Mammai vajag brīvdienu jeb tēva dēla diena?

Mammai vajag brīvdienu jeb tēva dēla diena?

30. Oct 2017, 13:22 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Mēs katra zinām, cik ļoti svarīgi ir kādu dienu veltīt tikai sev - aizbraukt uz spa, restorānu, frizētavu, uztaisīt sev manikīru vai vienkārši stundu pasēdēt siltā vannā ar savu mīļāko žurnālu rokās. Jā, dienu bez bērna. Man nepatīk, protams, ka tas izklausās “diena bez bērna”, bet tāda nu ir realitāte. Arī mammai ir vajadzīga brīvdiena jeb laiciņš sev, tas nav nekas slikts.

Pavisam nedaudz vīrs tā teikt iedeva man brīvdienu. Es devos uz spa. Relaksējos baseinos un pirtiņā. Pavisam mierpilna diena, kura man bija patiesi vajadzīga. Atgriežoties mājās, es biju uzņēmusi daudz jaunu spēku, man bija daudz dažādu ēdiena ideju bērnam un arī radās daudz jaunu ideju kā rotaļāties ar bērnu un mācīties ar viņu kopā ko jaunu.

Bet pēc šīs brīvdienas es guvu atziņu - ne tikai man vajadzēja brīvdienu, bet arī vīram vajadzēja vienu dienu, kuru viņš velta tikai un vienīgi dēliņam. Mēs zinam, cik tēti daudz strādā, lai parūpētos par savu ģimeni, tādēļ arī viņi nav tik bieži līdzās. Ne vienmēr sanāk viņiem būt līdzās, kad bērniņš kaut ko dara pirmo reizi, bet tam jau esam domātas mēs, lai to iemūžinātu un viņi priecātos līdz ar mums. Brīvdiena tētim ar dēlu izdevās ļoti labi. Abi priecīgi. Man ļoti paveicies ar vīru, jo varēju ar mierīgi sirdi atpūsties un ne par ko nesatraukties, jo zināju, ka vīrs man pēkšņi nezvanīs, ka netiek galā, nevar pabarot vai vēl kaut ko. Pēc tās dienas, dēliņš ļoti pieķērās tētim. Ik reizi, kad tētis ienāk mājās, tā Gabriels uzreiz rāpo pretī un iet mīļoties. Kā tētis atnāk mājās, tā viņu nemaz negrib laist vaļā. Visu laiku grib būt tētim līdzās vai tētim klepī sēdīt. 

Mans rezumē ir tāds, ka šoreiz galvenais nebija iedot man brīvdienu, bet gan pavadīt tētim ar dēlu visu dienu divatā. Bērnam ir ļoti svarīgs arī veltītais laiks no tēta, nevis tikai no mammas. Un mans vīrs arī bija ļoti priecīgs, ka beidzot bija diena, kad viņš pilnībā savu uzmanību varēja veltīt tikai dēliņam, kā rezultātā viņi abi ir ieguvēji, jo laiks tiek pavadīts kopā. Pēc šī mans vīrs teica, ka priecāsies, ja es aizbraukšu kādā brīvdienā, lai viņš var vēl tikpat foršu dienu pavadīt kopā ar savu dēliņu.