Lieldienu maize!

Lieldienu maize!

21. Mar 2013, 09:46 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

135ml piens

12g svaigais raugs vai 1 ar kaudzīti tēj.k sausais raugs

50g sviests mīklā un 30 apsmērēšanai

1 ola

3 ēd.k cukurs

vaniļas cukurs

1/2 tēj.k sāls

50ml biešu biezenis

50ml burkānu biezenis

50ml spinātu biezenis

1 citrons

cukura graudiņi apkaisīšanai

ap 500g milti

 

Pagatavošana:

Gatavošanu sākam ar biezeņiem.

Bieti izvāram,nomizojam,sablenderējam kopā ar 1 tēj.k citrona sulu.

Spinātus ņēmu saldētus.Tos atsaldējam un ar citrona sulu sablenderējam.

Svaigu burkānu sarīvējam un tad sablenderējam ar citrona sulu.

Trīs krāsas gatavas.No katras pa 50ml izmantoju.

20130321094223-79453.jpg

 

Raugu apberam ar 1 ēd.k cukuru un ļaujam tam izkust.

Olu sakuļam ar sālu u atlikušo cukuru.

Pienu sadalam divās daļās.Vienā ieliekam 50g sviestu un kopā uzsildam līdz sviests izkūst pienā.

Otru pusi pienu viegli uzsildam un iemaisam izkusušajā raugā.

Abu pienu maisījumus savienojam un iemaisam olu.

Šo maisījumu sadalam 3 vienādās daļās.

20130321094238-49207.jpg

 

Katru krāsu iemaisam vienā piena maisījumā un katrai krāsai es pievienoju paciņu vaniļas cukuru-paciņa ap 10g.

20130321094256-85271.jpg

 

Turpinam gatavot mīklu.

Ņemam vienu krāsu un maisam iekšā miltus,pakāpeniki,lai nepiebērtu par daudz.

Mīklai jābūt mīcāmai,lai nelīp pie rokām,bet tai nav jābūt sausai,miltainai.

Šādi katras krāsas šķidrumu samīcam ar miltiem miklā.


Mīklu mīcam kārtīgi,jo ilgāk jo labāk.

Katru mīklas krāsu ieliekam savā maisiņā un aizsienam ciet.Raudzējam siltā vietā ap stundu vai līdz mīkla dubultojas apjomā.



Uzrūgušās mīklas vēlreiz izmīcam un izveidojam garas desas.

20130321094312-19494.jpg

 

Sapinam tās kopā bizē,vai vienkārši sarullējam kopā.

20130321094325-28634.jpg

 

Šo mīklas bizi ieliekam iesmērētā ar sviestu formā.

Un pāri pārsmērējam izkausētu sviestu (30g)



Ieliekam maisiņā,sasienam un raudzējam siltā vietā vēl 30 minūtes.

20130321094338-16274.jpg

 

Pēc 30 minūtēm mīkla uzrūgusi.

Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30 minūtēm.

Pēc 10 minūtēm pavadītām ceopeškrāsnī es uzbēru cukura graudiņus un turpināju cept.

20130321094359-44119.jpg

 

Lūk,gatava maizīte.Apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.

20130321094411-87159.jpg

 

Arpusē protams krāsas vairs nav tik redzamas,jo apbrūnē.

Bet iekšpusē,zem garoziņas joprojām ir tās pašas skaistās krāsas.

20130321094423-67512.jpg

 

Tā kā šī maizīte aizceļoja uz bērnu dārzu pie dēla,tad neredzēsim šķērsgriezumu.

20130321094435-67784.jpg

 

Šis šķērsgriezums ir no citas reizes,bet domāju ka tāds pat vien būs arī šajā reizē.

http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/20120827-maize-uz-pavasara-nots/

20130321094458-70168.jpg

Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!

20130325100059-74515.jpg