Kurš ģimenei sagādā "mamutu"?

28. Jan 2018, 23:16 RaganeenC RaganeenC

Tā kā kopš pagājušā gada augusta esmu bērna kopšanas atvaļinājumā, mūsu ģimenē es esmu tā, kura pārsvarā plāno pirkumus un arī dodas iepirkties. Nedēļas maltīšu pagatavošanai iepērkamies 2-3 reizes nedēļā. Tā kā pašreizējā dzīvesvietā ir neliela virtuve ar nelielu ledusskapi, un iztiekam bez saldētavas, tas ir optimālais iepirkšanās biežums, lai visu būtu, kur salikt, un pēc ēdienu pagatavošanas būtu, kur noglabāt neapēsto.

Parasti iepirkšanās tiek iekļauta ikdienas ratu pastaigā, pēc pusdienslaika. Attiecīgi, iepriekšējā vakarā vai no rīta pirms iziešanas no mājām tiek sastādīts nepieciešamo produktu saraksts (ļoti patīk piezīmju lapiņas  telefonā - vienmēr pie rokas, labi pārskatāmas un viegli labojamas). Protams, reizēs, kad lielākā daļa produktu jau ir mājās (reizēm ir svētīgi pārskatīt mājās esošo produktu klāstu) un jānopērk tikai daži, pietiek bez īpašas gatavošanās vienkārši iegriezties veikalā.

Dienās, kad nepieciešams iepirkties, pastaigā tiek iekļauts Alfas vai Juglas centra Rimi; dodoties uz Juglas centru, gaļa tiek iegādāta Lauku baudā, bet, ja nepieciešama tikai gaļa, maršrutā iekļaujam foreveru Mārkalnes ielā. Galvenais kritērijs veikalu izvēlē ir iespēja maksimāli ērti pārvietoties tajā ar ratiem, kā arī mūsu ģimenē neviens nav sajūsmā daudz laika pavadīt veikalā, tāpēc novērtējam pašapkalpošanās kases, jo gandrīz vienmēr kāda no tām ir pieejama. Kad beidzas liepziedu tējas, riekstu vai sēklu krājumi, dodamies uz Gemosu.

Pēc vajadzības tiek iegādātas vienreizlietojamās autiņbikses; izmēģinot arī gan citu firmu, gan citu modeļu, esam atgriezušies pie, mūsuprāt, labākajām - Huggies Elite Soft. Pateicoties šim produktam, esmu atklājusi Nuko iepirkšanās portālu, jo tajā šīs autiņbikses lielākoties maksā mazāk nekā veikalā. Parasti tad pasūtījumā tiek iekļauti arī kādi našķi ģimenes galdam. Ļoti patīk, ka jau pavisam drīz pēc pasūtījuma veikšanas - parasti nākamajā rītā - man to bez maksas pieved pie durvīm. Novērtēju, ka iespējams ēpar pirkumu ērti norēķināties ar internetbankas vai Paypal starpniecību. Iepirkšanās portālā nāktu par labu daži uzlabojumi - pāršķirot jaunu lapu, gribētu, lai uzreiz tā tiek rādīta no augšas, vai arī, lai arī lapas augšpusē ir iespēja turpināt pāršķirt lapas. Kā arī reizēm vēl neizprotu meklējumu rezultātus, jo starp produktiem, kas satur atslēgas vārdus, ir arī ar tiem nesaistīti produkti. Vēl ceru, ka kļūs pieejams arī vīra iecienītais dzēriens Piena spēks (pagaidām atrodu pieejamu tikai smūtiju, ar garšām).

Ja jādodas iepirkties uz veikalu, vislabāk man to patīk darīt sestdienā, kad varam doties ārā trijatā. Tad viens no mums, parasti vīrs, paliek ārā ar ratiem ar mazuli, kamēr otrs ieiet iepirkties. Tad sanāk apvienot patīkamo ar lietderīgo - kopīga pastaiga un atgriešanās mājās ar produktiem maltītei. :)

RaganeenC RaganeenC 29. Jan 2018, 07:08

PAPILDINĀJUMS: Vēl netika pieminēts centrāltirgus - tajā tiek iegādātas zivis. Mūsuprāt, labākā vieta svaigu zivju iegādei. Tā kā turp jādodas speciāli, tiek plānots gājiens - bez zivīm mājām sagādāti arī vietējie dārzeņi, augļi, sveramais sviests, siers, izlejamais kvass, reizēm arī rieksti. Tirgū iepirkties dodas vīrs.