Kristīne Virsnīte iesaka: viņas sabiedrotais ir ergosoma!

Kristīne Virsnīte iesaka: viņas sabiedrotais ir ergosoma!

15. May 2017, 11:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Mammas bieži jautā, kas tā par somu, kurā nēsāju Kasparu, tāpēc nolēmu uzrakstīt stāstu, kā es ar ergosomu sadraudzējos. Ja nu reiz ir kaut kas ģeniāls atklāts bērnkopībā, tad tās ir ergonomiskās jeb fizioloģiskās somas, reizēm tiek dēvētas arī par slingu somām. Kad pirmo reizi ar Kasparu somā izšmaucu uz piemājas veikaliņu, mana iekšējā mamma gavilēja, jodelēja, spiedza un plēsa drēbes no sajūsmas. Lai arī Kasparam ir labākie rati pasaulē, man tie vairs nebija jāmēģina dabūt lejā no otrā stāva ar prāva smaguma mazuli un pēc tam jāvelk atpakaļ, lai aizskrietu pēc brokastu piena bērniem. Es biju atdzimusi!
Picture
 
Picture
 
Tās mammas, kuras slingo, noteikti zinās, cik feinas sajūtas raisās, kad mazulis ir cieši piekļauts klāt, viņu ir vieglāk nomierināt, sajust, taču kā tāds bonusa skaņdarbs mūzikas albumā ir arī iespēja paveikt iecerētos mājas darbus, neķerot bērna diendusu mirkļus, lai saliktu drēbes veļasmašīnā. Jā, es mēdzu Kasparu nēsāt slingā, taču tā kā viņš ir apveltīts ar straju vēlmi augt krietnumā, pienāca brīdis, kad jutu – vairs nespēju, par smagu. Un tad manas kolēģes, kurām ir vien dažus mēnešus vecāki bērni, pēkšņi lepni defilēja ar sīcīšiem somās un man nedomājot bija sajūta, ka tas varētu kļūt par risinājumu galvu reibinošajā ikienas viesuļvētrā.
Picture
 
Picture
 
Tātad man ir ergonomiskā soma TeddySling Sun LUX, tiku pie tādas internetā – ergosomas.lv.Protams, somas ir dažādas un tās iespējams iegādāties gan veikalos, gan tiešsaistē, taču tas, kam noteikti ir jāpievērš uzmanība – vai soma patiesi ir fizioloģiski piemērota bērna nēsāšanai, proti –  vai mazulis somā sēž M pozīcijā jeb vardes pozā ar apaļu muguriņu. Noteikti nevajadzētu bērnu likt ķengursomā, kur mazulim kājas karājas tā it kā viņš sēdētu uz velosipēda rāmja, lai nekavētu bērna fizisko attīstību un nedarītu pāri mazuļa mugurkaulam.
 
Ergonomiskajā somā, kāda ir man, bērnu drīkst nest, kad viņš sver vismaz 5.5 kilogramus un pastiepies garumā līdz 65 centimetriem. Zinu, ka ir somas, kurām iespējams iegādāties speciālu kārtiņu, to ieliekot, drīkst nest arī mazāku bēbīti. Šo gan nevarēšu komentēt, nav tādas pieredzes. Savā somā Kasparu varēšu likt līdz viņš būs 25 kilogramus svarīgs jauns cilvēks, turklāt pastāv iespēja bērnu ieriktēt sev uz muguras, neesmu gan to vēl mēģinājusi.
Picture
 
Picture
 
Protams, šīs somas nav paredzētas, lai mēs ar bērnu teju visas dienas garumā būtu ciešā sasaistē. Mazajiem veselīgai attīstībai ir nepieciešamas kustības, tāpēc ilgāk par 1.5-2 stundām bērniņu nevajadzētu nēsāt somā, patiesībā ilgāk arī nav bijis vajadzības to darīt.

Man tik ļoti patīk, ka bērna smagums tiek sadalīts starp maniem gurniem un muguru, ejot es nejūtu, ka kaut kur vilktu vai spiestu, tāpēc arī tāda sajūsma, turklāt nu jau Kaspars zina, ko vēlos, kad saku – iesim somiņā.
 
Vispateicīgākā slingu somai esmu bijusi ceļojumos. Ir tik laba sajūta doties Maskavas pazemē ar bērnu ergosomā nevis mēģināt balansēt ar ratiem uz eskalatora un nedaudz lūgt augstākus spēkus, lai nekas nenoiet greizi. Iespējams šis ir viens no iemesliem, kāpēc megapoles ielās teju nemanu māmiņas ar mazuļu ratiņiem, intresanti arī tas, ka bērnus ergosomās esmu redzējusi vien tūristiem. Savukārt Toskānā Kaspars ergosomā bija mans prieks, jo varēju kāpelēt pa stāvajām vecpilsētu ieliņām un noreibt no dabas skatiem, ar mazuli ratos tas būtu bijis daudz grūtāk.
Picture
 
Picture
 
Picture
 
Ergosomu cenas variē 65-85 eiro robežās, turklāt gatavojot šo rakstu, atklāju, ka ergosomas.lv šobrīd atlaides. Cik ilgi būs, nezinu, tāpēc ķeriet ciet, kamēr ir!
 
Mammas, šī nav apmaksāta reklāma, arī piekukuļota neesmu, lai lielītu ergosomas, vienkārši esmu tik ļoti priecīga par šādu atklājumu, tāpēc dalos. Ļoti priecāšos par jūsu pieredzes stāstiem – kā atklājāt ergosomu un cik ļoti tā ir noderējusi, lai mammas, kuras šaubās, spētu pieņemt īsto lēmumu.
 
P.S. Kad atklāju ergonomisko somu, pierunāju konsultanti Jevgēniju no ergosomas.lv piedalīties TV sižeta tapšanā, spied šeit, lai to noskatītos. Un, ak, mazulis Kaspars tur vēl tāds baby face, nu kur tas laiks steidzas?!
15. May 2017, 11:46

Nupat iegādājos ergosomu Ergobaby 360 un esmu sajūsmā, jo azais tik smuki iemieg. Ratos šobrīd pirms miedziņa ir niķis, bet ergosomā kluss kā pelīte. Pie ārsta ar tramvaju, uz veikaliem- superērti😀