Maizes zupa ir tradicionāls latviešu ēdiens. Es šo gardumu šodien taisīju primo reiz savā mūžā, un lai saldā zupa būtu piemērota svētku galdam papildināju recepti pievienojot piparkūkas.,
Tātad,lai pagatavotu šo gardumu nepieciešams: 300g rupjmaizes; 80g cukura, 4-5 glāzes verdoša ūdens, žāvēti augļi ,kādi katram garšo, saldais krējums.
Sākam gatavot. Vispirms liekam maizi grauzdēties cepeškrāsnī,kamēr brūna.
Kamēr grauzdējas, tikmēr gatavojam piparkūkas rotājumam un ko pielikt masai.
Kad maize gatava, tad ielejam katlā 4 glāzes verdoša ūdens un liekam maizi iekšā mērcēties kādas 30 minūtes.
Pēc tam jau viss notiek ātri, ņemam blenderi un visu maizi ar ūdeni sablenderējam.
Pievienojam salauztas piparkūkas un visu vēlreiz blenderējam,ja maza bieza ,pielejam vēl vienu glāzi ūdens.
Tālāk liekam katliņu uz plīts, pievienojam žāvētus augļus, palielu sauju rozīņu un aprikozes,kas ir pirms tam noskalotas.
Visu kopā vāram kādas 7-10 minūtes uz lēnas uguns ,apmaisot, kamēr augļi paliek mīksti.
Nu ko gatavs- lejam šķīvī, lai atdziest.
Kamēr zupiņa atdziest, gatavojam putukrējumu.
Pievienojam stindzinātāju,lai putukrējums labāk sakuļas un nesulo un nedaudz cukuru,jo zupa diezgan salda.
Liekam putukrējumu uz atdzisušas maizes zupas un rotājam ar dzērvenēm un piparkūkām.
Mans svētku saldais gatavs! Priekš pirmās reizes sanāca tā neko! Lai labi garšo!
Sākam gardo projektu: Gardākās Ziemassvētku biezzupu receptes
Mmm kas var but labaks par so😀