Maizītes ar Parmezānu un bekonu

Maizītes ar Parmezānu un bekonu

19. Sep 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas maizītes ir visiecienītākās tavā ģimenē? Iesakām pamēģināt ko jaunu! Garšos visiem!

Maizītes ar Parmezānu un bekonu

Sastāvdaļas

500g milti
320ml ūdens
200 bekons
100g Parmezāna siers
50ml olīveļļa
20g manna
15g svaigs raugs
10g sāls
kukurūzas milti

Pagatavošana

  • Miltus kopā ar mannu izsijā.
  • Ar pirkstu galiņiem saberž raugu, pievieno eļļu, ūdeni un sāli. Iejauc mīklu. Mīklu pārliek uz tīras darba virsmas. Darba virsmu nevajadzētu kaisīt ar miltiem, jo šādā veidā mīkla paņems vairāk miltu nekā vajag un maizītes vairs nebūs tik pufīgas. Mīklu kārtīgi ar rokām izmīca, lai mīkla pēc iespējas vairāk piepildās ar gaisu. Sākumā mīkla būs diezgan lipīga, bet pēc tam kļūs elastīga un gluda. Mīcīšanas process aizņem apmēram 5 min. No mīklas izveido bumbu, liek bļodā, apsedz ar tīru dvielīti un novieto siltā vietā lai uzrūgst apmēram uz 1 stundu.
  • Darba virsmu pārkaisa ar kukurūzas miltiem. Mīklu pārliek uz galda un izveido taisnstūri apm. 1,5-2 cm biezu - var izrullēt, var ar pirkstiem. Taisnstūri pārkaisa ar pusi rīvētā siera, pa virsu kārto bekona šķelītes un vēlreiz pārkaisa ar sieru. Sagatavi sarullē, malas kārtīgi aizlīmējot ciet, sagriež 2-3 cm biezās šķēlēs. Jau sagrieztas maizītes pārliek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apsedz ar tīru dvieli un atstāj uz 30-40 min., lai vēlreiz uzrūgst.
  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 240 grādiem, tad samazinā temperatūru līdz 220 grādiem un cep sagatavotas maizītes 15-20 min. Maizītes Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un apsmērē ar olīveļļu. Pēc vēlmes maizītes var pārkaisīt ar ciedru riekstiem.

Lai gardas maizītes!

Māmiņu Klubs

Recepti piedāvā www.bonappetit.lv

20160729223108-85673.jpg