PAMĀCĪBA, kā uzšūt siekalu ķērāju jeb lacīti

PAMĀCĪBA, kā uzšūt siekalu ķērāju jeb lacīti

15. May 2016, 20:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa piedzimšana maina mūsu dzīvi un nereti izmaiņas ienāk it visās mūsu dzīves jomās. Mēs sevī atmodinām radošumu un iespējams māmiņa, kura pirms bērniņa nākšanas pasaulē, bijusi juriste, tagad aicinājumu ir atradusi glezniecībā vai attīstošu rotaļlietu darināšanā. Arī māmiņas Daces dzīve mainījās, pateicoties meitiņai, viņa sāka darināt jaukus aksesuārus un apģērbu bērniem, māmiņa ir pat radījusi savu zīmolu.

Lai šis stāsts mums māmiņām kalpo kā iedvesma, ja plānojam uzskāt, ko jaunu un radošu. Taču mēs pie māmiņas Daces neieradāmies tāpat vien, mēs iemācīsimies uzšūt, ko ļoti noderīgu ikviena mazuļa māmiņai.

20160516094747-18368.jpg

Tāds siekalu lakatiņš ir ļoti praktiska un nepieciešama lieta katram bērniņam, jo daudz vieglāk ir nomainīt šo aksesuāru, nekā katru reizi mainīt drēbes. Siekalošanās mazulīšiem var sākties jau ap divu mēnēšu vecumu un beigties tikai ap gadu, vai pat vēl vēlāk.

PADOMS: Vislabākās lacītes būs tās, kas šūtas no kokvilnas trikotāžas, jo materiāls ir mīksts, patīkams, labi uzsūc mitrumu, arī elastīgs.

Salokām izvēlētā auduma gabalu uz pusēm un iezīmējam topošā siekalu lakatiņa kontūras, pēc tam rūpīgi izgriežam.

Šujot lacīti, var paspēlēties ar dažādiem audumiem, lai no katras puses būtu atšķirīgs zīmējums, tāpēc izgriezīsim vēl vienu auduma gabalu, gan puisīša, gan meitenītes lakatiņam.

Lai būtu vieglā sašūt abus auduma gabalus kopā, saspraudīsim tos ar adatiņām.

Sašujam kopā divus auduma gabaliņus no kreisās puses, pēc tam izvēršam tos uz otru pusi. Vēl pavisam nedaudz un mūsu mākslas darbs būs pabeigts!

Atliek tikai lacītes skaisti izrotāt - pievienot "rozīnīti"!

Un pēdējais darbiņš – piešūt mazu lipeklīti, kas kalpos kā aizdare mūsu siekalu lakatiņiem.

Piešujam aizdares lipeklīti arī puisēna lakatiņam un tad izrotājam to ar elegantu tauriņu.

20160516094844-85488.jpg

Nu lūk, mums ir tapis smalks, taču ļoti praktisks aksesuārs, kuru, protams, mazulītis pagaidām vēl nespēj novertēt, taču mēs gan, mums – māmiņām noteikti par to ir prieks!

Lai mums visām vairāk radošu ideju un drosme tās piepildīt!

20160223223910-42858.jpg

www.zoombook.lv