Lietas ,kas nepieciešamas mājai tiešām nav maz.

Lietas ,kas nepieciešamas mājai tiešām nav maz.

12. Oct 2016, 08:47 mamma27 mamma27

Pirmā doma vienmēr ar lietas mājai asociējas ar tīrīšanas līdzekļiem.Tomēr bez tiem,ir tik daudz cita kā.

Trauki un galda piederumi- tās ir lietas,kas netiek pirktas katru dienu. Tomēr ,ja es ko ieraugu un man ļoti patīk,tad to arī iegādājos,protams pie noteikuma,ka man to arī vajag. Šīs lietas skatos Maximā, Rimi, ļoti patīk Prisma,jo tur ir kas citādāks un labas cenas. Kā arī Cenuklubs un Rito. Kā pēdējā ļoti noderīgā lieta ,ko iegādājos bija silikona lāpstiņa. Brīžam šķiet- kur es agrāk biju!!! Tik ērti ar viņu ir izkasīt visu mīklu no trauka, samaisīt un izsmērēt uz pannas. No sirds iesaku visām ,kurām patīk gatavot. Šo lāpstiņu nopirku Supernetto pa nieka 1,46 un domāju,ka ne at ko viņa neatšķiras no tām tārgajām firmas veikalos.

20161012080724-68976.jpg

Pannas,katli- tos esmu arī pirkusi pārsvarā lielveikalos. Te nu jāsaka esmu pēdējā laikā vīlusies - pannu,kas it kā skaitījās laba nopirku ,un ātri vien noskrāpējās vidus un sāka piedegt,kaut izmantoju koka lāpstiņu. Katlu,ko pirku cenuklubā(sarkanu- sarkanā krāsa sāka nākt nost pēc vairrākārtējas mazgāšanas).

Krāsas, lakas, flīzes ,tapetes, u.c šāda tipa lietas pārsvarā tiek iegādātas Depo. Vistuvāk mājām un arī šķiet cenas vairāk vai mazāk tādas pašas kā citur.

Lampas- tā mums ir liela problēma ,kopš esam savā dzīvoklī- tās meklējām Cenuklubā, Depo kā arī IKEA. Cenas protams atšķiras- kad ir akcijas tad var nopirkt diezgan lētas un skaistas lampas,bet te ir vajadzīgas detekrīva spējas,jo vienu un  to pašu preci var atrast dažādos veikalos pat ar 10-15 eiro starpību. 

PAveicās ,ka draudzene brauca uz IKEA Lietuvā un pasūtīju viņai lampu bērnu istabai,kas pie mums Dominā Ikea preču veikalā maksāja uz pusi dārgāk. 

Mazgāšanas līdzekļi- te nu es eksperimentēju. Man jau vairākus gadus ļoti patīk Kastanis. Tomēr ne visu viņš izmazgā.Kā mīkstinātāju izvēlējos Dūnu,kad tā parādījās-tikai bez smaržas,jo ar greifrūta aromātu,tas bija tiiiiik spēcīgs,ka man gribējās variākas reizes visu skalot un vēdināt.  20161012081934-20932.jpg

Kastani ik pa laikam pirku RImi,jo tikai tur pārdeva 3l pudeli par ļoti labu cenu akciju laikā. TOmēr ik pa laikam gribas ko pamainīt. Tad nu atkal pēc vairāku gadu pārtraukuma nopirku Perwoll- un esmu ļoti apmierināta- tika galā ar pāris tādiem traipiem ar ko kastanis ne. Tā arī esmu mēģinājusi Ariel un Persil kapsulas- man šķiet ļoti dārgi un ne vienmēr attaisno cerības.

Mīkstinātāju šomēness izvēlējos Tri Bio. Man ļoti patī šīs firmas šķidrās ziepes, grīdas mazgājamais un arī līdzeklis keramiskajai plītij un vannas istabai. Tad nu uz akciju Maximā iegādājos. Jā ,visām šīm precēm es medīju akcijas. Kad jūtu tūlīt viss beigsies(un parasti tā arī ir,kad viss beidzas vienā laikā),tad sāku pētīt ,kur ir lētākās ,izdevīgākās cenas. Daudzos veikalos ir akcijas-bet īstenībā cena ir labi,ja par 0,10centiem lētāka kļuvusi nekā tā ir visu laiku. Kā arī citos veikalos cena tāda ir visu laiku. Ja akcija ir,tad Maximā tieši pulveriem un mīkstinātājiem un tīrīšanas līdzekļiem tiešām mēdz būt izdevīgas akcijas,tāpēc šis ir mans iecienītākais veikals. Šad tad arī kas labs ir Drogās -cenu ziņā. 

Toties Drogās ir mans jaunais atklājums ,kopš atkal mājās ir bēbis- ziepes .20161012082530-32451.jpg

Kopš atklāju Drogās šīs ziepes ,par nieka 0,90 centiem man vairs nav Vanish mājās. Izmazgā ogu traipus. Mans mazais čalis ir ogu ēdājs- un ja viņš paēd,tad ar parasto mazgāšans līdzekli nekas netiek izmazgāts! Mellenes iztīrā arī šīs ziepes. Ieziepēju pirms pazgāšanas,paturu 10-15 minūtes un veļas mašīnā. Ja ar pirmo reiz vēl kaut kas paliek,tad ziepēju vēlreiz ,varu atstāt arī uz stundu un skalot vēlreiz ar rokām vai nākamajā dienā atkal veļasmašīnā un viss ir tīrs!20161012084201-69093.jpg

 

Kopš vasaras vidus man mājās ir jauna draudzene-trauku mašīna,tad nu arī šiem mazgāšanas līdzekļiem šobrīd eksperimentēju. 

Te nu arī pētīju akcijas un pirku salīdzinoši lētāko,tomēr ne viss ir labs.Ja Somat līdzzeklis ideāli visu nomazgāja,tad smaka bija neizturama- un plastmasas un silikona trauki ilgi nebija lietojami,jo bija šī līdzekļa garša. Tagad atklāju mūsu pašu Zilgmi,kas ir želejveidā,un ko lietoju,ja man ir maz trauku ko mazgāt. Ja ir vairāk jāmazgā,tad Tri Bio vai Domol(šo man ieteica kaimiņiene un tiešām labs un maksā uz pusi lētāk kā visi pārējie. Cik es zinu var nopirkt tikai Drogās . Un galvenais nav nekādas smakas ne smaržas). 

20161012083958-19272.jpg

Arī parastais trauku mazgājamais man ir Zilgme vai Eco Seal,jo lietoju samērā maz un man patīk kā viņš mazgā. Pirms iegādājos trauku mašīnu arī šos lietoju,jo patika ,ka nav tās spēcīgās smaržas un jāatzīst,ka atbalstu Latvijas ražotājus.

Un vēl viena varen noderīga lieta mājās ir putekļu lupata- parastā no vecajām bērnu drēbēm un arī ūdens. Tas viss tiek izmantots ikdienā,ja vajag kaut ko notīrīt. 

Bet ir reizes ,kad talkā nāk arī mitrās salvetes- tās prot ātri notīrīt dažādas bērnu blēņas,un pašiem bērniem arī ir vieglāk un ātrāk,nav jāskalo lupatiņa.

20161012084419-38379.jpg

Visas mājai nepieciešamās lietas,kas saistītas ar tīrīšanu un mazgāšanu pārsvarā iegādājos reizi mēnesī- bet ,ja tiešām redzu kaut kur ļoti izdevīgas cenas ,tad nopērku kaut ko arī vairāk,lai ir krājumiem. Tomēr īsti neprotu tā vairumā iepirkt:) 

 

mamma27 mamma27 13. Oct 2016, 10:24 IlvaV

Prieks ,ka kādam noder informācija.😀 es ar cītīgi lasu visus blogus un meklēju kādu jaunu lietu,vietu vai līdzekli ,kas man vēl varētu noderēt!

IlvaV IlvaV 13. Oct 2016, 09:56

P.S. Sorry par kļūdām😀

IlvaV IlvaV 13. Oct 2016, 09:56

Manas silikona gatavišanai nepeiciešamas lietas ir vai nu no veikala prisma vai no Cenu kluba. ļoti labas un arī nebija dārgas. Un Tev taisnība-bez "trauku laizītāja", kā saucu silikona lāpstņu😃 vairs dzīvi nespēju iedomāties-pankūku mīklu no trauka patiesi izņem tā, it kā kāds tikko būtu izlaizījis to😀 Un protams, arī kūku formas, kas nav bagātīgi jāsasmērē ar sviestu, lai nepiedegtu. Tomēr man šķiet, ka, cepot silokona formā, karstums patiesi nav tik liels kā metāla, uz ko man norādīja draudzene vienreiz.
Lūk, šīs tabletes traukiem (Domol) arī visbiežāk lietoju, par ko rakstīju. Patiesi labi nomazgā, lētas (it sevišķi, ja ir akcija), nav nekādas smakas.
Paldies par ziepju pieminēšanu. Pamēģināšu izmazgāt pāris traipus, ko nesanāk vienkārši veļasmašīnā.

aab aab 12. Oct 2016, 20:46

par ziepēm runājot, kopš bērnības atceros, ka mamma mazgāja ar Duru ziepēm. Jau daudzus gadus lietoju Duru ziepes arī pati! Dievīgi! Izmazgā pat pieneņu traipus un bērna jakām. Lietoju pēc principa - saziepēju un vēl ielieku mērcēties. Pēc tam vēl saziepēju un veļas mašīnā iekšā.
Ilgi meklēju, kur dabūt, visur nav. Atradu tepat tuvējā tirgū Lubāna. Baltas un tirgo pa 4.