Lieldienu gaidīšanas laika KONKURSS: Kā jūsu ģimenē krāso olas?

Lieldienu gaidīšanas laika KONKURSS: Kā jūsu ģimenē krāso olas?

25. Mar 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Lieldienas jau klauvē pie durvīm! Vai esat tām gatavi? Jāsagādā olas, zaļumi, jāizdomā, kādus našķus celt svētku galdā (starp citu, mums ir recepšu konkurss, kurā, iesūtot savu Lieldienu recepti, vari laimēt veselu grozu ar Alojas želejām!), bet, kas ne mazāk svarīgi, jāizdomā arī, kā olas krāsot šogad!

Vai jūs pieturēsieties pie jau labi pārbaudītajām tradīcijām un izmantosiet sīpolu mizas, varbūt eksperimentēsiet ar citiem dabas labumiem, vai arī ņemsiet talkā veikalos nopērkamās krāsas?

KONKURSS!!! Tepat komentāros pastāsti:

  1. kā olas krāsosiet šogad? Kādus materiālus izmantosiet?
  2. Padalies ar saviem olu krāsošanas knifiņiem - kā panāc, lai olas nesaplīst, lai čaumala spēcīgāka un krāsas košākas?
  3. Vai olu krāsošanā piedalās arī jūsu bērni?

Starp visām komentāru autorēm 3.aprīlī izlozēsim vienu, kura iegūs sievišķīgu dāvanu!

KONKURSA BALVA

Dāvana no Dienvidkorejas kompānijas 

MIMIKO

20180318150308-31949.jpg

De Pure Refresh Peeling Pad - Gomāžas pīlinga pads sejai.
  • Sejas attīrīšanai no atmirušajām šūnām.
  • Ādas toņa uzlabošanai. Kopšanas līdzekļu efektīvākai iedarbībai.
  • Uzlabo ādas aizsargfunkcijas, pirms make up uzklāšanas.
Ekel UHE Aloe mask - auduma maska sejai. Alvejas ekstrakts lieliski mitrina ādu, uzlabo asinscirkulāciju, tam piemīt antibakteriālā iedarbība , nomierina ādu, noņem kairinājumu un stimulē ādas reģenerācijas procesu.
Missha 3 Step Purifying Mask - trīssoļu attīrošā sejas maska. Burvjulazdas ekstrakts lieliski dziedē mazus ādas apsārtumus, pinnes, kairinājumus, sašaurina poras, noņem tūsku un nomierina ādu.
Ekel Aloe cream - dziļi mitrinošs krēms ar alvejas ekstraktu, piepilda ādu ar dzīvīgumu, kavē ādas novecošanās procesus.
 

MIMIKO kosmētikas galvenais princips – tā nemaskē ādas nepilnības, bet kopj ādu un pat dziedē.  MIMIKO  nodrošina patiesi augstu rezultātu!

www.mimiko.lv

 20180318145200-36725.jpg

inleila inleila 03. Apr 2018, 08:57

Šogad, kā jau daudzas te raksta, krāsojām sīpolu mizās un arī ar speciālām olu krāsām. Bērniem gribējās dažādu krāsu olas. Vairāk gan bērniem patika rotāt māju ar dažādām Lieldienu dekorācijām.
Iepriekšējos gados olas mēģinājām krāsot ar sarkano kāpostu, kurkumu, melleņu ievārījumu.

Co_ora Co_ora 03. Apr 2018, 00:21

Šogad, kā citus gadus, paļāvāmies uz pārbaudītām vērtībām - sīpolu mizas! Atdalījām dzeltenās no violeto sīpolu un violetie patīkami pārsteidza! Izmēģinājām arī violeto kāpostu, bet nezinājām, ka pati ola tajā jāietin, nekas dižs nesanāca! Bērni piedalās visā procesā, tāpēc vairs necenšamies kārtīgi piestiprināt katru izvēlēto dekoru, vienkārši olu ieliek sagrieztā zeķubiksē un bērni var mest iekšā ko nu vēlas - makaronus, grūbas, pūpolus, kādu zaļumu! Kad zeķe aizsieta, tad dekorus izlīdzinam, lai ir pa visu olu, ne tikai vienā vietā! Sanāk skaisti un interesanti! 😀

mincenee mincenee 01. Apr 2018, 11:50

Šogad mēģinājām krāsot ar bietēm un spinātiem, bet īsti nesanāca, tādēļ beigās likām pārtikas krāsvielās. Spilgtumam pievienojām etiķi, bet nu tas ietekmē čaumalas izturību. Krāsošanas darbus veica tētis, nākamgad varēs arī meitiņa piedalīties. Viņa gan ļoti priecājās par košajām oliņām. 😀

lauvinja lauvinja 29. Mar 2018, 08:45

Olu krāsošanas tradīcija ir forša – ikvienam ir dota iespēja vienu dienu gadā kļūt mazliet par burvi un mākslinieku. Un pārsteiguma -īstenības mirklis, kad attin olas un ieraugi rezultātu ir super!
Pārsvarā izmantojam sīpolu mizas – te nu atkarībā no noskaņojuma un slinkuma pakāpes – vārām sīpolu mizu novārījumā tāpat, vai piesienam pie oliņām pa kādai puķītei – piem. sniegpulkstenītei ar diedziņu cieši, cieši, lai paliek nenokrāsojies. Rotājam olas -tās saslapinot, pieliekot klāt putraimus, rīsus, vai kādu citu beramu ēdamlietu, kas ūdenī nešķīst, apliekam sīpolu mizas un visu cieši aptinam ar drāniņu vai iebāžam vecā zeķē vai kaprona zeķubiksē.
Starp citu, smukas raibas sanāk, ja pietin klāt sīpolu mizas un vāra parastā ūdenī.
Zilā sīpolu mizas dod ārkārtīgi skaistu sarkanīgu toni. Ja tās pietin pie oliņām pirms vārīšanas, tad olu krāsojums būs no koši dzeltena, līdz sarkanīgi brūnam.
Pārbaudītas un par labu atzītas vēl ir sekojošas krāsvielas:
Sarkanais kāposts – sasmalcina, novāra, pievieno pāris ēdamkarotes etiķa un ēdamkaroti sāls. Šajā novārījumā notur jau vārītas olas – vēlams vismaz 24 st. – sanāk smuki zilas.
Kurkuma – kurkumu pieber vārāmajam ūdenim, pieliek pāris ēdamkarotes etiķa un ēdamkaroti sāls, novāra. Ja vēlas košāku krāsu – šķidrumā olas notur ilgāku laiku. Var arī šķidrumā ievietot jau novārītas olas un noturēt pa nakti. Krāsa – no koši dzeltenas līdz tumši dzeltenai.
Mellenes vai melleņu ievārījums arī dod zilu, pelēki -lillā krāsu, bet sarkanais kāposts man patīk labāk.
Sarkanās bietes – esmu mēģinājusi dažādas versijas, bet jāatzīst, ka īsti pārliecinošu un smuku rezultātu neesmu ieguvusi. Sanāk rozā, izmantojot sarīvētas, novārītas bietes un svaigu biežu sulu. Toties, ja olas čaumala ir vārot ieplaisājusi, var to vēl nedaudz samīcīt un ielikt šajā krāsojamā šķidrumā – olas baltums būs interesanti rozā krāsā.
Krāsojot nevajag pārspīlēt ar etiķi – tas dod košāku krāsu, vienlaikus olas čaumalu padarot neizturīgāku. Savukārt sāls padara krāsu intensīvāku.
Pēc vārīšanas olas var ieziest ar eļļu, nepārspīlējot, tas dos olām spīdumu. Ja būs par daudz, eļļa neiesūksies čaumalā un ola būs lipīga.

Ilvija82 Ilvija82 28. Mar 2018, 19:38

Sveiki! Vispār man jāatzīst, ka neesmu olu krāsošanas fans, bet zinu, ka tas ir jādara! Traficionāli tiek izmantotas sīpolu mizas, melleņu ievārījums! Nopirku arī speciālās olu krāsaa un uzlīmes, bet Rainers palīdzēdams man, gandrīz visas olas saplēsa! 😀 Tā kā šogad ārā īsti zaļumu nav, tad izmantosim tos, kas ir mājās! Foršas oliņas sanāk ar rīsiem, grūbām, makaroniem! Vāršanās procesā pielieku sālu, iesmērēju ar eļļu, kad izvārījušās!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 27. Mar 2018, 08:18

Ik gadu esam pieturējušies pie klasiskām vērtībām un olas krāsojām sīpolu miziņās un tikko izdīgušām lapiņām. Ja ir vairāk brīvā laikā, tad oliņās ar adatiņas palīdzību zīmējam Spēka zīmes. Vīra māsa centās ieviest jauninājumus ar veikalos nopērkamām krāsām un dažādām krāsainām uzlīmītēm, bet mēs palikām pie pierastā. Šogad ir doma oliņas dekorēt dekupāžas tehnikā. Mazajam četrgadniekam ļoti patīk piedalīties oliņu krāsošanā. Šodien būs pirmā oliņu krāsošana, jo rīt bērnudārzā būs Lieldienu pasākums.
Mūsu olu krāsošanas knifiņi ir šādi: pirms oliņu krāsošanas tās patur stundu istabas temperatūrā, lai nav krasās temperatūras maiņas. Ūdenī, kurā vārīs oliņas ieberu sāli un etiķi, lai olas neplīst un oliņas lieku siltā ūdenī. Etiķis palīdz oliņām iegūt košāku toni. Sāls nodrošina, lai olas neplīst. Lai oliņas būtu spīdīgas, tās pēc krāsošanas var apstrādāt ar eļļu.
Novēlu patīkamas svētku brīvdienas un stipras oliņas.😀

madaram madaram 26. Mar 2018, 21:13

Sīpolu mizas+zālītes, puķītes. Liekam olas vecās kaprona zeķēs. Viena oliņa, aplipināta ar lapiņām un auzu pārslām, hop, zeķē iekšā, aizsienu ar mezglu, un tad, hop, nākamā. Tā zeķe pilna. Visu katlā ar sīpolu mizām. Pēc tam gatavās olas izceļ un sagriež zeķi.

Mar_Mar Mar_Mar 26. Mar 2018, 15:51

Tikai un vienīgi sīpolu mizās un ar dažādiem akcentiem no grūbām un zaļumiem salasītajiem.
Mūsu viengadniece noteikti, ka arī piedalīsies, lai gan vairāk noteikti viņai patiks olu kaujas ar vecāku sakrāsotām oliņām.

Iveria Iveria 26. Mar 2018, 13:35

Katru gadu svinam Lieldienas ģimenes lokā un katrs savās mājās krāsojam olas - pirmais ir klasiskais variants jeb vārīšana sīpola mizās ar dažādiem augiem, kas aptīti ap olu, kā arī vārīšana kopā ar bietēm, kas padara olas violeti sarkanas. Pēc tam šīs "biešu" olas pati apgleznoju ar sudraba vai zelta krāsām (krāsu tūbiņas, kas paredzētas trauku apgleznošanai), lai olas izskatītos interesantāk. Olu stiprumam pievienojam etiķi un sāli 😀

DreamComeTrue DreamComeTrue 25. Mar 2018, 21:41

Šogad olu krāsošanā izmantosim sīpolu mizas, pārtikas krāsotājus un zilo kāpostu. Šodien ārā salasījām dažādas zālītes, un laicīgi pārbaudījām vai mājās ir gan rīsi, gan cita veida putraimi.
Lai olas neplīstu, krāsošanas procesā pieberu sodu, viņa čaumalu padara biezāku, un spīdumam izmantojam olīveļļu. + vienmēr krāsoto olu vidū var atrast vienu viltoto .. mūsu mājas gadījumā - šokolādes.
Šogad olu krāsošanā piedalīsies arī Ralfs, domāju, ka mazajam draudziņam šis process varētu sagādāt ļoti lielu prieku.
Priecīgas Lieldienas! 😀

25. Mar 2018, 10:13

Sveiciens pūpolu svētdienā! Mūsu ģimenē ir tradīcija ka visi ejam meklēt dabas dotos augus ko pēc tam ietinam marlē un veidojas skaists raksts- sniegpulkstenītes, sūnas,zariņi kādi pārziemojuši sasziedi pumpuri gliemežu vāki un vēl kas gadās pa ceļam. Tad vēl marlē ietinam grūbas, makaronus visu kas ir virtuves klāstā pieejams. Kad viss darīts liekam olas sīpolu mizas kas jau labu laiku krātas. Šogad meita tikai piedalīsies pie zaļumu meklēšanas un procesa skatīšanās lai nākamgad varētu piedalīties,bet sasisties jau mēgināsim. Viss lielākais prieks ir meklēt savu ietīto olu to mēs atšķiram pēc tā kā katrs ietinis savu olu. Priecīgus tuvojošos svētkus.