Kristīne Virsnīte: Kad skriešana nomaina steigu

Kristīne Virsnīte: Kad skriešana nomaina steigu

18. Jan 2013, 13:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Man vienmēr ir paticis sacensties, lai gan vairāk par pašu sacensību ir paticis uzvarēt. Arī tagad es neiebilstu pret uzvarām, taču tās vairs nav sacensības, tā vairs nav konkurence, es mēģinu uzvarēt savus "tarakānus", kuri reizi pa reizei lepni iesēžas dīvānā un ar smaidu sejā vēro manu dzīvi.

20130118130947-16588.jpg

Nu ir pienākusi kārta vēl kādai uzvarai – es vēlos, lai steigu manā ikdienā nomaina fiziska skriešana, lai nogurumu un sajūtu, ka neko nevaru paspēt, uzvar enerģija, tāpēc 1.maijā kopā ar brīnišķīgām sievietēm (šeit es domāju ikvienu no jums) pieveiksim 7 kilometru distani Sieviešu skrējienā Mežaparkā.

Jau kādu laiku man ir sajūta, ka skrien visi – draugi, kolēģi, kaimiņi, pilnīgi sveši cilvēki, srien visi. Labi, es noteikti pārspīlēju, sakot visi, taču jāatdzīst, ka skriešanas kustība Latvijā aug ģeometriskā progresijā. Un pateicoties Sieviešu skrējiena rīkotājiem, skriešu arī es. 

Teiksiet nav laika? Arī es sev to stāstu jau veselu gadu un laika kļūst arvien mazāk – darbs, divi darbi, mammas pienākumi, mājsaimnieces rutīna, kā lai šajā virpulī atrod laiku skriešanai? Taču stāsts nav par skriešanu, stāsts ir par to, cik daudz uzmanības un mīlestības vēlamies veltīt pašas sev. Meditācijas un garīgums ir ļoti svarīgs, taču garam un dvēselei ir nepieciešama stipra māja, lai interjers ar eksterjeru "nekostos".

20130118130759-49150.jpg

Māmiņas, vēlos uzrunāt jūs – mums ir laiks sagatavoties skrējienam, jo līdz 1.maijam vēl prāvs ceļa gabals ejams. Zinu, ka grūti saņemties, taču rīt nebūs šodienas un vakar nepieņemtie lēmumi grauž visvairāk – tāpēc sāksim kopā! Jo mēs – 7 vēstenes: Agnese Kleina – žurnāliste un modes blogere, žurnāla "Deko" galvenā redaktore; Anna Rozīte – māmiņa, TV raidījuma "Kinomānija" vadītāja, Anita Kažemāka – vieglatlēte, brīnišķīgās aktrises – Dārta Danēviča un Jekaterina Frolova un Indra Muceniece – sporta entuziaste esam solījušās iedvesmot, taču pirmkārt darīt pašas!

Lūk, interneta vietne www.sieviesuskrejiens.lv, kurā var atrast treniņa programmas gan iesācējiem, gan tiem ar pieredzi. Varbūt pieteikšanās skrējienam ir gana liela motivācija, lai trenētos. Arī to var izdarīt Sieviešu skrējiena mājas lapā.

Būs īpašas treniņu dienas māmiņām, kad līdzi droši varēsim ņemt savus bērnus, informācija noteikti sekos.

P.S. Un par to zvēru manī – ir, ir, tik lielākoties iesnaudies, pavasarī laidīšu laukā, lai srien!

Kristīne