Manam džekiņam šodien 6,tad nu cītīgi vakar meistaroju ko gardu, vieglu un saldu mazajam.
Biskvīts: 2 olas, 2 ēd.k. cukura, 2 ēd.k. miltu.
Sakuļam olas dzeltenumu ar cukuru,tad pievienojam miltus.Atsevišķi sakuļ baltumu ,kuram pievieno šķipsniņu sāls . Tad baltumu iecilā dzeltenuma masā. Liek cepties aptuveni 20 minūtes. (tā kā man atkal gāzes cepene,tad es uz izjūtām cepu,bet vismār aptuveni 180 grādi uz 20 min)
Tādas ripas uzcepu trīs.
Tad gatavojam krēmu.Krēmu var ēst kā desertu no trauciņiem vai arī likt kūkās. Šo taisīju pirmo reiz samaisot vairākas receptes.Sanāca tiešām gards.
Krēms: 200g saldais krējums, 150g biezpiens, tējkarote vaniņas cukura, 6 baltie zefīri,5 plāksnes želantīna, aptuveni glāze blenderētu zemeņu ar cukuru(man bija sasaldētas).
Sīki sagriežam zefīru.
Putojam krējumu.
ar vaniļas cukuru
Sakuļam galdrīz gatavu,tad liekam klāt biezpienu. un visu sakuļ kopā.
Tad iemērcam želantīnu aukstā ūdenī,uzbriedina 5 min.tad nospiež. (plāksnes pirku Gemosā)
Tad plāksnes katliņā izkausē.
Lejam visu klāt putukrējumam ar biezpienu.
iemaisam un visu masu liekam pie zefīra.Tad pievienojam blenderētās zemenes.
Viss tiek samaisīts un krēms gatavs . Ja grib ēst tikai krēmu ,tad var likt trauciņos un ledusskapī ,lai sastingst.krēms ļoti svaigs un gards,jo zemenes no pašu dārza.
Es smērēju kūkai.
Kūka gatava,ķeramies pie rotāšanas.
Pa virsu liku kivi želeju( veikalā pirkta gatava) ,un tad centos gleznot ar šokolādi trako putnu.
šis sanāca ne visai glīts. Otrai kūkai,kas paredzēta uz dārziņu ,tai jau roka bija piešāvusies!
😉
Jānāk vakarā uz kūku😃😛
Želantīna vietā var izmantot arī Dansukker Multi cukuru,tikai tad ogām jābūt bez cukura. Tas visu masu arī labi sabiezina.(http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/panna-cota-ar-zemenu-merci-mana-gaume-216411/)
Paldies!