Mammas brīvdienu noslēgums

Mammas brīvdienu noslēgums

28. Jan 2014, 00:14 meiva meiva

Sveikas,

Pirmdiena, 27.janvāris. Mana pēdējā brīvā pirmdiena. Mana pēdējā brīvā nedēļa TIKAI mammas statusā. Manas Bonifācija brīvdienas nu ir praktiski galā. Uh! Vienlaicīgi interesanti un satraucoši. Nedaudz bailīgi, kas ir tikai normāli. Cilvēkam taču raksturīgi nedaudz baidīties no nezināmā. Tā bija brīdī, kad paziņoja, ka gaidu mazo. Bija bailes kā tālāk, kā es bez ierastā ritma, darba. Grūtniecība, dzemdības, mazulis, barošana, piebarošana ... Tas viss bija saistīts ar nelielām bailēm, jo viss jauns, nezināms. Bet, ... viena diena nomaina otru, jauns zināšanas papildina jau esošās. Un tā, dienu no dienas, tu kļūsti zinošāka, varošāka, drošāka.

Un nu man atkal jauns posms priekšā. :) Kolēģi saka, par ko satraucies, viss taču vecais – darbs, amats, kolēģi. Nē! Nu nav gan! Es pati nu esmu cita. Es esmu mamma. Un nu man būs jāiemācās sabalansēt šīs divas dzīves – darbu un bērnu. Un šeit rodas tās nelielās bailes. Vai mācēšu, vai izdosies? Kādreiz mierīgu sirdi aizkavējos darbā, lai pabeigtu iesākto, nu apzinos, ka tā vairs nedrīkstēšu. Kolēģi jau smejot teica, ka ja nu man tomēr aizmirsīsies, kas tagad ir manas dzīves prioritāte, viņi man palīdzēs to atcerēties. Visu laiku sevi mierinu ar domu, ka ne es pirmā, ne pēdējā mamma, kurai jāatgriežas darbā. Šad un tad paliek vieglāk. :)

Tas viennozīmīgi būs interesants posms mūsu dzīvē un esmu 100% pārliecināta, ka mans bērns šīm pārmaiņām pielāgosies ātrāk kā es pati. Man domāt, ka tas mammas savtīgums šobrīd ir tas, kas tik ļoti grib palikt ar bērnu. Nelaist viņu prom no sevis. No otras puses, šis beidzot ir vecums (1 gads un 1mēnesis) kad tavā priekšā ir cilvēks. Cilvēks, kurš jau tik daudz ir apguvis, bet kuram vēl tik daudz priekšā.

Nu priekšā lielie sagatavošanās darbi. Nadziņu un radziņu apkope, kurpīšu spodrināšana, kleitiņas, sprādzītes ... Bet pāri visam, tikai un vienīgi laiks ar dēlu. Nu tā, lai kādam laikam pietiek. :)

Un te man prātā ienāca I.Ziedoņa dzejolis

.... Visgrūtākais mums būs šīs dienas trīs.
Bez gulbjiem un bez sniega debesīs.

Kristīne

helliite helliite 27. Jan 2014, 22:30

Mums izdosies 😉) 👍🌷

Banija Banija 27. Jan 2014, 22:18

Turu īkšķus, lai izdotos pēc iespējas mierīgāk un veiksmīgāk aprast ar jauno posmu 😀

27. Jan 2014, 20:12

Apsveicu ar jauna posma sākšanos jūsu dzīvē! Lai izdodas!