Koptas pēdas – neatņemama vasaras sastāvdaļa

Koptas pēdas – neatņemama vasaras sastāvdaļa

31. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā vasaras sezonā pēdas atkailinātas visvairāk, saprotams, ka vēlamies, lai to āda izskatītos maksimāli labi. Madara Cīmure, nagu kopšanas speciāliste, atgādina par svarīgāko pēdu kopšanā vasarā un iesaka metodi, kā atbrīvoties no sausās nagu kutikulas.  

Lai efektīvi rūpētos par savu pēdu ādu, vasarā vismaz vienu reizi mēnesī ir jāveic pedikīrs. Lai novērstu ādas sabiezējumu un plaisu rašanos, pēdu kopšana ietver arī regulāru papēžu apkopi.

Papēžu ādas kopšana

To var veikt arī mājas apstākļos, bet noteikti jāizvēlas maigu pēdu vīlīti, ne pārāk abrazīvu. „Sieviešu biežāk pieļautā kļūda ir tā, ka papēžiem tiek noberzta pārāk liela atmirušo audu kārta. Rezultātā, noņemot pārāk daudz sabiezējušās ādas, organisma atjaunošanās procesā, rodas plaisas un atjaunojas vēl biezāks ādas sacietējumu slānis,” skaidro nagu kopšanas speciāliste.  

Lai izvairītos no lieka ādas slāņa veidošanās uz papēžiem, speciāliste šo procedūru tomēr iesaka veikt pie profesionāla meistara.

Krēmi

Vēl ikdienas pēdu kopšanai pieder arī speciālu kopjošo līdzekļu lietošana. Tie palīdzēs izvairīties no papēžu sprēgāšanas un mīkstinās pēdu ādu. Madara Cīmure atgādina, ka vasarā jālieto mitrinoši kāju krēmi, jo barojošie paredzēti ziemas sezonai!

Kāju nagu kutikula

„Ja nav iespējas apmeklēt pedikīra meistaru, efektīvs veids, kā noņemt sauso kutikulu ap kāju nagiem mājas apstākļos, ir vispirms 10 – 15 minūtes izmērcēt pēdas sālsūdens vanniņā un pēc tam izmērcētos kāju nagus un kutikulu kārtīgi, apļveida kustībām izmasēt ar saulē pārkaltētu frotē dvieli. Tam jābūt cietam, tādam, kas nav skalots veļas mīkstinātājā un nav patīkams ādai,” iesaka speciāliste.

Tas radīs tādu kā pedikīra efektu kāju nagiem. 

Atceries!

Ūdenim, kurā mērcē pēdas, nevajadzētu pievienot ziepes, jo tās sausina ādu! „Parasti, tad, kad kājas tiek izmērcētas, reti kurš pēc tam ziepes no tām noskalo. Tādēļ labāk pēdu mērcēšanai pagatavot sālsūdens vanniņu,” iesaka Madara Cīmure.

Kādas ir tavas metodes, lai mīkstinātu pēdu ādu, novērstu tās sabiezējumus un papēžu plaisāšanu?

Manikīrs un pedikīrs grūtniecēm un jaunajām māmiņām

Kad notiek?

Pirmdienās un ceturtdienās no 9.30 līdz 17.00

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

Manikīrs Ls 7,50 (ilgst līdz 1 h 15 min)

Pedikīrs Ls 17 (ilgst līdz 2 h)

Kas vēl būtu jāzina?

Aizpildi pieteikumu un Māmiņu Klubs ar tevi sazināsies, lai vienotos par procedūras laiku