Mājokļa jautājums: No sapņiem līdz realitātei!

Mājokļa jautājums: No sapņiem līdz realitātei!

25. Aug 2015, 15:44 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

VĒLMES

Ja runājam par kaut kā mainīšanu mūsu dzīvoklī...tad šobrīd atbildētu, ka nekā tāda nav...jo katra istaba ir sākta no nulles, un tajā ielikts viss no jauna. Sakot ar tapetēm - kuras jau bija izdomātas iztēlē...un tad tapa realitātē, laminatu, kuru saskaņojām ar tapetēm, lai kopskats saplūstu, un beidzot ar mēbelem - kuras noskatīju internetā, saglabāju datorā World failā, katru dienu uz tām skatījos un iztēlojos, cik gan ideāli tādas izskatītos mūsu istabā...līdz atlikām naudiņas no algas un haltūrām, pasūtījām, salikām...un nu priecēju acis dzīvē.

20150825151949-49047.jpg

20150825152621-28572.jpg

Taču, noteikti ir lietas, ar kurām gribās papildināt esošo interjēru. (Vēlmes grūti ielikt ar esošu foto..tāpēc pievienošu no i-neta)

  • Jau esmu noskatījusi žurnālgaldiņu viesistabai, kas pēc krāsas būtu saskaņots ar sekciju.
  • Joprojām cītīgi meklēju ideālo stūra datorgaldu un datorkrēslu, neatrodas īstā krāsa un izmērs, tie kas iepatīkas pēc dizaina, lielākoties ir par lielu, bet ir attiecīgā krāsa, tie kas būtu gandrīz vai laikā, nav attiecīgās krāsas. :(
  • Dikti gribu apavu kumodi priekšnamam...jo apavu tik daudz...bet plauktiņš ikdienas apaviem maziņš, un visas nesaiet, lielākā daļa sagrūstas kastēs un stāv skapī, un kad kaut ko ievajagas, jārakājas pa visām.
  • Meklēju ideālo plauktiņu guļamistabai...kur salikt kadus mazus ģimeniskus nieciņus, un kādu labu grāmatu, ko palasīt kādā garākā ziemas vakarā. :)
  • Esmu jau noskatījusi savu ideālo iebūvējamo skapi...visu mantu pasauli...mūsu drēbēm, bērnu drēbēm, un mantām, kuras jānoliek glabāties, kā arī kur dzīvot praktiskām lietām - kā putekļu sūcējam, gludināmajam dēlim un gludeklim, utt.
Modulis Classic BN10
  • Šobrīd aktuālākais, ko meklēju ir bērnistabas mēbeles...lai arī dēliņš turpinās gulēt mazajā gultiņā un par gūltu nav jāsatraucas, istabai nepieciešami plaukti mantām, rotaļlietām, kumode, kur visu glabāt. Jau esmu noskatījusi pāris variantu, un kad istaba būs izkrāsota...sapratīšu, kurš variants vislabāk iederas interjērā. Jo gribās, lai mēbeles ir bērna acīm interesantas, bet tai pat laikā ilglaicīgas, ka iederēsies arī pusaudža vecumā.

PLĀNI
 
Pirms 3 nedēļām Mēs iesākām remontu bērnistabā...istaba, kas jau vairāk kā gadu gaida savu kārtu. 
20150825153750-73487.jpg

Mūsu plāns līdz realizācijai sākās ar:
  1. Finansēm...tas laikam ir galvenais, pret ko atsperas jebkuras vēlmes realizēt plānus. Ar vīru nolēmām, ka laiks izremontēt Gustava istabu, arī viena no babām, kas mums ir neatsverams palīgs mūsu sapņu realizācijai, mūs mudināja ķerties klāt, lai beigās nepierodam pie esošā fakta. :D Tad nu vīrs uzņēmās papildu darbus, un visa nopelnītā naudiņa tika atlikta malā. 
  2. Materiālu saraksts pirmo darbu uzsākšanai. Lieli spaiņi špakteles, lai izlīdzinātu sienas. Materiāli loga ailes apdarei, jaunas durvis ar aili. Un tad pamazām piepērkam nepieciešamās lietas klāt. 
  3. Brīvais laiks...tik tiešām, ir jāatvēl laiks remontam, jo darbs ikdienā paņem savu daļu enerģijas, ka brīvdienas gribas veltīt atpūtai, bet kad iesākts remonts, ir labi jāsaplāno dienas darbi.
  4. Motivācija...iet un darīt. Samierināties ar nelielu bardaku pārējā mājā, tādējādi ejot un darot, lai ātrāk iestājas ilgi gaidītā kārtība un ir gatava Gustava istaba.
Lielākā motivācija ir dēliņš...no atmiņām: visa ģimene gribējām ziemassvētkus sagaidit skaistā viesistabā trijatā...tāpēc steidzām izlīmēt tapetes, ieklāt laminātu, lai istaba ir gatava ZSV, lai ir kur ienest eglīti un to izrotāt, un zem kuras meklēt Santa Klausa dāvanas. Kaut jaunās mēbeles mazliet izpalika, jo bija jāpasūta, svētki izdevās. Tā nu tagad ir ar bērnistabu...Gustavs ir motivācija, lai bērnam būtu sava telpa, sava vietiņa, kur augt un attīstīties.
20150825152725-10525.jpg

MOTIVĀCIJA
 
1. balva - Tapetes Jums
 
Ir ļoti plašs un skaists klāsts...bet šoreiz šī balva nebūtu tā, pēc kuras tiektos, jo esam izlēmuši bērnistabā sienas krāsot, un ar iespēju pārkrāsot - ja radīsies tāda vēlme. :)
 
2.balva - Ierāmē pats
 
Šī ir balva, kas mani uzrunā, tā būtu lieliska iespēja izveidot skaitas glezniņas, no lietiņām, kas saistītas ar Gustavu...ieramēt piemiņas lietas, un pēc tam tās piekārt pie sienas paša istabā. Laba piemiņa no bērnības un šī projekta, kurš norisinājās tieši remonta "karstumā".
 
3.balva - Dzīvokļa uzkopšana
 
Šī laikam būtu viena lieliska iespēja savest kārtībā dzīvokli, kad istabas remonts būs galā. Jo ik pa pāris dienām darot darbiņus uz priekšu, caur mazajām spraugām putekļi ieplūst pārējās istabās, un nākas veikt biežu vispārējo tīrīšanu, lai vide ap bērniņu būtu tīra un sakopta.
 
20150825154335-83739.jpg
 
Konkurss "Mājokļa jautājums" bija lieliska iespēja atskatīties uz padarīto, un ielūkotos tajā, kas vēl jāpadara, lai Mūsu MĀJA taptu skaista un sakopta, lai tajā ērti dzīvotu un radītu "mājas sajūtu". Paldies Māmiņu Klubam! :)