Lieldienu mafini ar kazenēm un mellenēm

Lieldienu mafini ar kazenēm un mellenēm

16. Apr 2014, 15:02 inleila inleila


Sastāvdaļas
3 olas
100 grami cukura
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. cepampulveris
100 gr. sviesta
200 gr. miltu
50 gr. saldētas vai svaigas mellenes (var arī aizstāt ar citām ogām, piem. upenēm, jāņogām
100 gr. saldētas vai svaigas kazenes

1. Sviestu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.

2. Pa vienai pievieno olu, turpina putot.
3. Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un cisu samaisa viendabīgā masā.
4. Keksa formiņās saliek melleņu ogas un sakapātās šokolādes gabaliņus un pāri pārlej mīklu.
20140416145942-36332.jpg
5. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180' cep 20 minūtes.
6. Atdzesētos mafinus grezno pēc sirds patikas, šoreiz ar cukura glazūru un krāsainiem cukurgraudiņiem.