Latvijā lielākā strausu ferma "Nornieki", Kurzemē

Latvijā lielākā strausu ferma "Nornieki", Kurzemē

12. Jul 2016, 18:45 laurlapa laurlapa

Šajās dienās ar ģimeni apceļojām Kurzemi. Jau kādu laiku iepriekš portālā perkamkopa.lv iegādājos kuponu strausu fermas "Nornieki" ekskursijai ar gidu Eur 3,50 vienai personai (cena bez atlaides Eur 5).

Strausu ferma "Nornieki" atrodas Kurzemē, adresē Snēpele, Snēpeles pagastā. 

Ierodoties minētajā adresē redzējām ne tikai strausus, bet arī vairākas kaziņas, kas priecēja bērnu. 

Strausu ferma "Nornieki" ir Lielākā strausu ferma Latvijā, un tajā aplokos mīt gandrīz simts strausi. Strausu fermā ieradāmies bez pieteikšanās, un mūs uzņēma ļoti laipni. Parādīja strausu saimniecību, sīki pastāstīja par strausu dzīvi, atbildēja uz jautājumiem. Katrā ziņā tā bija patiešām iespaidīga ekskursija, kur parādīja ne tikai pieaugušos strausus, bet arī olas, inkubātoru, un pavisam mazus strausēnus. 

Interesanti ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, jo pieauguši strausi ir iespaidīgi lieli, tie pārvietojas ļoti ātri un dažbrīd izskatās, ka dejo baletu. :)

Pēc ekskursijas strausu saimniece mums iedeva viesu grāmatu, atsauksmes ierakstīšanai un iepazīstināja ar strausu produkciju - varēja iegādāties ne tikai strausu gaļas delikateses, bet arī strausu spalvas un pat garšvielas. Mēs iegādājāmies kārbiņu strausu aknu pastēti par Eur 4, kā bonusu iedeva mums arī dažas strausu spalvas. 

lauvinja lauvinja 12. Jul 2016, 21:43

Izklausās interesanti!