Krūts barošana un diēta - nesavienojamas lietas?

09. Jan 2015, 09:40 kas_tas_tads kas_tas_tads

Barojot bērniņu ar krūti svars nevis krītas, bet pieaug... Tik ļoti bažījos, lai pietiek pieniņa, ka ēdu visu ko un daudz. Un riepiņa aug.

APNICIS, ka cilvēki jautā, vai negaidu otro bērniņu. Trolejbusos pat vecākas tantes pieceļas un dod man vietu apsēsties!

Bet kā lai ievēro kaut kādu diētu, ja turpinu barot bērniņu? Kā kādu dienu mazāk ieēdu, bērniņš (5 mēn) nemierīgs un šķiet, ka pieniņa palicis mazāk.

Mīļās māmiņas, vai jūs variet ko ieteikt un padalīties ar savu pieredzi?

cecii cecii 09. Jan 2015, 23:29 Alise_Alisiic

Pirku www.graudaspeks.lv . Turpat arī var iegādāties uz vietas ceptu rupjmaizi.
Tie rudzu makaroni cietā veidā nevārīti garšo abiem bērniem. Dodu, lai grauž arī, vismaz kàrumus neprasa.

09. Jan 2015, 23:01 pandulaacis

Jā ginekoloģe un arī ģimenes daktere.
Ja jau nevarētu tās preses taisīt tad jautājums, kāpēc Dz namā dod bukletus kur rakstīts par to ka vajag taisīt? Un, ka tas palīdz arī dzemdei sarauties ātrāk un vēderā zarnām viegl;ak atiet vietā. Pirmo reizi dzirdu, ka nevar.

cecii cecii 09. Jan 2015, 22:37

Tas tiesa, ka daudzās it kā rupjmaizēs klāt ir arī kvieši. Jālasa sastāvs, atrast var. Es jau gandrīz gadu neēdu kviešus (kamēr baroju ar krūti). Maizi esmu atradusi - Svētes vai Kuldīgas ir visgardākās. Arī makaroni ir pieejami gan rudzu, gan rīsu.

pandulaacis pandulaacis 09. Jan 2015, 20:02 stalker

Kviešu milti ir visās maizēs, pat rupjmaizē. Vienīgās "tīrās", ko esmu pamanījusi - Ķelmēnu un Lāču.
😉

pandulaacis pandulaacis 09. Jan 2015, 17:57 Chinguliite

Ginekoloģe?

09. Jan 2015, 17:37 pandulaacis

Man bija problēmas ar nokārtošanos pēc dzemdībām, un tieši daktere man noteica, cik daudz un cik reizes dienā jātaisa prese. Un līdz ko sāku taisīt nokārtošanās problēmas PAZUDA, un arī vēders skaists. 😀
Par tiem saldumiem, man ar tā kā narkotikas prasās, reizēm bez piecām desmitos nesos uz veikalu pēc saldumiem, citādi "lomkas" 😃😃😃

09. Jan 2015, 16:09

Mana pieredze.pec dzembibam no 78kg uz 65 ar kaut ko.un viss.domaju,ka svars nokritis lidz maniem idealajiem 57kg,jo baroju ar kruti,un tad jau visas it ka tieve...bet man bija vilka apetite,es uzedu vel 2 kg klat,un,ieraugot pec tam savas bildes janos,gandriz apvemos.
tagad baroju ar kruti mazak,piens vairs ta nerazojas,un apetite nav tik liela.jutos labak,esmu stingraka,vairs puncis tik loti pa prieksu neiet,bet ieprieksejais svars tapat nav.man tas viss ir liela procesa.nav ka zvaigznem,kas jau menesi pec dzemdibam ir figuru atguvusas.es menesi pec dzemdibam macijos bez sapem(atvainojos) tualete padirst.

rezume-ne vnm kruts barosanas laika tieve,ir sievietes,kuram vajadzigs vairak laika.doetu var ieverot,izsledzot koncas,cipsus,bulkas,kolas.

kas_tas_tads kas_tas_tads 09. Jan 2015, 14:47 sonora_2012

Paldies! Ļoti labi ieteikumi!

pandulaacis pandulaacis 09. Jan 2015, 13:46

Es arī esmu no tām, kam grūtniecības svars pēc dzemdībām nolīdzinās pa nullēm, bet daži kg nāk klāt zīdīšanas laikā. Jo man nenormāli prasījās cukuru! Tā, ka varētu kādu nogalināt, ja nedabūtu cepumu, nakts vidū ceļoties uz kārtējo barošanu. Kopš nezīdu, kāre uz saldumiem ir mazinājusies, lieliski varu iztikt ar banānu, hurmu vai tumšo šokolādi - tagad beidzot arī ir parādījusies cerība tikt no tā visa vaļā, pirms tam nereāli ar visām pilatēm un saspringto dzīvesveidu.

pandulaacis pandulaacis 09. Jan 2015, 13:41 Chinguliite

Šitā, pupas mizojot, var tikt pie trūces vēderā, kamēr līnija alba (sprauga starp vēdera muskuļiem) pēc grūtniecības nav savilkusies ciet. Tas savukārt jātrenē, spiežot vēdera muskuļus kopā - no sāniem uz vidu, iesākumā vēlams trenera klātbūtnē. Un tikai tad, kad sprauga ir ciet, var ķerties klāt vēderpresei. Cik var ar pašdarbību nodarboties? 😀

DaceT DaceT 09. Jan 2015, 12:06

Un vēl gribēju piemetināt, ka vingrojumi vienai konkrētai muskuļu grupai, piemēram, presītei neliks pazust tausciņiem. Tas ir mīts, ka trenējot tikai vienu ķremeņa daļu, svars no tās pazudīs.

DaceT DaceT 09. Jan 2015, 11:53

Par diētām kā tādām cilvēkiem ir ļoti maldīgs priekšstats. Diēta = veselīgu un sabalansētu uzturu nevis diēta=badošanās. Jāseko līdzi porciju lielumam un tam ko krāmē uz šķīvja - liela kļūda ir ēst gan gartupeļus, gan gaļu vienā reizē. Ir jāizvēlas vienu vai otru savienojot ar, piemēram, zaļumiem un citiem SVAIGIEM dārzeņiem.

Vispār varu ieteikt mājas lapu http://www.edunsporto.lv/

Ūdens jādzer obligāti. Viena no cilvēka lielākajām kļūdām ir ēst tiklīdz kuņģī rodas "tukšuma sajūta" Sākumā ir jāpadzeras un ja nepatīkamās izjūtas neizgaist, tad mēs tiešām esam izsalkuši.

Par šo tēmu runāju arī ar savu ginekoloģi - viņa teica tā, ka ar diētām es nospīdzināšu pati sevi, ne mazuli, jo to ko viņam vajadzēs viņš atņems man. Tas nenozīmē, ka tūliņ ir jāietur "kremļa diēta" Bet ja tu ēdīsi un sekosi līdzi patērētajām kalorijām, ūdens patēriņam un kaut nedaudz pavingrosi - viss liekais pazudīs. Bet ar sevi ir jāstrādā 😀

Veiksmi!

zacc zacc 09. Jan 2015, 10:54

Nav taču tikai divas galējības - diēta un rīšana visu pēc kārtas...

09. Jan 2015, 10:39

vajag presītes taisīt, man pēc dzemdībām obligāti bija jātaisa. Un, ja kāda domā, ka nedrīkst- pupu mizas, pat dzemdību nama bukletos rakstīts, ka jau pēc bērniņa dzimšanas nākamajā dienā var atsākt.😉