Nepieciešams:
Banāni -3 gb.
Kokosriekstu piens- 100 ml
Apelsīnu sula (svaigi spiesta)- 100 ml
Apelsīnu miziņa no puse apelsīna
Pilngraudu milti (man ir auzu)- 350 g
Cepamais pulveris- 3 tējkarotes
Medus- 2 ēdamkarotes (bet jāgaršo pēc salduma)
Olīveļļa (var jebkuru citu augu eļļu)-4 ēdmakarotes
Valrieksti sasmalcināti-apmēram ceturtā daļa glāzes
Pagatavošana:
Blenderi sasmalcina banānus, tiem piejauc apelsīna sulu, apelsīna miziņu, kokosriekstu pienu, eļļu un medu. Citā traukā sajauc sausās sastāvdaļas-miltus ar cepamo pulveri un riekstiem. Tad visu jauc kopā, kārtīgi samaisa. Mīkla ir diezgan pabieza.
Liek mīklu mafinu pannā, kas iepriekš iesmērēta ar eļļu. Šim nolūkam vislabāk der pūšamās eļļas, bet tāda man vēl jāiegādājas, tikmēr iztieku ar otiņu, kas paredzēta pīrāgu vai citu konditorijas izstrādājumu pārsmērēšanai.
Mīklu pilda formā 2/3, liek 170 grādos karstā krāsnī un cep apmēram 30 minūtes. Smaržo visa māja!
Šie ir neparasti mafini gan sastāva, gan garšas buķetes dēļ. Vienam tie garšo pēc apelsīniem (man), bērniem pēc riekstiem, bet tikai retais tur sajūt banānu. Man patīk, ka ārpuse tiem vienmēr apcepas tāda kraukšķīga, bet iekšpuse paliek mitra un apetītlīga!
No dotā mīklas daudzuma sanāk 15 parastā izmēra mafini.