Gatavojoties Lieldienām, nolēmu šodien veikt kūkas ģenerālmēģinājumu. Uzrunāja internetā publicētā fitnesa treneres Paulas Freimanes recepte, jo šķita viegli un ātri pagatavojama, nav daudz sastāvdaļu, bet pats galvenais- nekādu lieku sastāvdaļu. Tātad gan veselīgi, gan varēs nogaršot arī mazākie bērni.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
300g jebkādi rieksti ( izvēlējos blanšētus zemesriekstus)
400g žāvētas plūmes
800g beztauku grieķu jogurts
4 olas
ēdamkarote brūnais cukurs
Citrons
Pagatavošana:
Sablenderē riekstus un smalki sagriež plūmes. Veido lipīgu masu, no kuras formā veido kūkas pamatni. Iepriekš forma jāietauko.
Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar olām, pievieno cukuru un citrona sulu no 1/3 citrona.
Iegūto masu lej uz izveidotās pamatnes un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 40 min. 180 grādos!
Dekorē pēc sirds patikas. Man kūka šķita diezgan salda, tāpēc izvēlējos pārklāt ar sablenderētām dzērvenēm.
Lai labi garšo!
Izklausās interesanti