Māmiņu kluba raidījuma vadītāja Kristīne Virsnīte Sieviešu skrējienā

Māmiņu kluba raidījuma vadītāja Kristīne Virsnīte Sieviešu skrējienā

02. May 2013, 10:36 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Trešdien, 1.maijā, Mežaparkā notika Latvijā pirmais Sieviešu skrējiens. Pasākuma mērķis - pievērst jebkuru sievieti sportiskam dzīvesveidam, laužot stereotipus par sportu kā netīkamu nodarbi - ir attaisnojies. Skrējiens kopumā pulcēja nepilnus 3000 dalībnieču, kas sacentās trijās 7 km disciplīnās – skriešanā, nūjošanā un iešanā – ar un bez laika kontroles. Lielā atsaucība liek secināt, ka arvien vairāk Latvijas sievietes ir gatavas savā dzīvē ieviest veselīga un aktīva dzīvesveida principus.

Populārākā distance Sieviešu skrējienā bija skriešana ar laika kontroli – tajā dalību ņēma gandrīz puse no visām pasākuma dalībniecēm. Uzvaras laurus minētajā distancē plūca Dace Lina. Sieviešu skrējiens ir īpašs pasākums arī ar to, ka tajā pirmo reizi tika piedāvāta Latvijā līdz šim vēl nepieredzēta distance – iešana. Ievērojamais dalībnieču skaits minētajā distancē liek secināt, ka iešana kā viens no demokrātiskākajiem un visvieglāk pieejamajiem sporta veidiem varētu piedzīvot plašu popularitāti Latvijas daiļā dzimuma pārstāvju vidū. Skatītājus Mežaparka Lielajā estrādē priecēja Dj Saimons, bērnu popgrupa „Knīpas un Knauķi”,  pasākumu vadīja populārie aktieri Intars Rešetins un Gints Grāvelis.

Pēc aizvadītajām sacensībām gandarījumu par paveikto pauda Sieviešu skrējiena organizātors, SIA „Sportland” Pārdošanas un mārketinga vadītājs Sandijs Pinkulis:

"Kad radās ideja par Sieviešu skrējienu, neviens nezināja, cik liela būs atsaucība, jo tas bija kas jauns un līdz šim Latvijā vēl nepieredzēts. Par galveno uzdevumu izvirzījām iedrošināt sievietes mainīt savu dzīvesveidu, padarīt to aktīvāku un līdz ar to arī celt dzīves kvalitāti. Kopīgiem spēkiem, piesaistot kompetentus sadarbības partnerus un piedāvājot kompleksu sagatavošanās programmu, kura ietvēra gan treniņus pieredzējušu treneru pavadībā, gan padomus par sabalansētu uzturu un vēl daudzas citus elementus, kas sievieti iedrošinātu sportot, esam panākuši necerēti lielu atsaucību. Tas liek secināt, ka uzņemtais kurss ir pareizs, un ceram, ka Sieviešu skrējiens ir tikai sākums kam daudz lielākam un grandiozākam – kustībai, kurā ikviena sieviete sportu padarīs par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu.”

Sievietes sportot iedvesmoja arī skrējiena vēstneses – sabiedrībā zināmas, dažādu profesiju pārstāves, kuras Sieviešu skrējienam aktīvi gatavojās jau kopš janvāra: modes blogere Agnese Kleina, TV seja Anna Rozīte, aktrises Dārta Danēviča un Jekaterina Frolova, raidījuma „Māmiņu klubs” vadītāja Kristīne Virsnīte, vieglatlēte Anita Kažemāka, sporta entuziaste Indra Muceniece un žurnāla „Shape” galvenā redaktore Gundega Bičevska. Kā pēc skrējiena atzina viena no vēstnesēm Kristīne Virsnīte – Sieviešu skrējiens ir bijis lielisks izaicinājums un savu spēju adekvāta izvērtēšana:

„Pateicoties fiziskās slodzes testam, kuru pirms uzsākām gatavošanās procesu skrējienam veicām fiziskās veselības, sporta medicīnas un rehabilitācijas centrā „Sporta laboratorijā”, es daudz precīzāk spēju novērtēt sev piemērotāko slodzi. Neesmu radusi pie aktīvas kardio slodzes, tāpēc pirmajos treniņos nebija viegli. Tomēr fakts, ka esmu izvirzīta par vienu no skrējiena vēstnesēm un apziņa, ka ar savu piemēru varu iedvesmot vēl daudzas citas sievietes pievērsties sportam, neļāva man apstāties pusceļā. Un te es esmu – janvārī domāju, ka startēšu iešanas vai nūjošanas distancē, bet tikko esmu noskrējusi 7 km un jūtos lieliski!”

Par vienu no galvenajiem uzdevumiem Sieviešu skrējiena organizatori izvirzīja pārdomātu gatavošanās procesu, lai skrējiena dalībnieces pilnvērtīgi sagatavotos sportiskās sezonas atklāšanai. Jau kopš janvāra 5 Rīgas sporta klubos ikvienai Sieviešu skrējiena dalībniecei bija iespēja trenēties pieredzējušā fitnesa trenera Ralfa Upmaņa izstrādātās treniņprogrammas ietvaros.Savukārt, sākot no aprīļa, otrdienās notika āra koptreniņi Mežaparkā, kuros skrējiena dalībniecēm bija iespēja adaptēties reālajiem sacensību apstākļiem pieredzējušu skriešanas un nūjošanas treneru pavadībā. Papildus tam, sagatavošanās posmā skrējiena sadarbības partneris – zīmola Herkuless pārstāvis AS „Rīgas Dzirnavnieks”, kurš pazīstams kā viens no veselīgo graudaugu produktu ražotājiem - regulāri informēja dalībnieces par sabalansēta uztura pamatprincipiem, kas ir neatsverams priekšnosacījums, ievērojot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.

Apmkelējot treniņus, ikviena dalībniece varēja piedalīties arī biļešu izlozē uz „The Killers” koncertu Mežparkā 26.jūnijā, kā arī āra treniņu noslēgumā nūjotāja Baiba Mincenberga, kas apmeklēja visus 4 Sieviešu skrējiena treniņus, laimēja  jauno Samsung Galaxy S3 La Fleur tālruni no TELE2.