Latvijā pirmā Sieviešu skrējiena starts jau pēc divām dienām

Latvijā pirmā Sieviešu skrējiena starts jau pēc divām dienām

29. Apr 2013, 10:29 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Pēc intensīva gatavošanās procesa, 1.maijā Mežaparka estrādē tiks dots starts Latvijā pirmajam Sieviešu skrējienam. Kopš janvāra ikviena Latvijas sieviete tika aicināta pieteikties kādā no pasākuma 7 km distancēm – skriešanā, nūjošanā vai iešanā –, lai pievērstos sportiskam dzīvesveidam. Skrējiena ideja ir aizrāvusi daudzas sievietes un plānots, ka uz starta izies 3000 dalībnieces.

1.maijā Mežparkā no plkst.10.00 estrādē darbu uzsāks Sieviešu Skrējiena reģistrācijas telts un mantu glabātuve. Īsi pirms plkst.10.30, kad tiks dots starts bērnu skrējieniem, uz lielās skatuves uzstāsies bērnu popgrupa „Knīpas un knauķi”. Kad mazie sportisti būs pieveikuši distanci, plkst.11.45 profesionālu treneru vadībā notiks kopīga iesildīšanās ilgi gaidītajām 7 km distancēm, kuru starts paredzēts plkst.12.00. Sacensību starts un finišs - Mežaparka Lielajā estrādē. Savukārt, apbalvošanas ceremonija notiks plkst.13.35. Lai pasākumu dalībniecēm un līdzjutējiem padarītu pēc iespējas atraktīvāku, to vadīs populārie aktieri Intars Rešetins un Gints Grāvelis, kuri dāmu gatavošanās procesam aktīvi sekojuši līdzi visu šo laiku. Par mūziku estrādē rūpēsies DJ Saimons.

Sieviešu skrējienā dalību ņems arī 8 skrējiena vēstneses, kuras veikušas garu, bet aizraujošu ceļu, gatavojoties pasākumam un iedvesmojot citas sievietes pievērsties sportam: modes blogere Agnese Kleina, TV seja Anna Rozīte, aktrises Dārta Danēviča un Jekaterina Frolova, raidījuma „Māmiņu klubs” vadītāja Kristīne Virsnīte, vieglatlēte Anita Kažemāka, sporta entuziaste Indra Muceniece un žurnāla „Shape” galvenā redaktore Gundega Bičevska.

1.maijā Mežparkā jau tradicionāli notiks arī Veselīgā dzīvesveida diena, no plkst.13.00 piedāvājot sportiskas aktivitātes ikviena vecuma un dzimuma pārstāvjiem. Sports ikvienu var padarīt laimīgāku – tā skan galvenais pasākuma sauklis. Kā pierādījums tam ir pagājušajā gada pasākums, kas pulcēja 25 000 apmeklētājus. Veselīga dzīvesveida dienā katram tā apmeklētājam būs iespēja vērot un pašu spēkiem izmēģināt vairāk nekā 40 dažādas aktivitātes – gan komandu, gan individuālajos sporta veidos. Viens no centrālajiem notikumiem būs Fitnesa skatuve. Paralēli šai aktivitātei pasākuma apmeklētajiem būs iespēja izmēģināt arī citas aktivitātes, kā piemēram: basketbols, florbols, velokross, lakross, teikvondo, joga, reitterapija, velo orientēšanās, TRX, loka šaušana, petanks, disku golfs, spīdmintons, kapoeira, inline hokejs, skrituļslidošana.

Papildus informācija

1.maijā Latvijā pirmo reizi norisināsies Sieviešu skrējiens – pasākums, kura galvenais mērķis ir jebkuru sievieti pievērst sportiskam un aktīvam dzīvesveidam, uzsvaru liekot uz pareizu fiziskās slodzes un uztura sabalansētību mūsdienu dzīves ritmā. Vairāk informācijas par skrējienu www.sieviesuskrejiens.lv.