"Mamm, uzcep picu!" jeb Covid-19 laika pica mājās, kas garšo kā picērijā

"Mamm, uzcep picu!" jeb Covid-19 laika pica mājās, kas garšo kā picērijā

06. Apr 2020, 00:00 Sunlace Sunlace

Covid-19 pica, tā to esam iesaukuši mūsu mājās- ātri pagatavojama un atkarība pēc picas izplatās vēl ātrāk! Parādīšu,kā to gatavot, lai arī jūsmājās iecienītākas par picēriju picām būtu šī mājās gatavotā!

Par to norāda arī fakts, ka PĒC bildē izdevās noķert tikai mazu gabaliņu picas :)

Sagatavo cepamplāti, kurā ieklāts pergaments jeb cepampapīrs. Lai pica pietiktu visiem, izvēlos cept kvadrāta formas picu gluži kā Itālijā, kur dažādās kafejnīcās tiek nosvērts un nogriezts precīzs gabaliņš pēc apmeklētāja vēlmēm.

Mīklas gatvašana notiek mājās, virtuvē un tā ir tik viegla un vienkārša, ka pavisam drīz varēsiet uzticēt tās gatavošanu arī bērniem!

Mīklas sastāvdaļas- 300 gramus kviešu miltus (var arī citus), sāli, 1 tējkaroti cepamā pulvera, 60 g augu eļļu, 120ml parasta ūdens sajauc kopā un liek atpūsties ledusskapī uz 30-40 minūtēm. 

Pa to laiku sagatvo pildījumu. Šī arī var tikt saukta par krīzes picu,jo tajā var likt visu,ko sirds vēlas. Kā redzat galvenajā bildē, puse tiek cepta kā salami pica, otra puse kā asorti no tā,kas ir mājās. Tātad kā pildījumu izmantoju- tomātu mērci, ko klāj apakšā, tad bagātīgi nokaisa ar rīvētu sieru, pa virsu kārto salami desu vai citu gaļiņu, marinētus gurķus, šampinjonus, papriku, tomātus, sīpolus, olīvas.

Cep cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes. Gatavību noteicu pēc garoziņas un pēc sastāvdaļu brūnuma pakāpes. Izņemot no cepeškrāsns, visu pārkaisa ar oregano jeb raudeni, tas iedos īsto picas garšu!

Turiet mājās šīs vienkāršās sastāvdaļas un lai dzīvo picu ballītes!

Piedalies konkursā arī Tu un iesūti gardas receptes->>>