Mammām ir jābūt skaistām!

Mammām ir jābūt skaistām!

11. May 2018, 17:24 Mamm.mamm Mamm.mamm

Pāris mēnešus atpakaļ braucot kāda tirdzniecības centra liftā dzirdēju blakus stāvošo divu sieviešu sarunu. Cik bija noprotams, viņām bija plānots doties uz kādu pasākumu, kurā būs noteikts „dreskods”. Un kāpēc es to atceros? Jo viena no sievietēm bija gaidībās un paziņai atbildēja, ka viņa noteikto ģērbšanās manieri neievēros un vilks tikai to, kas viņai ir. Visvairāk mani pārsteidza tā nolemtības sajūta topošās māmiņas teiktajā. Man tas šķita nepareizi. Vai tad topošā māmiņa (un jaunā māmiņa) nevar būt skaista? Svētdienas Māmiņu kluba raidījumā patika tas, ka tika parādīts, ka mamma var būt skaista. Bez tam, arī funkcionālas drēbes var būt skaistas. Un te gribētu nelielu atkāpi – es nepārstāvu nevienu veikalu vai drēbju ražotāju un neuzskatu, ka tikai dārgas, jaunas drēbes ir skaistas, labas un funkcionālas.

Kas ir manā garderobē? Sākot no naktsveļas un apakšveļas līdz mētelim cenšos izvēlēties apģērbu, kas ir gan funkcionāls, gan pievilcīgs. Protams, biežāk apģērbus iegādājos no ražotāja un vēlams ar atlaidēm, taču manā skapī ir arī „humpalu” drēbes un tādi apģērbi, kurus pirku lietotus no citiem. Un, manuprāt, vienam pasākumam (tematiskajai ballītei) arī māmiņa var piemeklēt atbilstošu apģerbu. Piemēram, man izlaidumā jau bija manāms puncis un iepriekšējās kleitās pat nemēģināju „stūķēties iekšā”. Loģiski uz tādu pasākumu būtu pirkt jaunu apģērbu un skaidrs, ka tai būtu jābūt kleitai. Parasto kleitu „pasaulē” atrast tādu, kas derētu arī puncim ir viegli, lai gan jāņem vērā, ka ne katra derēs. Un tā, īsi pirms izlaiduma devos kopā ar māsu uz „humpalām” (viss esot pa 1 EUR). Pirmajās atradu skaistu kleitu, kurai gan vajadzēja vienu vīli atkārtoti pāršūt. To aiznesu pie šuvējas. Tā nu tiku pie savas izlaiduma kleitas pa 1 EUR.

Gaidību laika apģērbi man ir gana daudz. Septiņas bikses, no kurām tikai vienas vismīļākās ¾ bikses no Mothercare. Citās biksēs no šī veikala gan ļoti vīlos. Vieni pēcc pasūtījuma šūti lina šorti. Ļoti nepatīk tā punča kabata, kas parasti ir biksēm un šortiem. Uzvelkot plānāku krekliņu izskatās (maigi izsakoties) „jancīgi”. Tā karstajā vasarā pie šuvējas pasūtīju šortiņus. Tāpat kaudzīte ar krekliņiem. Kā visērtākie man šķita H&M grūtnieču krekliņi. Un, protams, kleitas. Visērtākā arī no Mothercare veikala. Vienīgais tās trūkums – nav barošanas opcijas. To gan apzinājos jau pērkot, bet, kleita ir tik ērta, ka tomēr nopirku.

Barojot ar krūti, par „mīļākajiem” krekliņiem ir kļuvuši Silk&Milk krekliņi ērtās un diskrētās barošanas iespējas dēļ. Bez tam, lieliski izskatās gan ar biksēm, gan ar svārkiem. Te nu gan jāpiebilst, ka esmu saskārusies arī ar brāķi no Silk&Milk. Diemžēl ražotājs neuzskata, ka irstošas vīles pēc pirmās mazgāšanas reizes būtu risināms defekts. Žēl par tādu nekādu PR, lai gan krekliņi (kas nav defekti) ir superīgi. Vēl barojot ļoti ērtas šķiet staipīgās trikotāžas kleitas ar rāvējslēdzējiem. Izskatās ļoti labi arī ar ne-ideālo augumu. Mana omīte, kas nemētājās ar komplimentiem teica, ka es izskatoties tievāka. :)

Kādi ir Jūsu ērtākie (un, cerams, vienlaikus arī skaistākie) apģērbi gaidību laikā un barojot mazuli ar krūti?

zacc zacc 12. May 2018, 10:21

Nostāju vilkt to, kas ir, nevis vienam pasākumam pirkt kaut ko jaunu, ļoti saprotu.
Pieņemu, ka tas, kas ir, ir pietiekami piemērots iziešanai, piem., ikdienā valkāta kleita, ko var uzfrišināt ar kopskatu.
No grūtnieču drēbēm man bija 3 kleitas, 1 bikses, 1 tops. Un mētelis - tas laikam dārgākais pirkums, bet ļoti labi saprotu nevēlēšanos tādu pirkumu veikt...
Zīdīšanai nelietoju speciālu apģērbu, vienīgi krūšturus, kurus arī izlēmu pirkt diezgan dārgus, jo citus neatradu, kas man patiktu. Silk&Milk pēc skata (stla) absolūti nepatīk. Viena cita lv tapusi kleita gan patika, bet noskopojos, neērtības, luetojot parastu apģērbu, īpaši neizjutu.