KONKURSS: Sagaidi vasaru veselīgi! Laimē "Donat Mg" minerālūdens iepakojumu!

KONKURSS: Sagaidi vasaru veselīgi! Laimē "Donat Mg" minerālūdens iepakojumu!

19. Mar 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ūdens nozīmi cilvēka uzturā ir grūti pārvērtēt, jo tas ir visas dzīvības pamats. Cilvēka ķermenis sastāv no 70% ūdens un bez tā organismā nevar pastāvēt neviena šūna. Līdz ar to ir ļoti būtiski ūdeni uzņemt regulāri un pietiekošā daudzumā.

Grūtniecības laiks un periods pēc mazuļa piedzimšanas bieži vien saistās ar ādas problēmām, taču būtu jāatceras, ka ādas stāvoklis ir tiešā veidā atkarīgs no tā, vai organisms pietiekamā daudzumā uzņem ūdeni. Tieši tāpat ūdens palīdz nodrošināt pilnvērtīgus gremošanas un citu organisma darbību funkcionēšanu.

Ir dažādi veidi, kā aprēķināt dienas laikā uzņemamā ūdens daudzumu.

Ieteicamo ūdens daudzumu vari aprēķināt, ņemot vērā savu ķermeņa svaru. Tie būs 30ml uz vienu kilogramu ķermeņa svara. Taču ņem vērā, ka tas it nepieciešamais ūdens daudzums esot miera stāvoklī, bez fiziskām aktivitātēm, NE vasarā. Vasarā un veicot fiziskas aktivitātes, organismam nepieciešams uzņemt vairāk ūdens.

Bieži vien tiek rekomendēts dienas laikā izdzert 2l ūdens. Grūtniecības un mazuļa zīdīšanas laikā ūdens patēriņam jābūt lielākam, proti, papildus 500-700ml.

KONKURSA JAUTĀJUMS: Cik daudz ūdens dienas laikā Tu izdzer?

Savu atbildi pievieno tepat komentāros!

KONKURSA BALVA

Iepakojums ekskluzīvā dabīgā minerālūdens

„Donat Mg“

20180309133845-68092.jpg

Dabīgais minerālūdens Donat Mg satur brīvo ogļskābo gāzi un tiek iegūts no dziļiem pazemes urbumiem Rogaška Slatina, Slovēnijā. Ūdens satur magniju, kalciju, nātriju un bikarbonātus.
Jau vairāk kā 100 gadus slovēņi izmanto šo ūdeni veselības uzturēšanai.

Medicīniskie pētījumi liecina, ka šis ūdens ir lietojams gan profilaktiski, gan kā ārstēšanas sastāvdaļa pie noteiktām slimībām.

Vai vari iedomāties, ka pastāv dabīgais ūdens, kas:
· palīdz pie kuņģa slimībām un žults pūšļa slimībām?
· palīdz novērst aizcietējumus?
· novērš muskuļu spazmas?
· palīdz novērst sirds ritma traucējumus?
· uzlabo metabolismu?
· kompensē magnija trūkumu, kas var rasties, lietojot nepilnvērtīgu uzturu, smēķējot, pie stresa vai lielas fiziskas aktivitātes gadījumā?
· darbojas nomierinoši?
· palīdz novērst osteoporozi?


Jā, viss iepriekšminētais un vēl citas īpašības ir raksturīgas pilnīgi unikālam pēc sava sastāva dabīgajam minerālūdenim „Donat Mg“!

Konkursa uzvarētāju izlozēsim un paziņosim 23.martā.



madaram madaram 21. Mar 2018, 21:30

Laikam par maz. Kādu litru.☹

Mar_Mar Mar_Mar 21. Mar 2018, 15:29

Cenšos 2l vismaz dienā + dabīgās tējas papildus.

Kripatiņa Kripatiņa 20. Mar 2018, 14:04

Apmēram 1 litru, jo vairāk dzeru tējas.

inleila inleila 20. Mar 2018, 11:22

Pēdējā laikā mazāk dzeru ūdeni, vairāk sanāk tēja, kafija. Bet jau otro nedēļu dzeram kļavu sulu, un drīz sāksies bērzu sula😀 tā kā tagad pavasara sulu kūre un tad būs jāatsāk dzert vairāk ūdens. Pašlaik dienā sanāk izdzert ap 1 litru kļavu sulas. Ziemas periodā biežāk gribas dzert siltos dzērienus, tēju, kafiju, kakao vai dzērveņu morsu.

filologe filologe 13. Mar 2018, 15:43

Barojot bērniņu ar krūti, izdzēru aptuveni trīs litrus ūdens, tagad nedaudz mazāk aptuveni puotru litru, jo papildus dzeru arī apelīnu sulu, no kuras mazuļa barošanas laikā atturējos.

SantaViksne SantaViksne 12. Mar 2018, 17:24

Cenšos izdzert 1.5-2 litrus dienā. Šobrīd jo īpaši piedomāju, lai uzņemtu pietiekami daudz šķidruma, jo baroju savu dēliņu ar krūti

sandux sandux 12. Mar 2018, 11:11

Es dzeru daudz ūdens, pat divus litrus dienā. Tas ir gan tīrs ūdens, gan zāļu tējas. Protams, tīru ūdeni vieglāk iedzert tad, kad ir silts. 🌷

nosiguldas nosiguldas 12. Mar 2018, 11:07

piekrītu mamma 27, man ir tas pats stāsts, Ūdeni dzeru salīdzinoši maz, iespējams, ka neesmu atradusi to īsto recepti pie kuras ūdeni gribās dzert. Man prasās nedaudz gāzēts ūdens, labprāt pielieku citronu, bet ja jādzer parasts ūdens, tad tikai, kad ļoti gribās padzerties.

mamma27 mamma27 12. Mar 2018, 08:21

Ja neskaita kafiju un tēju ,tad es ūdeni dzeru ļoti maz.Zinu,ka tas nav labi.Man dienā labi ja pāris krūzes sanāk,1l ļoti reti. Bet ir dienas,kad pastiprināti jūtu,ka trūkst šķidruma.Tad dzeru cik prasās.
Bet vispār ik pa laimam apņemos dzert gribas vai negribas!

mincenee mincenee 12. Mar 2018, 07:27

Zinu, ka uz katriem svara 30kg vajadzētu izdzert 1l ūdens. Man gan ne vienmēr sanāk izdzert vajadzīgo daudzumu pēc šīs formulas, bet vismaz 1.5-2l ūdens sanāk izdzert. Bet vajadzētu vēl nedaudz vairāk. Pie tā vēl strādāju.