Lazaņja no pagraba bagātībām.

Lazaņja no pagraba bagātībām.

13. Oct 2014, 14:01 nosiguldas nosiguldas

Kad iestājas aukstais laiks un lapas krāsojas sarkanas, pēdējie zaļumi ir vienreizēji garšīgi. Ir pienācis brīdis doties uz pagrabu pēc ziemas labumiem.

Šogad izmēģināju jaunu recepti, kuras galvenā sastāvdaļa bija lielie gurķi. 

Sagrieztiem gurķiem pievienoju selerija kātus, papriku, sīpolus, kopā ar tomātu pastu ,sāli un pipariem izkarsēju un burciņās iekšā. Sanāca garšīgi salāti. Man viņi patika tieši tad, kad bija vēl silti. Tāpēc arī tagad tos izmantoju sasildītā veidā. 

Tad nu tā.

Vispirms ņemam veidni un izsmērējam ar sviestu, tad liekam karstā ūdenī izmērcēties Lazaņjas plāksnītes.

20141013135640-90770.jpg

Tad plāksnītes izklājam veidnē un liekam pirmo kārtu dārzeņu salātus.

20141013135726-86806.jpg

katrai kārtai pa virsu uzberam rīvētu sieru.

20141013135815-87264.jpg

tad atkal lazaņjas plāksnītes un visu sākam no gala, kamēr veidne pilna. Pa virsu uzberam bagātīgu siera kārtu un uz minūtēm 40/ 180 cepeškrāsnī.

20141013135941-81819.jpg

Iznāk ļoti garšīga dārzeņu lazaņja. Tā kā salātie bija pietiekami daudz mērces, neko papildus virsū nelēju, nav vajadzīgs. Arī klāt neprasījās, ne majonēze, ne krējums.