Laba dāvana ziemassvētkos

Laba dāvana ziemassvētkos

19. Dec 2014, 10:49 nosiguldas nosiguldas

Es neesmu liels grāmatu draugs, jo laika lasīšanai atliek ļoti maz, bet arī man ir dažas grāmatas, ar ko ļoti vēlos papildināt savu mājas bibliotēku. Kad uzzināju par jauno grāmatu "Fotoreceptes", zināju, ka to noteikti vēlēšos.

20141219103341-69098.jpg

Bet sākās viss ar to, ka mana kaimiņiene, kas laiku pa laikam dalījās ar interesantām receptēm, man pastāstīja par interneta lapu www.fotoreceptes.lv. Ar šīs lapas palīdzību es pirmo reizi gatavoju grūbu biezputru, kas sanāca kā manā bērnībā. 

Laiku pa laikam apmeklējot šo mājas lapu iedomājos, ka būtu jauki, ja receptes būtu apkoputas grāmatā. Tā arī ir noticis, katrā lapā gozējas galvenais degustētājs kaķis Bonga. Un protams, jaukais recepšu apraksts, kas nevar neizsaukt smaidu. Es to nosauktu par pavārgrāmatu labam garastāvoklim.  

Pavisam nejauši sagadījās, ka otrdienas vakarā es paspēju nokļūt līdz Zvaigznes grāmatnīcai, kur notika grāmatas prezentācija un tiku pie autora autogrāfa. Esmu sevi apsveikusi ziemassvētkos ar noderīgu un jauku dāvanu. 

20141219103906-38910.jpg

Man ļoti patīk tas, ka grāmatā viss ir pārksatāmi un protams ir mana mīļā grūbu biezputras recepte, gan pēdējā lapā un es jau sabēdājos, ka tā būs aizmirsta, bet ir. Gribu teikt, ja Jums ir nepieciešama laba dāvana, tad šis ir ļoti labs variants.

Man vīramāte izšķirstot grāmatu teica, ka tajā gan esot visas viņai zināmas receptes, bet jaunajām saimniecēm, tā ir vienkārši ideāla, jo pat lielākais nemākulis pēc tāda receptes apraksta var gatavot gardas maltītes. Receptes ir vienkāršas, saprotamas un ar sīku instrukciju.

Un to, ka jaunajām saimniecēm, tas varētu noderēt noteikti varu apliecināt.

Vakar ēdnīcā stāvot rindā, divas jaunas sievietes apspriedās savā starpā:

Kas ir rasoļņiks? jautāja viena

Nezinu. atbildēja otra

Es neizturēju un pateicu, ka tā ir gurķu zupa. Atbilde bija vienkārši viereizēja.

Es tā arī domāju - rosols ar sulu.......

Jaukus svētkus vēlot 

no siguldas