Magnija lietošana grūtniecības laikā

Magnija lietošana grūtniecības laikā

26. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau iepriekš esam skaidrojuši magnija nozīmi organismā, tāpēc šoreiz parunāsim, cik svarīgi ir lietot magnija preparātus grūtniecības laikā. Māmiņu Klubu konsultē ginekoloģe Margarita Puķīte.

„Lietojot magniju grūtniecības laikā, tas paplašina asinsvadus, kas savukārt uzlabo asinsapgādi un palīdz nodrošināt pareizu sirdsdarbību un regulēt ķermeņa temperatūru,” stāsta ginekoloģe.

Tāpat magnijs spēlē nozīmīgu lomu kaulu, zobu un skrimšļu veidošanā. Tā kā daudzas minerālvielas darbojas kopā, arī magnijs nepieciešams tādu jonu kā kālija un kalcija transportēšanai caur šūnu membrānām.

„Regulāra magnija lietošana grūtniecības laikā var novērst priekšlaicīgu dzemdību risku,” magnija nozīmīgumu uzsver ginekoloģe Margarita Puķīte. „Ja runā vēl par šī preparāta lietošanu grūtniecības laikā, noteikti jāmin tas, ka samazinās kāju krampju iespējamība. Ja magnijs netiek uzņemts pietiekamā daudzumā, topošā māmiņa var piedzīvot muskuļu vājumu, krampjus, bezmiegu, kas rezultātā rada nogurumu. Nevar noliegt arī magnija lomu preeklampsijas ārstēšanā.”

Ja māmiņai ir problēmas ar holesterīnu un neregulāru sirdsdarbību, arī tad magnija lietošana var palīdzēt. Tāpat noteikti enzīmi organismā funkcionē labāk, ja ir magnija klātbūtne.

Kā secina ginekoloģe Margarita Puķīte: „Lielākā daļa topošo māmiņu uzņem pārāk maz magnija un kalcija. Tomēr to nevajadzētu pieļaut un dienā vajadzētu savus 300mg magnija uzņemt. Šis jaunais produkts Magnesium Diasporal ir lielisks risinājums, lai nebūtu jādzer vairākas tabletes, bet var vienkārši izšķīdināt pulverīti.”

Magnijs tāpat ir atrodams zaļajos dārzeņos, riekstos, pilngraudos, gaļā un pienā.

Vai Tu grūtniecības laikā lieto/lietoji magnija preparātus?

FLORADIX MAGNESIUM

20150916092725-47364.jpg

FLORADIX MAGNESIUM nodrošina organismu ar nepieciešamo magnija dienas devu. FLORADIX MAGNESIUM satur medu, vairāku augļu sulu koncentrātus un atlasītu augu ekstraktus, kas veicina magnija uzsūkšanos organismā. Produkts ir ērti lietojams un labi garšo. FLORADIX MAGNESIUM ir piemērots sportistiem, jo magnija daudzums organismā samazinās pēc sporta nodarbībām. Daudz magnija nepieciešams arī jauniešiem, grūtniecēm un mātēm, kas baro bērnu ar krūti. Noder stresa mazināšanai, uzlabo miega kvalitāti. Magnijs veicina kalcija uzkrāšanos kaulos, tādejādi stiprinot tos. Magnijs atslābina muskuļus, palīdz pret nakts krampjiem. Latvijā pieejams 250 ml tilpumā. Lietojot pa 20 ml vienu reizi dienā pirms ēšanas.

FLORADIX MAGNESIUM palīdzēs ātri atjaunot zaudētās magnija rezerves, stiprinās sirds un citu muskuļu darbību, mazinās stresu un uzlabos jūsu pašsajūtu.

 InternetAptieka.lv 

20151125160458-78246.jpg