LNMM ar bērnu? Protams!

LNMM ar bērnu? Protams!

03. Aug 2017, 22:35 Klintasmamma Klintasmamma

Apjaušot, ka itin drīz ikdienā iezagsies arī darbs, dārziņš un aukstais laiks, ar Klintu katru dienu cenšamies pagūt kaut kur aizbraukt. Vietai jābūt viegli sasniedzamai ar sabiedrisko transportu (trenējamies pirms ikdienas braukāšanas uz dārziņu), Klintai tīkamai=interesantai, kā arī ar ratiņiem izbraukājamai. 

Man bija skaidrs, ka aizbraukt ar sabiedrisko līdz LNMM mēs varēsim, taču to, vai bērnam, kuram nav pat 2 gadu, tur patiks, nezināju. Un vēl jo vairāk nezināju neko par ratiem, jo teorijā jau vietu, kur māmiņas ar bērniem ir laipni gaidītas, netrūkst, taču praksē itin bieži bērns 1,5h tiek nests uz rokāLm, lai nemēģinātu cīnīties ar šauriem, neizbraucamiem celiņiem.

Iekļūsana
Muzejā bez īpašām grūtībām var iekļūt no tā "aizmugures" jeb puses, kas vērsta uz Esplanādes pusi. Netālu no kafejnīcas manīsi durvis, kur uzzīmēti ratiņi, pa kurām ērti var iekļūt iekšā. Durvis ātri vien palīdz atvērt kāds no muzeja darbiniekiem, pamanot, ka māmiņa ar ratiem cenšas tikt iekšā. 
20170803171214-93502.jpg

Tad pa labi no Tevis būs veikals, kur iegādāties kādu piemiņas lietu (sākot no magnētiņiem un uzlīmēm, līdz pat krūzēm, šķīvjiem, grāmatām, šallēm un krekliņiem) vai ūdens pudelīti bērnam, ja piemirsies to paņemt līdzi, bet kreisajā pusē būs lifts uz kādu no daudzajiem muzeja stāviem. Pēc biļetēm dodies uz 2.stāvu!

Biļetes
Biļešu pirkšana, šķiet, bija vienīgais trūkums visā muzejā, jo tās jāiegādājas, kāpjot lejā pa kāpnēm, kas nozīmē, ka tad, ja mamma ir tikai ar bērnu (ratiņos), mazais ir jāatstāj ratiņos, pašai ejot iegādāties biļetes, vai arī jāņem bērns kopā, jo vismaz mana meita nelabprāt paliek bez mammas 2-3m attālumā, un kopā jāpērk biļetes.

Biļešu cenas var izpētīt te: http://www.lnmm.lv/lv/lnmm/cenas 
Viss sīki un skaidri paskaidrots atkarībā no tā, cik daudz un ko gribat redzēt. Klintas vecuma bērnam par ieeju nav jāmaksā, bet vienam pieaugušajam ieejas biļete bija 6 EUR.

Der atcerēties, ka biļetes jāuzrāda katrā stāvā, tāpēc uzreiz pēc iegādes un 1.parādīšanas reizes, neiesaku tās likt dziļi somā.

Obligāts piedzīvojums mums bija Ģimenes somas piedāvājums, par kuru lasīju MK kādas māmiņas komentārā, toreiz ideja iepatikās un biju patīkai pārsteigta, pamanot, ka LNMM šī soma tiek piedāvāta. Info centrā to var palūgt katrs viesis (būs jāuzraksta savs vārds, uzvārds, datums, somas numurs un laiks), kā arī paķert ēkas plānu, krāsojamo un pētāmo bukletu bērniem ap 3 un vairāk gadiem, piemiņas kartiņas un vēl daudz ko tiešām interesantu un saistošu. Maksāt par to nevajag, bet bērni noteikti būs sajūsmā.

Jautāju, vai Klintai nav pārāk jauna ģimenes somai, taču darbiniece mierināja, ka arī tik maziem bērniem būs interesanti. Un BIJA!

Skumji, bet, neskatoties uz to, ka muzejā bija ļoti daudzas ģimenes ar bērniem, mēs konkrētajā brīdī bijām vienīgi ar šo somu.

Klinta varēja taustīt ar pirkstiņiem somā esošo gleznu virsmu, ar sajūsmu pamanot tās arī izstāžu zālēs pie sienām. 

Mēs abas likām puzli, kur attēloti gleznās redzamie tēli. Iepazinām granītu, trenējām sīko motoriku un cītīgi mēģinājām ar adatu trāpīt caurumiņos, lai ievērtu aukliņu, atradām granīta sivēnu un melnu runci mākslas darbos, kā arī patiesi apvainojāmies, kad no šīs somas bija jāškiras muzeja apmeklējuma beigās :).

20170803221447-55240.jpg

20170803221710-65900.jpg20170803221920-87588.jpg

Darbi
Esmu sajūsmā par redzēto, arī Klinta ne reizi pat neiečīkstējās, lai arī muzejā bijām 2,5h, aizmirstot par gulētiešanu. Te ir ko redzēt gan lieliem, gan maziem! Ir gan melnbalti darbi mazo pasaules iekarotāju pirmajiem mēnešiem, gan darbi ar daudzām sīkām detaļām, kur pameklēt noslēpušos suni vai apjūsmot to, cik mākslinieks prasmīgi attēlojis bērniņus (Klintai šobrīd ĻOTI patīk citi bērni, tāpēc arī gleznās tie mazo patiesi sajūsmināja!). Te ir par ko pasmaidīt un saskumt, kā arī lepoties par tiem, ko ikdienas steigā varbūt pat neesam dzirdējuši. Kauns, taču itin daudzi uzvārdi man līdz šim izteica gaužām maz, lai arī viņu darbi patiesi uzrunāja. Un tad, ja kādā brīdī  vajag starpbrīdi, tad noteikti iesaku doties uz 5.stāvu, kur āra terase ļauj palūkoties uz Rīgu no augšas:) Un ielūkojoties 4.stāvā var palūkoties no augšas uz citiem izstādes apmeklētājiem caur stikla grīdu, kas bērniem noteikti patiks. 1.stāvā ir arī kafejnīca, kur iekšā nebijām, taču izskatījās ļoti jauka un LNMM interneta vietnē vēl nesen lasīju, ka cenas esot draudzīgas+esot arī speciālā bērnu ēdienkarte. 

Ak, jā, mums vēl nedaudz par agru, bet katrā stāvā manīju arī krāsojamās lapas, vārdiņu meklējamos uzdevumus u.c., kas man šķiet ļoti jauka ideja mazajiem apmeklētājiem. Mēs tikai nedaudz vēl paaugsimies un tad noteikti izmēģināsim arī to visu!

20170803222946-83089.jpg20170803223042-38011.jpg20170803223220-60285.jpg20170803223414-96805.jpg20170803223524-80845.jpg

Sākuma foto no lnmm.lv