Krēmzupa-"Saulstariņš"

Krēmzupa-"Saulstariņš"

22. Nov 2013, 18:13 taschinka taschinka

Sastāvdaļas maizītēm:

1 tēj.k sausais raugs

150ml kefīrs

sauja džiugas siers

20g sviests

1 tēj.k cukurs

1 tēj.k sāls

ap 300g milti

3 ēd.k auzu pārslas

 

Siera pesto:

2 ķiplokdaiviņas

sauja pētersīļu lapiņas

sauja rīvēts džiugas siers

ap 3 ēd.k eļļa


 

Sastāvdaļas zupai:

ap 200g ķirbis

1 purava kāts

1 bumbieris

1/2 apelsīns

sāls,pipari,raudene

rīvēts džiugas siers

ap 150ml piens

30g sviests vai eļļa cepšanai.

 

Gatavojam mīklu maizītēm:


Kefīru sviestu liekam vienā traukā,uzsildam siltu un izmaisam līdz sviests izkūst.

Pievienojam sāli,cukuru,auzu pārslas,sieru,izmaisam.

Ieberam raugu un miltus,bet miltus pa daļām.Sākumā vienu glāzi,bet pēc tam jau maisam,mīcam,liekam tik miltus līdz mīkla ir mīcama un nelīp pie rokām.

Liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi un raudzejam silta vietā stundu.

20131122173340-76767.jpg


Gatavojam pesto:

Sieru,pētersīļus,ķiplokus,eļļu, kopā sablenderējam līdz maigai,krēmveida massai,liekam ledusskapī.

20131122180947-31866.jpg



Kamēr rūga mīkla gatavoju zupu:

Sviestā vai eļļā apcepam sagrieztu puravu.

20131122175703-31691.jpg


Pievienojam sagrieztu mazos kubiņos ķirbi.Sautējam zem vāka 10 minūtes.

20131122175741-26842.jpg


Pēc tam seko sagriezts,nomizots bumbieris un garšvielas.

20131122175816-22189.jpg


Visu kopā sautējam zem vāka līdz ķirbis mīksts.

20131122175834-62226.jpg


Pa to laiku mīkla uzrūgusi.Ķeramies gatavot maizītes.

20131122180820-70732.jpg


Mīklu izrullējam taisnstūrī,apsmērējam ar pesto.

20131122180110-91634.jpg


Salokam platākās malas vienu uz otras,tā kā konvertu.

20131122180150-39407.jpg


Sagriežam planās strēmelēs,pastiepjam un katru sarullējam.iegūstam šādas spirālveidīgas maizītes.

20131122180231-68842.jpg


Liekam uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs.Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15-20 minūtēm.

20131122180313-47104.jpg

 

Zupas massu sablenderējam.

Pievienojam pienu ,apelsīna sulu un rīvētu sieru.Karsējam maisot līdz uzvārās.Ja vēlamies, maigākai konsistencei zupu izlaižam caur rupju sietiņu.

20131122180453-13291.jpg



Lai maizītes būtu kraukšķīgas cepeškrāsnī apakšā liekam trauku ar karstu ūdeni,lai veidojas tvaiki.

Zupa gatava un arī maizītes uzcepušās.

20131122180353-33477.jpg


Pasniedzam zupu dekorētu ar sasmalcinātiem pētersīļiem,rīvētu sieru un purava žķēli.

Klāt kraukšķīgās pesto maizītes.

20131122180614-23756.jpg


Saldi pikanta zupa ar aromātiskām,kraukšķīgām maizītēm.

20131122180631-62227.jpg

20131122180640-31053.jpg

 

Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: TREŠAIS uzdevums

 

20131105163152-12842.jpg



 





taschinka taschinka 22. Nov 2013, 19:14 smaidiga24

Jā,tas gan,ka klasiskos kruasānus nepilda,cep vienkārši kārtainās mīklas smalkmaizītes un gatavas pārgriež un apsmērē ar ko vēlas.

taschinka taschinka 22. Nov 2013, 18:37 smaidiga24

Esmu kruasānus cepusi.

taschinka taschinka 22. Nov 2013, 18:33 smaidiga24

Jā,maizīte ir patīkamu kraukšķīgu garozinu un maigu vidu.Ļoti garda,kā nekā pašu cepta.