arī ballīšu atribūtiku mazajiem jubilāriem. Zinot, cik grūti ir atrast dekorus un aksesuārus nesaistītus ar multiplikāciju varoņiem, sāku piedāvāt Latvijas tirgū vēl nebijušas kolekcijas. Gaumīgas un elegantas, bet, tai pašā laikā, ar viegluma un bērnišķīguma noskaņu apburtas lietas. Cilvēkiem patika un patīk joprojām, tas, ka pie mums var iegādāties lietas, kuras līdz šim redzētas tikai Pinterest vai google bildēs. Šobrīd piedāvājam arī multeņu varoņus un pieaugušo ballīšu atribūtiku, taču pamatideja ir – ļaut vaļu savai fantāzijai un atrast noformējumu, kas pārsteigs gan mazo jubilāru, gan svētku viesus. Pie tā arī pieturamies un regulāri atjaunojam preču sortimentu ar jaunākajām kolekcijām no visas pasaules.

20160531102827-37750.jpg

20160525095713-57679.jpg

Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Galvenais iedrošinātājs uzsākt kaut ko pašai, noteikti bija mans vīrs. Viņš arī ir uzņēmējs, un viņa “vienkāršā” lietu uztveršana joprojām mēdz mani pārliecināt neapstāties, lai gan ir brīži, kad šķiet – varbūt tomēr piebremzēt? Bizness ir un paliek risks. Vienmēr.  Manā gadījumā tas prasa regulārus finansiālus ieguldījumus un par peļņu joprojām nevar būt ne runas, jo visi līdzekļi tiek ieguldīti arvien jaunos produktos. Tieši tāpēc, es paralēli savam uzņēmumam, strādāju arī patstāvīgu pilnas slodzes darbu citur.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Tie viennozīmīgi ir klienti. Ikdienā saņemu daudz jautājumus no mammām par to, ko izvēlēties, kā noformēt, kā realizēt viņu idejas. Un tas ir tas, ka liek virzīties uz priekšu un meklēt jaunas idejas, jaunas iespējas. Tā ir mijiedarbība starp mani un klientiem. Viņi nebaidās izmantot manas idejas, kuras neslēpju un vienmēr esmu gatava padalīties, savukārt uzklausot klientu, arī man rodas jaunas idejas. Ir svarīgi apmainīties idejām, nesteidzīgi aprunāties ar klientu, jo bieži tieši tādā veidā – saliekot galvas kopā – mēs varam noorganizēt neaizmirstamus svētkus.

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Mans interneta veikals ir www.yourday.lv

Tāpat smelties idejas ballītēm un sekot jaunumiem var mūsu Facebook lapās:

 
1. Kāzu dekori un aksesuāri>>
 
2. Bērnu svētkiem>>

20160531102908-58712.jpg

20160525095806-21136.jpg

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Vislabākā reklāma ir no mutes mutē. Un man ir liels gandarījums, ka tieši tādā veidā mūs uzrunā lielākā daļa jauno klientu. Bet atpazīstamību mēs reklamējam tikai interneta portālos. Piemēram, Facebook, Precos.lv.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Protams, konkurence ir. Bet mēs piedāvājam arī unikālas svētku preču kolekcijas, kuras Latvijā nav pieejamas. Turklāt lielu uzmanību pievēršam komunikācijai ar klientu. Jebkurš var mums piezvanīt vai uzrakstīt brīvdienās vai vēlā vakarā un, mēs darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu. Nav jābūt klientam, lai piezvanītu un pajautāju domas par savu ideju vai to, kā to realizēt. Ja nevaru atbildēt uzreiz, tad atbildu vēlāk, kad ir brīvs laiks. Taču neviens nepaliek nesaņēmis ziņu. Mēs atšķiramies no konkurentiem ar to, ka mūsu prioritāte ir kvalitāte un atsaucība, nevis kvantitāte un veikto pasūtījumu daudzums. Svētki un gatavošanās tiem ir īpašs mirklis, nedrīkst to sabojāt ar nekvalitatīvu preci vai attieksmi pret klientu. Gatavošanās laiks gan kāzām, gan svētkiem var būt mierīgs un patīkams, bez stresa un pārdzīvojumiem. Un tieši to mēs cenšamies nodrošināt.

20160531102928-20225.jpg

20160525095826-97650.jpg

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Atceros, ka naktī nevarēju aizmigt, domājot par nosaukumu web lapai. Un ap 2 naktī man nāca ideja – tava diena jeb Your Day. Lecu ārā no gultas un skrēju pie datora skatīties, vai domēna vārds ir brīvs. Un bija. Vīrs drošvien padomāja, ka man nav visi mājās, bet biju tik ļoti priecīga. Varēja aizmigt tikai tad, kad viss bija nokārtots ar nosaukumu.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Katra diena ir svētki. Mācāmies baudīt un ieviest skaistumu savā ikdienā. Smaidam. Smaids nemaksā neko, bet pozitīvā enerģija spēj radīt brīnumus.

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Pagaidām mums ar vīru ir viens bērniņš – burvīga meitiņa vārdā Alise. No Brīnumzemes. Augustā jāsvin būs otrā dzimšanas diena. Meitene ar raksturiņu, bet ļoti, ļoti smaidīga un pozitīva. Īsts saulesstariņš, kurš katru dienu iedvesmo mammu un tēti jauniem izaicinājumiem.

20160531102949-85474.jpg

20160525100049-14396.jpg

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Tas nav viegli. Es pat teiktu, ka tas ir ļoti grūti. Būt mammai, sievai, uzņēmējai un to visu apvienot ar pamatdarbu – tas ir lielākais izaicinājums manā dzīvē. Un tomēr – viss ir atkarīgs no plānošanas. Ja agrāk es biju ļoti spontāns cilvēks, kas lidinās pa gaisu, tad ģimene un bizness mani piezemēja un staigāju ar kājām pa zemi. Mākoņos lidinās tikai radošās domas. Ikdiena ir skriešana, dienas aizskrien nemanot. Bet ir jāsakārto prioritātes. Ģimenei vienmēr jābūt pirmajā vietā. Tad tā tevi atbalstīs un darbs nesīs gandarījumu. Ja būtu otrādi, tad es nespētu gūt prieku no tā, ko daru, zinot, ka atņemu laiku meitiņai vai vīram. Vajag visu sabalansēt un dzīvot līdzsvarā. Bet viegli tas nav. Lidināties mākoņos un neplānot laiku nav iespējams.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Pagaidām meitiņa ir pārāk maza, lai palīdzētu. Bet nākotnē, viņa noteikti būs mans padomdevējs. Jo kurš gan cits, ja ne pats mazais ķipars var pateikt, kas ir ideāla ballīte?

- Vai Tu vari teikt, ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Pilnīgi noteikti. Bērns iedvesmo. Bērna dēļ tu spēj kalnus gāzt. Bērns ir tas, kura dēļ esi gatava censties un iet uz savu mērķi.

20160531103013-92535.jpg

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Uzdrošinies un nebaidies! Ļaujies idejai, iekšējām sajūtām un pārāk daudz neanalizē. Mēģini. Sāc ar mazumiņu. Mums ir ļoti laba intuīcija un, ja iekšējā balss saka, es gribu pamēģināt, tad mēģini. Negaidi īsto laiku, tāds nepienāks. Ja noliksi ideju maliņā, ar laiku tā pazudīs pavisam. Ienāca prātā doma – dari! Uzreiz. Neatliec uz rītu. Pārējās lietas sakārtosies. Bieži vien pašas no sevis. Un arī, ja neizdosies, tu būsi mēģinājusi. Un tici man, tieši darot radīsies arvien jaunas un jaunas idejas. Vajag tikai sākt. Es esmu spilgts piemērs, kā no mazas nomas preču interneta lapas, esmu izveidojusi lielāko svētku preču interneta veikalu Latvijā. Un mēs vēl turpinām augt!

Meklē visu svētkiem nepieciešamo:

yourday.lv

Facebook: Kāzu dekori un aksesuāri>>
 
Facebook: Bērnu svētkiem>>

20160525100244-51188.jpg

MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg