Kūka ar želejas kristāliņiem

Kūka ar želejas kristāliņiem

12. Nov 2014, 18:55 inleila inleila

BISKVĪTAM: 
                        1 tējk. šķīstošās kafijas (var nelikt vai 2 ēdk.                         kakao)
                        puse tējk. sodas
                        200 g krējuma
                        1 ola
                        100 g cukura
                        nepilna glāze miltu
                        nažagals citronskābes

Kūkas augšai: 2/3 litra jogurta (es biežāk izmantoju jogurtu "Ogu"zemeņu vai persiku)

                           1 banāns
                           2 paciņas želejas
                           3 ēdk. (ar kaudzi) želatīna (jojurtam)

BISKVĪTA GATAVOŠANA:
1. Olu sakuļ ar cukuru, kafiju 
2. Piemaisa klāt krējumu, sodu, citronskābi un miltus.  
3. Mīklu liek ar taukvielām iesmērētā veidnē ar noņemamām malām.

20141112184109-11641.jpg

Cep vidējā karstumā apm. 20-25 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti-ja mīkla nelīp klāt, ņem laukā.

Kamēr pamatiņš atdziest, gatavo jogurta augšiņu.
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj 15-20 min. uzbriest. Tad liek katliņā un izkausē karstā ūdens peldē. Izkusušu želatīnu sajauc ar jogurtu.

20141112184202-74831.jpg

Želejas biju jau iepriekšējā dienā izvārījusi, ielējusi trauciņos tad sagriezusi kubiciņos.

Stikla bļodā kārto sagrieztos želejas kubiciņus, pa virsu sagrieztas banāna ripiņas. Pa virsu pārlej jogurta-želatīna masu un uzliek virsū gatavo biskvītu.

20141112184744-21535.jpg

Liek ledusskapī uz 5-6 stundām, bet vislabāk uz visu nakti.

Kad viss sastindzis izņem no ledusskapja un ieliek bļodu uz pāris sekundēm kastā ūdenī, lai kūku varētu dabūt no bļodas.

20141112185430-24617.jpg


taschinka taschinka 13. Nov 2014, 06:21

Šādas idejas deserts arī manās majās tapa. 😀