Latvijā radīts jauns sieviešu apavu zīmols „SAZ”

Latvijā radīts jauns sieviešu apavu zīmols „SAZ”

03. Mar 2015, 11:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar 2015. gada pavasara – vasaras sezonas kolekciju sevi pieteicis jauns augstas kvalitātes Latvijā izstrādāta dizaina roku darinātu sieviešu apavu zīmols „SAZ.

SAZ dibināts 2014. gadā un ir pirmais apavu zīmols Latvijā, kas, eksperimentējot ar papēžu formu, apavu kolekcijā iekļāvis roku darinātu skulpturālu koka papēdi.  Abu zīmola radītāju un līdzīpašnieču – Sanitas Avotiņas un Ingas Šabovicas – radošā enerģija vērsta uz to, lai, savienojot arhitektonisku un ekstravagantu dizainu ar funkcionalitāti un nevainojamu roku darbu, radītu rotaļīgi savdabīgus, vienlaikus sievišķīgus un ērtus apavus sievietēm. 

Katrs Latvijā rokām darinātais apavu pāris ir unikāls, no  augstas kvalitātes dabīgās ādas, virsbūvē kombinēts dažādās saspēlēs ar „SAZ izstrādāta dizaina apdares elementiem – apdruku audumu detaļām un koka papēdi.

Punktiņi, svītriņas, rombiņi un burbuļu motīvi - apdruku un spilgtu, sulīgu krāsu, kā arī koka un ādas elementu saspēles, papēža formu un augstumu variācijas sniedz plašas iespējas tēla radošiem eksperimentiem. Zīmola rotaļīgums izpaudies arī kolekcijas modeļu trāpīgajos un vietām humorpilnajos nosaukumos. Kolekcija ir kā radīta gan dienas, gan vakara gaitām, atstājot darinājumu interpretāciju katras nēsātājas pašas ziņā.

Apavu izgatavošanā izmantotie materiāli ir nozīmīgs zīmola apavu kvalitātes raksturlielums. Koka papēdis tiek izgatavots no Latvijā iegūtiem saplākšņa atgriezumiem. Saplākšņa izmantošana nodrošina īpaši augstu papēža izturību, turklāt tas mitrumā nedeformējas un nesaraujas. Tam ir arī dekoratīvs efekts – papēža grebšanas procesā atklājās līmējuma vietu un koka šķiedru dzīslojuma raksts. Ādas tiek piegādātas no Itālijas un Holandes. Lielākoties tiek izmantota kvalitatīva govs āda, atsevišķu modeļu oderei izmantojot īpaši smalku un maigu kazas ādu. Audumu apdrukas tiek veiktas Latvijā, izmantojot zīmola izstrādātos apdruku rakstus. 

Visa „SAZ” pavasara – vasaras 2015. kolekcija apskatāma un iegādājama zīmola elektroniskajā kurpju plauktā – interneta veikalā www.sazshoes.com. Tuvākajā laikā „SAZ” darinājumi būs pieejami arī dāmu modes apavu salonā Madam BonBon (Alberta ielā 1-7A, Rīgā). 

Foto: Lauma Kalniņa

20150303112750-61598.jpg