Nu ir pienākusi tā diena, kad arī Marko tika pie ķirbīša. Iepriekš piebarošanu uzsākām ar zaļajiem dārzenīšiem. Izvēlējos riekstu ķirbi, jo esot mazāka iespēja, ka būs alerģija. Ieraudzīju veikalā nelielus Latvijas ķirbīšus un paņēmu veselu, lai arī mums, vecākiem, pagatavotu ko gardu. Šoreiz- ķirbju krēmzupu.
Pagaidām Marko var iesaistīties tikai blakus sēžot savā barošanas krēsliņā, vērojot un dodot komandas - brr, agū! Kamēr katliņā vārīju kartupeļus, ķirbi un sīpolu, tikmēr mazais bauda savu tiesu!
Tātad! Krēmzupai nepieciešams:
4 nelieli kartupeļi sagriezti kubiņos
1/5 daļa no neliela ķirbja sagriezts kubiņos
1 sagriezts sīpols
sāls, rozmarīns
saldais krējums
bekons vai kāda kūpināta gaļiņa
Vārīju 20 min., sablenderēju un pievienoju saldo krējumu. Pannā apcepu strēmelēs gaļiņu. Ar to dekorēju zupu, pievienojot arī rukolu un linsēklas. Ātri, vienkārši un gardi!
Lai labi garšo!