Krūtsbarošanas neveiksmes! Kā tik tām pāri?

Krūtsbarošanas neveiksmes! Kā tik tām pāri?

05. Apr 2014, 12:43 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Bažas par savām spējām barot Viesturēnu līdz iecerētajam laikam - gadiņam, ar katru dienu palielinās, un nu jau arī apstiprinājušās.

Jau vakardienas blogā minēju, ka mūs piemeklējusi neraža. Viesturēns no 2.-3. mēnesim nav ņēmies svarā, bet nokrities par 150g, kas mani iemeta tādā kā afekta stāvoklī. Pat daktere bija izbrīnīta par manu reakciju, kad ieraudzījām cipariņus uz svariem.

Jā, biju un vēl jo projām esmu šokēta, pat asaras pirmajā brīdī izsprāga un jutos tik šausmīgi uzzinot, ka mazulītis badojies teju mēnesi.

Visu šo laiku jutos tik lieliski, likās pieniņa pietiek, mazīc arī zīž kārtīgi un neņerkst. Omulības iemiesojums. Nu nepateiksi, ka mazulim kas trūktu. Varbūt vienīgi retā vēdera izeja mudināja domāt, ka kaut kas nav riktīgi, tomēr pat mūsu dakterīte teica, ka ar krūti barotiem bērniņiem tā varot būt, ka pat līdz 14 dienām nav kakšeļa.

Dakterīte Viesturu slavē kā dikti pacietīgu bērniņu un ka labi ka tagad esam šo likstu atklājušas un varēs mazulīti papildus piebarot, svars augs un viss būšot kārtībā. Lai mierinātu mani, paķēra no saviem krājumiem barojošō māmiņu tējas paraudziņus, iegrūda man saujā un skubināja, lai biežāk baroju un tā... Tomēr man iekšēji kkas ir satrūcis, saplīsis. Tā lielā pārliecība, ka varēšu barot bēbīti līdz gadiņam, kkur noplakusi.

Sāku šķetināt savu domu mudžekli un prātot - kas pie vainas? Kadēļ man nav šīs superīgās iespējas, ka "piena kannas" pilnas un mazulim viss pietiek?

Protams, zinu jau ierastās frāzes, ko man ik pa laikam kāds atgādina - "nestresosi, būs pieniņš", "vairāk mīļosi mazulīti, būs pieniņš", "dzersi daudz sķidruma, būs pieniņš" utt. utjpr.

Nu jau arī mierinājuma frāzes, ka ne katrai mammai tā laime dota brot bēbi un ka pudeļbēbji nemaz nav "švakāki" par mammas pienu barotiem bērniņiem.

Jā. Ar Albertu to piedzīvoju - no 3 mēnešiem mazīc ēda pudeli - neteiktu ka grūtāk, bet emocionāli smagāk gan. Liekās ka mans bērns ticis apdalīts.

Varbūt vaina nevis šī brīža situācijā (mazie augstskolas stresiņi), bet neveiksmīgajā pieredzē ar Albertu, kad neizcīniju pieniņu un Alberts to dabūja tikai līdz 3 mēnešiem. Jā, varbūt, jo jau Viesturēna 2 mēnešos nedaudz aizdomājos - bet ja nu nepietiek... Varbūt...

Lai vai kā, ceru šodien sagaidīt Jūs pārdomas par šo tēmu? Kādu ierosinājumu... Nu... kaut ko pozitīvu, lai kaut nedaudz atgūtu ticību savām MAMMAS spējām - barot bērniņu pašai.

--

Rasa / mazais91



06. Apr 2014, 07:49

Nakts mierīga, tagad gan no rīta mazītis prasa ēst dikti daudz un nepacietīgi raustās pie krūts. Jāliek vārīties ķimeņtēja. 🤓|

05. Apr 2014, 22:34

Vakars puslīdz mierīgs - tā vien šķiet ka mazulim pieitek, lai gan pēc ēšanas ne pilītes no krūts nevar izspiest. Mazītis apmierināts liekas. ad jau redzēs ko mums trešdien svari rādīs.

05. Apr 2014, 22:33 sandra23

🌷 Centīšos.

05. Apr 2014, 22:32 liene1234

Noteikti dalīšos pieredzē.

05. Apr 2014, 22:32 annijalise

Jau rakstīju, ka mums kaka pazūt teju līdz 14 dienām. KAd jākakina, tad tikai ar mikroklizmas palīdzību. Tagad gan pēdējās divās dienās labi pakakāja, bet tas dēļ maisījuma.

05. Apr 2014, 22:31 Salamandraa

*Ķimeņu tējiņu ar pienu

05. Apr 2014, 22:30 Salamandraa

Tas jau tiek darīts no pirmajām nedēļām - ķimeņu tējiņu ar pie , nedaudz saldinātu dienā ~ līdz 500ml izdzeru + vēl vismaz 1,5l ūdens.

Arī pie krūts lieku arvien biežāk. Tomēr pagaidām efekta nekāda.
Gaidīšu pirmdienu un konsultantu.

annijalise annijalise 05. Apr 2014, 18:46

man meita augot dikti jau neņēmās svarā, līdz 6 mēnešiem pilnīgi baroju ar krūti, uh datere atreiz apjautājās, vai guļ un kakā labi, mana atbilde bija ka ar to nu gan mums viss ir labi, kā jums ir ar to...galu galā daudz nesaspringsti, un ja mazais jūtas labi tad viss taču ir labi, vn svariem dikti nepievēršiet uzmanību.

05. Apr 2014, 17:41

1.dzer pati kimenu teju
2.biezak liec pie kruts

05. Apr 2014, 15:36 lucky me

Par to garumu ar pabrīnijos, jo šomēnes mēs jau 67cm (t.i. + 4cm mēnesī ) - varbūt tas arī ietekmējis svaru...

05. Apr 2014, 15:33

Paldies par ieteikumiem.
Sazinājos ar radinieci, arī viņa ieteica zīdīšanas konsultanti, tā nu mēģināšu noorganizēt drīzu tikšanos, lai šai "cīņā" uzvarētu un Viesturiņam tiktu tas labākais.

Tikko bērņuks paņammāja. Jūtami ietekmē tā pudele - krūti negribēja ilgi un kārtīgi zīst un sāka protestēt jau pēc pirmām 3 minūtēm.

Ēdu linsēklas, dzeru māmiņtēju un iedvesmojos no Jūsu pieredzes.

+

Vēl taisīšu jau otro raundu šonnedēļ ar laktācijas cepumiņiem. Redzēs kā mums ies. Turiet īkšķīšus.

zacc zacc 05. Apr 2014, 15:24

Zīdīšanas konsultante palīdzēs labāk nekā jebkurš cits.
Žēl, ka ģ.ā. vienīgais risinājums ir pudelīte... Piebarošana ar maisījumu ir taisnais ceļš uz zīdīšanas izbeigšanos... Vēl nav nokavēts, ja sāki nesen, bet ar padomiem forumā būs par maz.

Par to, ka 300 g. 4.-5. mēnesī ir maz un jādod maisījums, esmu vispār izbrīnīta. Jocīga tā ārste.

05. Apr 2014, 15:04 sandra23

😪 Jā. Tas ir mans lielais mīnuss, ka nespēju beigt raizēties par šo. LAbi - neteiksim ka sēžu uz raudu, bet toties ļoti iespringstu visā un cenčos, kas varbūt vēl visu pasliktina, jo pārcenšos un iekāpju otrā grāvī... nezinu.

Jā - mazulis ir omulītis un nekas ārēji neliecina, ka viņš ar dzīvi būtu neapmierināts. Arī miedziņš mums labs un čuč savā šūpulītī līdz pat 6h naktī bez modināšanas.

05. Apr 2014, 13:50 Saulite21

Turpinu barot, bet kopš trešdienas piebarošanas jau jūtu, ka krūtīs pieniņa arvien mazāk un laiks ko mazais čāpstinātājs pie krūts pavada arī ir arvien mazāks. Mēģināju arī atslaukt, bet nekā nesanāk - 3 piles no katras krūts.

05. Apr 2014, 13:47 Althea

Šos jautājumus jau ar dakterīti izspriedām, bet nu labi.

Viesturēns man ēda un ēd pēc pieprasījuma. Jā tā pakalkulē, tad sanāk aptuveni ik pa 2-3h (kā kuru reizīti) . Vidēji 🤓9x diennaktī.
Diennaktī nomainām kādus 5-6 vidēji mitrus pamperus. Problēmas bija ar kakāšanu. Bijām arī urīna analīzes nodot un viss normā.

Pirmajos mēnešos ņēmās svarā pat ļoti labi
Dzimām 4,830
No slimnīcas izrakstījāmies ar 4,400
1. mēneša svēršanā bija 5,530
2. mēneša svēršanā bijām 6,380
3. mēneša svēršanā vairs tikai 6,250

Saulite21 Saulite21 05. Apr 2014, 13:16

Lai mazajam butu tie vitamini,tad turpini barot ari ar savu pieninu,un vel ar kautko piebaro,ja vecums lauj. Jo tiesam ir ta ka visam mammam nav ta iespeja barot lidz gadam,bet manuprat ir galvenais,lai bernam ir labi,lai berns jutas milets.Un,lai vinam ir mamina kas katru dienu ir laimiga un smaidiga.!😀