Nepieciešams:
Kotletēm:
600 g maltas gaļas (man bija liellopa)
1 sīpols
1 burkāns
100 g biezpiena
sāls, baltie pipari
(s1 ēdamkarote sojas mērce)
Dārzeņiem:
2 burkāni
1 puravs
1 dzeltena, 1 sarkana paprika
1 cukini
Dārzeņu mērcītei:
3 ēdamkarotes tomātu biezeņa
3 ēdamkarotes sojas mērces
1-2 ēdamkarotes cukura
2-3 ēdamkarotes vīna etiķa
1 tējkarote kukurūzas miltu
2 ķiploka daiviņas
pustējkrote kajēnas pipari vai piparu maisījums
kāds gabaliņš svaiga ingvera
sezama sēkliņas
Pagatavošana:
Vispirms nomizo, sasmalcina sīpolu, sarīvē burkānus. Gan dārzeņus, gan biezpienu un garšvielas piejauc maltajai gaļai, Labi samīca un izsvaida gaļu. Ar mitrām rokām veido palielas apaļas kotletes (no dotā daudzuma sanāk apmēram 8 gb.) un liek krāsnī 200 grādos uz minūtēm 20 cepties.
Pa to laiku burkānus, paprikas un cukini sagriež strēmelītēs, puravu ripiņās.
Sakarsē eļļu uz pannas, liek vispirms burkānus pacepties uz pāris minūtēm, tad pievieno papriku un puravus, atkal pacep pāris minūtes, beigās pievieno cukini.
Samaisa atsevišķā traukā mērces sastāvdaļas. Kad visi dārzeņi pacepušies, lej virsū mērci un visu sasautē kopā, uzvāra un slēdz uguni nost.
Uz šķīvja liek saldskābos dārzeņus, pārber sezama sēkliņas, klāt liek kotleti. Ļoti, ļoti garšīgi un krāsaini dārzeņi un sulīgas kotletes.
Manuprāt, pustējkarote kajēnas piparu būs uhhhhh, tāds dikti asais meksikāņu variants. Bet kotletes ir labākais ēdiens, tās parasti garšo un ēd visi.