Līvu akparks - ģimenei draudzīgs?

Līvu akparks - ģimenei draudzīgs?

09. Jun 2015, 18:01 lauvinja lauvinja

Nebiju plānojusi par šo apmeklējumu rakstīt, bet man gribētos padiskutēt par to, ko nozīmē ģimenei draudzīgs.

Bijām ap Ziemasvētku laiku iepirkuši ģimenes atpūtai dāvanu kartes par lētākām naudiņām. Šī akcija ir forša, galvenais pirkumu neaizmirst plauktā un izmantot, iekļaujoties termiņos. Patīkami, ka pat tad, ja esi nogulējis ziemas miegā, dāvanu karti var izmanot arī pēc termiņa, tiesa ar piemaksu līdz pilnai biļešu cenai, kas, manuprāt,  ir godīgs risinājums.

Divas lietas man ir nesaprotamas – viena dīvainā izpratne par ģimeni – divi pieaugušie un tikai viens bērns, īpaši, ņemot vērā to, ka pasākums tomēr ir domāts bērniem. Pieļauju, ka šis bija uzkrītoši, jo nesen pabijām Igaunijā, kur lielākoties visur ģimenes biļete bija 2 pieaugušie + 3 bērni. Protams, var diskutēt, kāpēc robeža ir 3 nevis 5,7 vai … .

Ar cenām var iepazīties šeit.

Visbeidzot – uzturēšanās spa pirts zonā – paredzēta bērniem tikai kopā ar vecākiem vai vieni paši no 14 g.v.. Loģiski un neloģiski vienlaikus, jo bērni līdz 14 g.v. Līvu akvaparku drīkst apmeklēt tikai kopā ar vecākiem. Mazliet filozofiski, ja es gribu pasēdēt pirtī, bet bērns to nevēlas, tad es mierīgi bērnu varu palaist vienu pa trubām vai baseinā, bet atstāt džakuzi spa zonā nevaru, jo tad tūlīt darbinieks ir klāt un grasās bērnu no turienes izmest, jo vecāks nav blakus. Ar ko džakuzi būtu nedrošāks par viļņu baseinu vai trubām? Vai arī vecāku blakus esamība Līvuakvaprāt nodrošina bērnu labu uzvedību? Vai tad, ja bērni neprastu uzvesties un vecāki būtu blakus, tad neaizrādītu?

Lai vai kā – bērniem patīk un viņi ir sajūsmā! Gan jau brauksim atkal!

Bilde no youtube.

Kā jums patika akvaparkā?

IlvaV IlvaV 10. Jun 2015, 16:05

Man vienam bērnam klasē 25 bērni, no kuriem tikai 5 ir vienīgie bērni ģimenē. Otra bērna klasē 24, no kuriem 6 ir vienīgie. Man matemātiski jebkurā gadījumā sanāk, ka viena bērna ģimene ir daudz lielākā mazākumā. Iespējams, tās ģimenes, kur ir tikai 1 bērns, ir jaunās, gados jaunās ģimenītes, kuru bērni vēl nav sasnieguši pat skolas vecumu. Bet ne jau par to ir lauvinjas blogs😀

Cielavinna Cielavinna 10. Jun 2015, 15:46 IlvaV

Kas tas par tekstu, tāds teksts, ka man rinķī visas ģimenes ir ar vienu bērnu un daudzās aptaujās parādas tas, ka biežāk ģimenes LV izšķiras par labu vienam bērnam nevis diviem, trijiem vai vairāk. Ja Jums ir daudzbērnu ģimene, nenozīmē to, ka visiem tā ir.

Misteria Misteria 10. Jun 2015, 15:01

Cepiens par neko, bērniem jābūt pieskatītiem visu laiku 😉
Braucam katru gadu, nekad nav bijušas negatīvas emocijas.
Redzētu jūs UK akvaparkus 😃 Tādi mēsli, pat ne tuvu Līvu parkam 😀

IlvaV IlvaV 10. Jun 2015, 14:33

Absolūti dumjš ir tas ģimenes piedāvājums. Manuprāt, visur Eiropā, kur nācies būt, ģimeni saprot ar 2+2. Tad būtu uzlikuši mazliet augstāku cenu uzreiz, piedāvājumu izsakot tomēr vecākiem ar 2 bērniem. Un kas tas par tekstu, ka Latvijā standartā ir 1 bērns ģimenē??? Man apkārt tādu ģimeņu gandrīz vispār nav!
Par drošību runājot. Manuprāt, viņi vienkārši nevar izkontrolēt to, ka bērns viens vizinās pa trubām, bet bērnu, kas viens sēdēs pirtī, uzreiz ieraudzīs. Es neatstāju bērnus vienus ne tur, ne šur. Vismaz viens no vecākiem ir klāt vienmēr.

lauvinja lauvinja 10. Jun 2015, 09:58 mazulitis5

Glābēji stāv pie baseiniem arī VIP zonā, tieši tāpēc es nesaprotu, kāpēc bērnu atstāt citur vienu pašu ir ok, bet spa VIP zonā ne!

lauvinja lauvinja 10. Jun 2015, 09:57 Cielavinna

Ja jau standartā ģimene LV ir 2+1, tad risks, ka atnāks daudz ģimeņu ar 2,3 vai vairāk bērniem un uzņēmumam radīs milzu zaudējums ir minimāls! Varbūt tieši tāpēc varētu mierīgi ģimenes biļetes "standartu" palielināt?

Cielavinna Cielavinna 10. Jun 2015, 09:22

Mums Līvu akvaparkā patīk😀 Reizi gadā uz turieni dodamies un ne reizi neesam bijuši neapmierināti.
Runājot par noteikumiem, gan jau akvaparka vadība zina ko dara, ja jau izstrādā tos.
Par ģimenes biļeti, var būt tas ir tāpēc, ka Latvija nav Igaunija kur ģimene var atļauties trīs bērnus. Latvijā standartā ģimenē ir viens bērns vismaz, un no tā gan jau izveido to biļeti 2+1.

lauvinja lauvinja 09. Jun 2015, 21:42 mazulitis5

Vienā baseinā var noslīgt un citā ne, ja nepieskata?