Kukurūzas maize- ar sieru vai banāniem

Kukurūzas maize- ar sieru vai banāniem

31. Jan 2016, 06:31 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

125 ml bezpiedevu jogurts


100 ml piens

30 g siers (puscietais)

1 ēd.k sviests

1 ola

1 glāze kukurūzas milti (250ml)

dilles

lociņi

1/4 tēj.k sāls

1 tēj.k soda

siers, paprika virsai

Pagatavošana:

Olu viegli sakuļam ar sāli, pievienojam jogurtu izmaisam.

Uzsildam nedaudz pienu, pievienojam kopejā mīklā. Izmaisam.

Sviestu izkausējam un lejam mīklā.

Dilles,lociņus sasmalcinam,beram mīklā.

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.Beram mīklā.

Miltus sajaucam ar sodu un beram mīklā,izmaisam.


20160131061859-91511.jpg



Mīklu liekam ar sviestu iesmērētā traukā un cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm,līdz maize viegli brūna,sausu virspusi.Uzberam sasmalcinātu papriku un rīvētu sieru un pacepam vēl 3 minūtes,lai siers izkūst.

20160131061913-82299.jpg



Maize ir mīksta, maiga, ļoti garda. Šo mīklu var izmantot cepot picu.Lejam lielākā formā mīklu,lai būtu divas reizes plānāka un kārtojam pa virsu ko vēlamies.

20160131061931-56335.jpg


Supergardums kā brokastīs pie tējas, tā arī pusdienās pie zupas un tik pat gardi launagā kā uzkoda pie biezpiena ar zaļumiem.

20160131062039-29807.jpg


Tagad piedāvāju so pašu recepti izmantot saldajai maizei:

Sastāvdaļas:

1 vesela un vēl 1/2 glāze kukurūzas milti (glāzes tilpums 250ml)

1 ola

125g bezpiedevu jogurts

100ml piens

1 tēj.k soda

1/4 tej.k sāls

1 tēj.k vaniļas cukurs

1 ēd.k cukurs

2 banāni

1 ēd.k sviests un vēl trauka iesmērēšanai nedaudz

dateles, kakao un viens banāns -krēmam


Pagatavošana:

Olu viegli sakuļam ar sāli,cukuru,vaniļas cukuru.

Pievienojam jogurtu un izmaisam.

Pienu uzsildam ļoti siltu,iemaisam olu,jogurta maisījumā.

Sviestu izkausējam un iemaisam kopejā maisījumā.

Banānu sablenderējam vai saspiežam ar dakšiņu putrā.Liekam kopējā maisījumā.

Miltus sajaucam ar sodu un beram klāt maisījumam.Izmaisam mīklu.

Mīkla sanak diezgan bieza,tā no karotes nevis tek,bet krīt.

20160131062426-80897.jpg

Liekam mīklu iesmērētā ar sviestu cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.

Ļaujam padzist un tad izņemam no formas.

20160131062445-10623.jpg

 

Banāni savienojumā ar kukurūzas miltiem,tas tik ir aromāts, tā tik ir garša.

20160131062544-65546.jpg



Sablenderējam banānu, dateles pēc garšas un kakao pēc krāsas. Zieķējam uz maizes, bērnu priekam krāsainie cukura graudiņi.

Maize ir sātīga un ļoti garda. Kas ir ēdis kukurūzas miltu izstrādājumus, tas zin,cik tie ir aromātiski, cik burvīgi garšo. Man trakoti garšo kukurūzas miltu ēdieni.


20160131062558-10449.jpg