Magnijs – palīgs daudzu problēmu atrisināšanā

Magnijs – palīgs daudzu problēmu atrisināšanā

09. Dec 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienu sievietes dzīve ir piepildīta – aktīva ģimenes dzīve, atbildīgs darbs, hobiji un vaļasprieki, kas prasa neizsīkstošu enerģiju, optimismu un izdomu. Tomēr, ja sievietes organismā trūkst kādas minerālvielas vai vitamīni, piepildīto dzīves ritmu izturēt kļūst daudz grūtāk. Magnijs mūsu organismā ir ceturtā visvairāk sastopamā minerālviela, nodrošinot veiksmīgu nervu, muskuļu darbību, kaulu izturību, imunitātes noturību, tāpēc tā trūkumu izjūtam īpaši spēcīgi, lai gan bieži magnija nepietiekamības izraisītos simptomus norakstām uz ikdienas skrējienu un pārslodzi. 

Diemžēl pat neskatoties uz veselīgu dzīvesveidu, sieviete var saskarties ar magnija nepietiekamību organismā, jo mēs ar to saskaramies biežāk nekā vīrieši. To nosaka mūsu ģenētiskās atšķirības. Sievietei magnijs ir ļoti svarīgs menstruālā cikla laikā, bērniņa ieņemšanā, grūtniecības un dzemdību laikā. Nepietiekams magnijs var ietekmēt pirmsmenstruālo sindromu – radīt nogurumu vai aizkaitinātību. Tāpat, lietojot kontracepciju, kombinējot orālo un hormonālo kontracepciju, magnijs var tikt papildus izvadīts no organisma. Arī lietojot kalcija preparātus, rūpīgi jāseko līdzi magnija pietiekamībai, jo uzņemot kalciju par daudz, samazinās magnija daudzums, kas var radīt papēža piešus, nierakmeņus, žultsakmeņus, aterosklerozi. 

Magnijs atrodams dažādos pārtikas produktos – sēklās, īpaši ķirbju sēklās, riekstos, vīģēs, neapstrādātos graudos, graudaugos - kviešu klijās, griķos, prosā, rudzos, zaļo lapu salātos, tumši zaļos dārzeņos, jūraszālēs, augļos, tai skaitā ābolos, banānos, arbūzos, tumšajā šokolādē. Magniju vislabāk uzņemt ar nepastrādātiem pārtikas produktiem, jo tos apstrādājot magnijs samazinās. Jāņem vērā, ka magnija uzsūkšanos mazina arī pārmērīga kafijas vai pat tējas lietošana. Tomēr bieži vien ikdienas uzturs nenodrošina pilnvērtīgu magnija daudzumu. Arī ar kalciju bagāti produkti – piens, biezpiens, siers – samazina magnija daudzumu organismā. Turklāt jārēķinās, ka stresa apstākļos un intensīvas slodzes laikā magnija patēriņš pieaug. 

Par magnija nepietiekamību var liecināt arī apetītes trūkums, slikta dūša, miega traucējumi, galvas reiboņi, paaugstināts asinsspiediens, vemšana, ilgstošs nogurums, asinsvadu spazmas, muskuļu sāpes, trīce, vājums vai krampji.

Magnijs stresa situācijās, intensīvu sportisku aktivitāšu laiku, strādājot fizisku darbu ir īpaši noderīgs. Ja ir sirds aritmija, cukura diabēts, arī tad ļoti noderīgs ir magnijs. Magnija lietošana samazina noguruma sajūtu, sievietēm uzlabojas garastāvoklis, miega kvalitāte, atmiņa. Magnijs dod spēku šūnām, tāpēc sievietēm ir vairāk enerģijas, kas noder ikdienas skrējienā.

20161121111259-39917.jpg

Magnesium Diasporal® 300 direkt


Magnija trūkuma novēršanai

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju - sorbītu

Ātra un tieša iedarbība:

-  Mutē šķīstošas granulas ar 300 mg magnija katrā paciņā

-  Nav jāuzdzer ūdens – jālieto tikai 1 x dienā

-  Organisks magnija citrāts un magnija oksīds

-  Nesatur cukuru

-  Svaiga citrona garša

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

20161121111219-11049.jpg

MAGNESIUM Diasporal 400 EXTRA direkt


Magnija trūkuma novēršanai

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju 
Īpaši izteikta apelsīnu garša

Viena paciņa satur 400 mg magnija - 107% no uzturvielu atsauces vērtības.

Sastāvdaļas: saldinātājs - sorbīts, magnija citrāts (29%), magnija oksīds (26%), apelsīna pulveris (1%), krāsviela – dzelzs oksīdi, pretsalipes viela – taukskābju kalcija sāļi, apelsīnu aromatizētājs.

Lietošana: 1 paciņa granulu dienā.

Īpaši izteikta garša, palielināta magnija deva

● Mutē šķīstošas granulas ar 400 mg magnija devu katrā paciņā

● Nav jāuzdzer ūdens – jālieto tikai 1 x dienā

● Organisks magnija citrāts un magnija oksīds

● Nesatur mākslīgās krāsvielas un saldinātājus

● Īpaši izteikta apelsīnu garša, pateicoties dabīgam apelsīnu pulverim

● Nesatur glutēnu (lipekli) un laktozi

Granulas ir ērti lietojamas bez ūdens uzdzeršanas, tās izšķīst mutē. Maigas iedarbības magnija citrāts, kas organismā sastopams kā viens no uzbūves elementiem. Katra paciņa satur 400 mg magnija devu,

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

 www.diasporal.lv

20161121143056-38597.jpg