Mamma viena pati mājās!

Mamma viena pati mājās!

06. Oct 2017, 10:21 Hopeful_soul Hopeful_soul

Tā nu sanāca, ka vakardienas vakarā un šorīt biju mājās viena pati, jo vīrs ar bērniem aizbraucis uz laukiem. Tik dīvaina sajūta, jo neatceros, kad pēdējo reizi biju mājās patiešām viena (atgādināja laiku pirms apprecēšanās).

Tātad: ko es darīju? Pirmkārt, izmantoju laiku pēc darba, lai ieskrietu savā iecienītajā humpalu veikaliņā Econom Class ar mērķi papildināt bērnu (un nejauši arī savu:)) garderobi. Ikdienā pa taisno no darba eju uz dārziņu pēc vecākā bērna, tad uz veikalu un tad - izvilkt vīru no darba un piebarot ar bulciņām, jo darba gūzmas dēļ viņš kārtējo reizi nav ēdis pusdienas. Tad visi uz māju vai (reti) pie kāda ciemos. Pa brīvdienām uz laukiem, tāpēc nekāda iepirkšanās īsti nesanāk.

Pēc tam devos uz veikalu iepirkt sastāvdaļas kūkai kolēģu pasēdēšanai darbā. Iznācu no Maximas apkrāvusies ar maisiem abās rokās plus kaķu smiltīm (tiešām) vajadzēja un klumburoju uz tramvaju.Ietrausos bijušajā 6., tagad 1.maršruta tramvajā ar augsto grīdu un no sirds jutu līdzi māmiņām, kam jātiek iekšā ar ratiem (vēl nesen tāda biju pati). Starp citu, par šo tēmu pētījums oktobra žurnālā "Mans Mazais".

Tā nu tiku līdz mājām sev neierasti vēlu (ap 19tiem), palasīju jauno "Ir", gandrīz apraudājos par pētījumu par pavisam mazajiem bērniņiem bērnunamos un ķēros pie kūkas taisīšanas. Tas prasīja mazliet vairāk sastāvdaļu, nekā sākumā aprēķināju, kas noveda vieglā panikā, bet beigu beigās pietika, jo biju iepirkusi mazliet vairāk sviesta (nemaz nebija tik dārgi) un iebiezinātā piena. 

Līdzko kūka gatava, līdu gultā  ar žurnālu un tēju. Šorīt gulēju līdz pēdējam "sarkanās strīpas" modinātājam 7.55, tad skrēju uz autobusu ar kūku maisiņā.

Secinājums: kad mamma mājās viena, viņa atgriežas laikā pirms apprecēšanās. Vienīgā atšķirība - mazgāju un izkāru žāvēties Econom Class pirktās bērnu drēbes.

Ja nu kādai no jums gadās brīvs vakars/diena vienai pašai mājās, kā to pavadāt?