Labojam kļūdas jeb saskaņojam apģērbu ar rokassomu pareizi

Labojam kļūdas jeb saskaņojam apģērbu ar rokassomu pareizi

05. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja nekļūdāmies un savu tērpu papildinām ar tam piemērotu rokassomu, veidojas glīts koptēls. Tomēr nereti par to nepadomājot vai neprotot izvēlēties apģērbam atbilstošāko somiņu, panākam pretēju efektu. Kādas ir 3 biežākās kļūdas un kā tās labot, portālam www.sieviesuklubs.lv stāsta stiliste Kristīne Pridanova. 

1. kļūda - stils

Kā atklāj stiliste, viena no biežākajām kļūdām, ko sievietes pieļauj apģērbam pieskaņojot rokassomu, ir nesaskaņoti stili.

„Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut dažādu stilu sajaukumu apģērba un rokassomas izvēlē, jo tas koptēlā radīs disonansi!

Piemēram, pie militārā stila apģērba, kas ir agresīvs, rupjš un nedaudz vīrišķīgs, protams, nevar vilkt romantisku somiņu maigā, gaišā krāsā, rotātu ar puķītēm,” stāsta Kristīne Pridanova.

2. kļūda - faktūra

Tāpat būtiski ir saskaņot somas un apģērba faktūras! „Piemēram, ļoti neglīti un nestilīgi izskatās, ja vasarā pie gaiša, puķaina vai krāsaina apģērba un vaļējiem apaviem sieviete izvēlas lielu, rupja materiāla, tumšas krāsas rokassomu.

Tāpat kā ziemas laikā kopā ar dūnu jaku nevaram valkāt pītu salmu vai cita dabiska materiāla somu. Arī tas koptēlā rada disonansi.

Tātad mūsu koptēlā jāvalda harmonijai, un rokassomai mūsu kopējo stilu un tēlu tikai jāpapildina!

Protams, soma var būt spilgtāka un tā var kļūt par mūsu tēla galveno akcentu, bet tai jābūt pieskaņotai tērpam,” uzsver stiliste.

3. kļūda - dekoratīvie elementi  

Vēl Kristīne Pridanova atgādina, jo rokassomai mazāk dekoratīvo elementu (īpaši metālisko), jo to vieglāk pieskaņot dažādu stilu apģērbam!

„Tiklīdz izvēlamies somu ar smagām, metāliskām detaļām, to grūtāk pieskaņot jebkuram tērpam. Piemēram, soma ar metālisku rokturi vai ķēdēm neizskatīsies glīti pie vasarīgas, sievišķīgas, gaisīgas kleitas.

Tāpat var gadīties, ka rokassoma ir papildināta ar balta metāla dekoratīviem elementiem, bet, piemēram, mūsu kurpēs ir iestrādātas dzeltena metāla sprādzes. Tādēļ arī par to noteikti ir jādomā, jo tad, ja apģērba un aksesuāru komplektā ir metāliski elementi, tiem jābūt no vienas krāsas metāla,” tā stiliste.

Kāda stila apģērbs un rokassomas patīk Tev?