Zaķīšu pagatavošanai vajadzēs:
- pusglāze piena;
- 50 g sviesta;
- 2 EK cukura;
- šķipsniņa sāls;
- 1 ola;
- 1 olas dzeltenums;
- 20 g rauga;
- 300 g miltu;
- greznošanai: mazas konfektītes, šogolādes podziņas, spageti gabaliņi ūsām.
Pagatavojam mīklu.
Sajaucam raugu ar 2 EK silta piena, pievienojam nedaudz miltu un cukura. Siltumā uzraudzējam.
No ierauga un visiem mīklai paredzētajiem produktiem pagatavo mīklu. Pārsedz un noliek siltā vietā uzrūgt.
No uzraudzētās mīklas veido zaķīšu detaļas, detaļas veido mazas, jo cepoties tās piebriedīs. No detaļām saliek zaķīšus un pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu.
Cep zaķīšus sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos.
Izcep skaisti zeltaini brūnus.
Atdzesētus zaķīšus izgrezno pēc patikas.
Šeit var dot vaļu izpausties bērniem. Viņiem ļoti patika rotāt un greznot zaķīšus.
Šādi gardi un jauki zaķīši mums sanāca.
Priecīgus svētkus!
Vēsma
Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!
Baigi feinie,bērni noteikti ir stāvā sajūsmā!🌷