Sastāvdaļas maizītēm:
1 tēj.k sausais raugs
150ml kefīrs
sauja džiugas siers
20g sviests
1 tēj.k cukurs
1 tēj.k sāls
ap 300g milti
3 ēd.k auzu pārslas
Siera pesto:
2 ķiplokdaiviņas
sauja pētersīļu lapiņas
sauja rīvēts džiugas siers
ap 3 ēd.k eļļa
Sastāvdaļas zupai:
ap 200g ķirbis
1 purava kāts
1 bumbieris
1/2 apelsīns
sāls,pipari,raudene
rīvēts džiugas siers
ap 150ml piens
30g sviests vai eļļa cepšanai.
Gatavojam mīklu maizītēm:
Kefīru sviestu liekam vienā traukā,uzsildam siltu un izmaisam līdz sviests izkūst.
Pievienojam sāli,cukuru,auzu pārslas,sieru,izmaisam.
Ieberam raugu un miltus,bet miltus pa daļām.Sākumā vienu glāzi,bet pēc tam jau maisam,mīcam,liekam tik miltus līdz mīkla ir mīcama un nelīp pie rokām.
Liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi un raudzejam silta vietā stundu.
Gatavojam pesto:
Sieru,pētersīļus,ķiplokus,eļļu, kopā sablenderējam līdz maigai,krēmveida massai,liekam ledusskapī.
Kamēr rūga mīkla gatavoju zupu:
Sviestā vai eļļā apcepam sagrieztu puravu.
Pievienojam sagrieztu mazos kubiņos ķirbi.Sautējam zem vāka 10 minūtes.
Pēc tam seko sagriezts,nomizots bumbieris un garšvielas.
Visu kopā sautējam zem vāka līdz ķirbis mīksts.
Pa to laiku mīkla uzrūgusi.Ķeramies gatavot maizītes.
Mīklu izrullējam taisnstūrī,apsmērējam ar pesto.
Salokam platākās malas vienu uz otras,tā kā konvertu.
Sagriežam planās strēmelēs,pastiepjam un katru sarullējam.iegūstam šādas spirālveidīgas maizītes.
Liekam uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs.Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15-20 minūtēm.
Zupas massu sablenderējam.
Pievienojam pienu ,apelsīna sulu un rīvētu sieru.Karsējam maisot līdz uzvārās.Ja vēlamies, maigākai konsistencei zupu izlaižam caur rupju sietiņu.
Lai maizītes būtu kraukšķīgas cepeškrāsnī apakšā liekam trauku ar karstu ūdeni,lai veidojas tvaiki.
Zupa gatava un arī maizītes uzcepušās.
Pasniedzam zupu dekorētu ar sasmalcinātiem pētersīļiem,rīvētu sieru un purava žķēli.
Klāt kraukšķīgās pesto maizītes.
Saldi pikanta zupa ar aromātiskām,kraukšķīgām maizītēm.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: TREŠAIS uzdevums
Jā,tas gan,ka klasiskos kruasānus nepilda,cep vienkārši kārtainās mīklas smalkmaizītes un gatavas pārgriež un apsmērē ar ko vēlas.
Esmu kruasānus cepusi.
Jā,maizīte ir patīkamu kraukšķīgu garozinu un maigu vidu.Ļoti garda,kā nekā pašu cepta.